#FoundationStories: Armani Power Fabric

I don't even remember when a single foundation got as hyped up as the new Giorgio Armani Power Fabric*. I's EVERYWHERE at the moment so it's not that easy to escape from it and not to wonder wheather it's really that good. I was lucky enough to get sent this from the Armani team which I'm very thankful for but I know the price will be a huge downside for a lot you. Before I jump into this review I have to say I'm not usually into heavy full coverage foundations yet I was excited to try it because a lot of people with the same preferences as me really like it. So let's get into it!

As usual with this type of post I will start with the positives:

+ The coverage. I know this one may come as a no surprise but this one really has a punch of coverage. Even if you use a small amount you're still left with a tonne of coverage and it works well on all the red spots and areas of your face. 
+ It stays on FOR EVER. Really. I like my Luminous Silk (review here) because it stays on all day and this one is even better in that department. We (meaning: me and my boyfriend) examined the foundation after a long night out and it still looked spot on after lot of dancing and laughing. 
+ It can be sheered out. That's a huge plus for me because as I said I'm not really a fan of high coverage foundations on a daily basis but having samething that works evenly even if you use a sheer layer is great!
+ Your skin will look flawless. I was smitten after I first applied it and also quite surprised about that. As with a full coverage foundation you would expect a full on matte finish but this one still adds a bit of lumious finish to your skin while making it look perfect. 

Before we jump into negatives there's one thing I want to say. In general this foundation is targeted on more of a normal/combination/oily skin and almost all of my negative points are linked to my dry skin so just keep that in mind. 

- It can be drying. As I said earlier this foundation is not targeted on dry skin. That being said I can still use it with my super dry skin if I moisturize a lot. I usually use a rich moisturizer and moisturizing primer plus blend it in with a beauty blender to get as much moisture as I can. If I do so the foundation looks flawless and I have no problems with dry patches. If I don't use a beauty blender it can be too thick for my liking and it's hard to work it in with a brush.
- The shade range. This is not really a problem of the foundation itself but as they don't carry the shade 2 here in the Czech Republic I couldn't get my perfect match. Now it's not a massive difference I would just normally get the one with a more yellow undertone. That being said I can still use this one with no harsh feelings I just have to bronzer a bit more. 
- The price. This one comes as a no surprise but I had to put it in there. As with all of the Armani foundations it's pricey but as they're some of my all time favorites I think you can justify it with these. 

Now overall I really DO like this one considering the fact that I normally hate full coverage foundations. Even though its coverage it still maintains to leave your skin looking natural and beautiful. That being said I love mixing it with other foundations (especially with the Lumious Silk) even more just to give them that bit more coverage. 

If you're someone with a combination/oily skin I think you'll love this one as it really stays put. If you have more of a my skintype I would recommend getting a sample first but you can still fell in love with it!

Have you tried this one? Which foundation is on your radar now?
(PS: Maestro Glow is coming up next!)
Popravdě si ani nevzpomínám, kdy naposledy bylo kolem nějakého makeupu tolik povyku, jako je tomu teď u Giorgio Armani Power Fabric*. Není video, ve kterém bych na něj nenarazila a tak je těžké se ubránit myšlence, jestli za to vážně stojí. Mě byl sice věnován týmem Armani (za což ještě jednou moc děkuji!), nicméně je mi jasné, že jeho cena bude pro většinu z vás právě tím největším negativem. Než se do recenze pustím, hodilo by se říci, že běžně vysoce krycí makeupy nenosím, jelikož si ho ale chválí tolik lidí, kteří mají podobné preference, jako mám já, dala jsem mu šanci. 

Jako obvykle začneme pozitivně:

+ Krytí. Tento bod asi nikoho z vás nepřekvapí, ale krytí tohoto makeupu je vážně neskutečné. I když použijete jen maličko, zakryje veškeré nedokonalosti a zarudnutí, popřípadě i nehezké červené pupínky. 
+ Vydrží věčnost. Svůj Luminous Silk (recenzi najdete tady) mám ráda hlavně proto, že na obličeji vydrží skvěle celý den. A Power Fabric je na tom v tomto ohledu ještě lépe. S Lukášem jsme makeupu poctivě prohlíželi po dlouhém večeru venku a na jedničku přežil vešké jídlo, tancování a všechen smích. 
+ Můžete ho nanést v lehké vrstvě. Jak jsem již říkala, na hutné a hodně krycí makeupy si při běžném nošení příliš nepotrpím, nicméně tento můžete krásně použít jen v lehounké vrstvě a pleť stále skvěle sjednotí a vše zakryje. 
+ Pleť s ním vypadá nádherně. Musím říct, že jsme byla vážně překvapena tím, jak nádherně na obličeji vypadá. U takto krycího makeupu jsem očekávala silně matný efekt, ten se ale nekoná, pleť je spíš semi-matná a stále krásně září. 

Než se pustím do negativ, musím určitě zmínit, že některé z nich jsou spojeny s mou suchou pletí. Jelikož je makeup obecně určen spíše pro normální/kombinovanou nebo mastnou pleť, pro všechny z vás toto negativem nejspíš nebude. 

- Může pleť vysušovat. Právě toto se vztahuje k mé obecně dost suché pleti a pokud na tom nejste podobně, jako já, podobný problém mít nejspíš nebudete. Pokud ovšem máte, je důležité před aplikací použít hutný hydratační krém, ideálně také hydratační primer a nanášet makeup vlhkou houbičkou. Pokud budete postupovat takto, makeup vypadá skvěle a žádná suchá místa se nekonají.
- Odstín. Do Čech se podle všech informací nejspíš nedostal a ani nedostane odstín 2, který u Armani makeupů běžně mám, sáhla jsem tedy pro trojku, což je ten nejsvětlejší odstín u nás. Světlý je na mě dost, jen má studenější podtón, než který by mi běžně vyhovoval. Nicméně i tak ho můžu s klidem nosit, jen musím na pleti pak použít více bronzeru. 
- Cena. Tento bod pro vás asi nebude překvapením, nicméně jsem ho zmínit musela. Pro mě patří Armani makeupy mezi ty nejlepší, které jsem vyzkoušela, tudíž si teď zpětně mohu lehce ospravedlnit nákup Luminous Silk. Stejně tak ale chápu, jak vysoká jejich cena je. 

Celkově musím říci, že se mi makeup vážně líbí a to především pokud vyzdvihnu myšlenku, že mi vysoce krycí a hutné makeupy normálně nevyhovují. Tento však zvládá skvělé krytí a přesto pleť nezatěžuje, takže takový příjemný střet obou světů. Nejvíce mi ale vyhovuje pro mixování s ostatními (především Armani) makeupy, kterým občas chci dodat trochu víc krytí. 

Pokud máte kombinovanou nebo mastnou pleť, pak si tento makeup asi lehce zamilujete, jelikož na obličeji vážně skvěle drží. Pokud máte pleť naopak suchou, určitě si nejdřív skočte pro vzoreček, nicméně nevidím důvod, proč byste si ho neměli zamilovat. 

Vyzkoušeli jste už tento nový makeup? A jaký makeup vás v poslední době nejvíc zaujal?
(Na Maestro Glow se podíváme příště!)

3 komentáře

  1. Na hodně krycí makeupy taky nejsem, ale docela jsi mě nalákala ho vyzkoušet. Ta cena je sice šílená, ale Armani prostě <3. Pořád hledám ten svůj dokonalý makeup, tak příště v Douglas pořádně prozkoumám Armani stojan :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z něj byla vážně překvapená, ale zase co bych čekala u Armani <3 Určitě vyzkoušej Luminous Silk, ten by ti mohl s tvojí současnou pletí vyhovovat a je to pro mě vážně jeden z nejlepších :)

      Vymazat
  2. Luminous Silk miluju a na tenhle jsi mě teda dost nalákala. Skočím pro vzoreček :)

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig