#CliniquePopMatte: Part One - Matte Lip Color


Even if I try really really hard I just can't resist a good lipstick. I'm always de-cluttering my lipstick stash but then there's a launch like this one and I'm all lost again and I would like to own every single shade - yes, I have a problem with collecting different shades from one lipstick as well. But the launch I'm gonna tell you about today is totally worth it and you basically have to drop everything and go buy yourself a piece. Yes, that's how great the new Clinique Pop Matte Lip Color + Primer* is. 

Matte lipsticks are a huge trend these days, all of the brands are launching their piece of the cake and Clinique is a no exception. They recently launched two new matte formulas (the liquid version I'm going to talk about in an upcoming post) and the "classic" one is the bomb. If you read my review on the Clinique Pop Lip Color + Primer range - here - then you know how much I liked those and I have to say I love these even more. Starting with the matte twist on the packaging (which to me is beautiful AND practical because you can still see the shade of the lipstick), coming all the way through the AMAZING formula and ending with the great but not overdone shade selection I have to say I'm in love. The formula is soft and doesn't feel dry during the application neither during the wear (no glue-like application here, yay). One thing that stands out is the pigmentation - one swipe and you're literally done, no more is needed and I even found that with the darker shades. The formula seems to be the same with all the shades I have except for the darkest - Bold Pop which seems to be a bit streaky but nothing dramatic and I would still happily wear it. You can't really feel it on the lips and the longevity is just amazing - which is mainly to the build in primer but thanks to that the finish is more of a semi-matte but leans more towards the matte side. My two favorite shades are for sure Blushing Pop (a neutral darker nude) and Graffiti Pop (a bright pink) but I'm sure I'll get hell-a-lot of use out of Pow Pop this A/W. Overall the marks here are really strong and you're looking at one of my favorite launch of this year! 

Which shade caught your eyes? Are you planning on picking up one of these?
xx Linda




I když se hodně hodně snažím, dobré rtěnce prostě neodolám. Přijde mi, že jsem téměř pořád v třídící fázi, co se mého rtěnkového šuplíku týče, ale pak přijde novinka, jako je tahle a už bych zase nejradši měla všechny odstíny - a ano, "sbírání" různých odstínů od jedné rtěnky je také jednou z mých zálib. Musím ale upřímně říct, že dnešní novinka stojí rozhodně za to a vlastně byste měli všeho nechat a pro (minimálně) jeden odstín si skočit. Tak skvělé nové rtěnky Clinique Pop Matte Lip Color + Primer* jsou. 

Matné rtěnky jsou pořád v kurzu a toho využívá stále víc a víc značek. Clinique nedávno představil hned dvě odlišené formulace (o té tekuté vám povím příště) a ta "klasická"(čti rtěnková) je naprosto skvělá. Pokud by vás zajímala má recenze řady Clinique Pop Lip Color + Primer , můžete kouknout na tento článek. Na matné verzi miluju snad všechno - novým matným obalem (který je stále skvěle praktický, protože má stejnou barvu, jako samotná rtěnka) počínaje, pokračujíc přes úžasnou formulaci rtěnky samotné a konče u skvělé a tak akorát velké škály barev. Formulace rtěnky je krásně jemná, takže se nemusíte bát "lepidlové" aplikace, která je pro řadu matných rtěnek typická. Stejně tak rtěnka nevysušuje a není na rtech ani trochu nepříjemná, ba naopak. Skvělou věcí je výrazná pigmentace, díky které vážně stačí aplikace v jedné vrstvě a to i u tmavších odstínů. Formulace se zdá být u všech odstínů, které jsem vyzkoušela, stejná - jedinou výjimkou je nejtmavší odstín Bold Pop, který má tendenci trochu flekatět, pokud máte rty sušší, nicméně nejde o nic dramatického a nosit ji rozhodně budu. Dalším velkým pozitivem je výdrž, která je úžasná, zvlášť u hodně výrazných odstínů, jako je třeba Ruby Pop. Během nošení také zanechává jemný stain, takže vám třeba po jídle nezůstane typická "konturka". Delší výdrž má rtěnka zejména díky primeru, který je její součástí. Ten ovšem způsobuje také to, že má rtěnka spíše semi-matný finiš, po nějaké době se ale tváří spíše matně. Mými nejblíbenějšími odstíny jsou rozhodně Blushing Pop (trochu tmavší neutrální nude) a Graffiti Pop (hodně výrazná růžová), rozhodně ale během podzimu a zimy využiju i Pow Pop a brousím si zuby na Rosy Pop. Celkově je hodnocení nových rtěnek hodně vysoké a rozhodně právě čtete o jedné z mých nejoblíbenějších novinek za letošek!

Jaký odstín se vám z nových Clinique rtěnek líbí nejvíc? Plánujete si nějakou pořídit?
xx Linda




4 komentáře

  1. Blushing a Bold se mi líbí nejvíc. Ale tobě sluší všechny! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám grafitti, na Tvoje doporučení, a je fakt skvělá !!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se mi líbí Blushing a Ruby! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bojím se, že až je uvidíme někde na vlastní oči, nepůjdu domů s prázdnou :) Blushing a Pow Pop jsou moji favoriti! <3

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig