Review: Armani Luminous Silk

I guess I kind of mastered not falling for every beauty hype out there throughout the years. That being said there are still products I want to try so bad because they hold this "holy grail" status and everyone just seems to love them almost too much. One of those being the Giorgio Armani Luminous Silk Foundation. Is there even a more famous foundation? I won't make this too long even though I think that a product as expensive as this one deserves a comprehensive review. My relationship with this foundation is a big love even though I found some cons as well but there's hardly any foundation I find straight up perfect. Now onto the pros:

+ The coverage is there but it still makes you skin breath and show through (as you can see in the picture below it covered imperfections but left out my freckles). I would say that it's a medium buildable (and it really builds beautifully).
+ It doesn't make you look too shiny. The finish is a satin but without that drying feeling you can sometimes get from this type of a foundation (I even had to powder some days which doesn't really happen to me). And the name has been chosen perfectly - it looks like a silk but gives your skin that luminous look to it. 
+ The lasting power is amazing. I tested it out during my final days at work before holiday which means four days in a row in quite warm weather and eight to nine working hour per day and it really lasted well. I noticed a bit of fading around my nose after six hours but that happens to me with every foundation I wear. 
+ 02 is the perfect match for me. Well for my winter/spring/summer-start skin tone. But still - it's a perfect match. And of course the lightest shade here in the Czech Republic.

I found only two things I'm no too happy about so let's discuss that:

- Even though I need to powder it from time to time I find that when my skin is extra dry it can cling onto the dry patches around my nose. Not anywhere else, just around my nose. Strange.
- The price. I picked up a sample first before buying the whole thing so I had an idea about how much I'm going to like it and fell in love instantly but still - it's so darn expensive! When converting from the Czech price it goes to almost 70 USD for this one which is kind of crazy. 

All that being said I would highly recommend to test this one out yourself. I know it's really price-y but I still think it's worth to give it a go! 

Have you ever tried a product from Armani Beauty?
xx Linda

CZ
Myslím, že jsem se během doby, co bloguju, naučila nepodléhat každému beauty hypu, který se objeví. I přesto mám ale na pomyslném wishlistu pořád spoustu kultovních produktů, které chci vyzkoušet. Jedním z nich byl strašně dlouho i Giorgio Armani Luminous Silk Foundation. Snad nejznámější makeup v beauty světě. Budu se snažit nepsat romány, i když si myslím, že takhle drahý produkt si zaslouží objektivní a detailní recenzi. Nebudu dlouho napínat a rovnou řeknu, že jsem se do makeupu zamilovala, je ale i pár věcí (čti dvě), které bych úplně nevyzdvihla, nejprve ale k tomu pozitivnímu.

+ Krytí je pro mě naprosto ideální. Je střední, zakryje nedokonalosti, ale na druhou stranu nezakrývá zbytečně moc (jak můžete vidět na fotce, pořád jsou pod ním vidět pihy). Pokud ale potřebujete krytí víc, dá se skvěle vrstvit a nevytvoří cake-y face. 
+ Nebudete se díky němu šíleně lesknout. Má saténový finiš, který ale vůbec nevysušuje, což u tohoto typu makeupů není příliš obvyklé (já ho občas pudruji, což běžně vůbec nedělám). Jeho jméno ho vystihuje naprosto dokonale - vypadá hedvábně, ale dodá pleti přirozený lesk, nicméně nic extrémního, takže se nemusíte bát toho, že budete vypadat jako disko koule. 
+ Výdrž je skvělá. Testovala jsem ho během posledního týdne v práci, což znamená čtyři dny neskutečného vedra a devět hodin práce, a držel vážně perfektně. Po cca šesti hodinách se trochu vytratil kolem nosu, což se mi ale stává s každým makeupem. 
+ 02 je pro mě naprosto skvělý odstín. Tedy na zimu, jaro a začátek léta. Nicméně v tuto chvíli je to přesně můj odstín (a samozřejmě ten nejsvětlejší, který u nás seženete). 

Abychom se přesunuli k tomu horšímu, našla jsem dvě, ze kterých nejsem úplně nadšená:

- I přesto, že ho potřebuju pudrovat téměř pokaždé, když ho nosím, občas má tendenci vysušovat v okolí nosu. Ale jen kolem nosu, což trochu nechápu. 
- Cena. I když jsem si nejprve vzala vzoreček, abych vyzkoušela, jak mi bude sedět, ta cena je vážně šílená. V Douglasu stojí necelých 1700Kč, já ho koupila s 500Kč voucherem a slevou, ale v plné ceně bych se stejně rozhodovala, zda ho koupit. A to mi vážně skvěle sedí. 

Celkově musím říct, že jsem si makeup zamilovala a doporučuji ho vyzkoušet. Vím, že je neskutečně drahý, ale pokud hledáte něco kvalitního, pak si zajděte po vzoreček! 

Zkoušeli jste někdy něco od Armani Beauty?
xx Linda


4 komentáře

  1. Taky o něm pořád čtu, a věřím, že budu skvělý. Ale ta cena je vážně dost vysoká a bez slevy bych si ho určitě nekoupila. Hlavně jsem ted zjistila, že mi hodně makeupů způsobuje pupínky (např. všechny makeupy od Nars), tak si dávám ještě větší pozor. A taky ti musím pochválit fotky, jsou dokonalé! :)

    OdpovědětVymazat
  2. O tomhle make-upu už docela dlouho přemýšlím, jen ta cena mě odrazuje. A taky to, že svůj dokonalý make-up už jsem našla - Cliniqie Stay matte. Ale asi zkusím sehnat aspoň vzorek ať vím o co přicházím.

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. tyjo, 1700 uz je fakt docela vysoká cena ! mě nejvíc vyhovuje sheer glow od narsu a potom kompaktní od mac... nicméně, ten vzorek si někde asi seženu a pak uvidím, jestli se nezblázním a nekoupím tento, žejo. od armani beauty nemám vlastně doma vůbec nic, takže bych mohla začít :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, stojí za to! Mám ho v odstínu 5,5 a je naprosto dokonalý..udělá krásný zdravý finish. Původně jsem si ho koupila na svatbu jako "něco extra" ale myslím, že pro něj půjdu znovu, i když ta cena je opravdu strašná..

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig