MASK SERIES / Summer Fridays Overtime Mask






Masky mě vždycky fascinovaly. Teda respektive jejich textura, barvy, konzistence. Jestli je jedna věc v péči o pleť, která má nejvíc podob, jsou to podle mě právě masky. Gelové, plátýnkové, krémové, olejové,.. you name it. A právě textura masek byla hlavní inspirací pro tuhle sérii, kterou bych ráda začla. Miluju, jak masky na obličeji vypadají, že jsou takovým "offline filtrem", že díky nim většinou vidíte na pleti okamžitý rozdíl a jejich používání je svým způsobem zábava. Část dnešních fotek vznikla dost spontánně během jednoho kocovinového dopoledne, kdy u mě Kamča fotila, já si na sebe dala tuhle masku a obě jsme se shodly na tom, jak dobře by na fotkách vypadala. A tak dneska začneme u Summer Fridays. 



Summer Fridays je ukázkovým příkladem "insta-friendly" brandu. Tuhle značku založily úspěšné bloggerky Marianna Hewitt a Lauren Gores Ireland, tudíž bylo už od začátku jasné, že půjde o něco vizuálně insta-worthy. Naštěstí to ale neskončilo jen u hezkého obalu a obě masky, které jsem od SF vyzkoušela, předčily moje očekávání. 



Overtime* je čistící maska, která ma napomoci odstranění odumřelých buňek kůže a s její následným projasněním. Hlavní ingrediencí je dýně, která díky svému vysokému obsahu vitamínů A, C a ovocných enzymů napomáhá s projasněním a zlepšením textury pleti. Maska také obsahuje mletá jádra meruňek, která jsou jemným, ale efektivním exfoliantem, který odstraní odumřelou kůži. Díky tomu je pak pleť výrazně jemnější a zdravější. Já si na mechanické peelingy dávám pozor, jelikož většina z nich může pleti spíše ublížit a odstranit i tu "zdravou" část kůže, u téhle masky jsem se ale s žádnou následnou přecitlivělostí, svěděním či začervenáním pleti nesetkala. Masku nanáším na vyčistěnou a suchou pleť, během aplikace ji vmasíruji do pleti v silnější vrstvě a pak nechám působit cca 10 minut. Po opláchnutí je pleť krásně jemná ale ani trochu nepne, což je můj problém u většiny čistících a exfoliačních masek. Jediným "negativem" je pro mě její vůně, která je dost silná a cítíte jí i několik hodin po použití masky. Pokud vám ale obecně nevadí vůně dýně, s touhle maskou nebudete mít jediný problém. Spíš naopak. 

Vyzkoušeli jste už něco od Summer Fridays? Já mám doma ještě jejich hydratační Jet Lag masku a nedávno jsem v Sephoře viděla také novinku R+R, na kterou se co nejdřív chystám!

Na stránkách české Sephory jsem přímo tuhle bohužel nenašla, ale určitě ji seženete na prodejnách.


Žádné komentáře

Okomentovat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig