Overview: Estée Lauder Genuine Glow

I've been going on a on about beauty for almost four years now. It's not the longest time but it's something especially for me. I created relationships with different brands over the years and I also changed my opinion on a lot of them (both in good and bad way). One of those loved ones is Estée Lauder. It may be because of the change of their approach towards younger customers or their new launches but overall this brand just keeps on surprising me. And this launch is no exception. 

Genuine Glow limited edition collection couldn't come in a better timing. Right before hot summer it's all about that glow and natural yet put together makeup. I'm loving the easy-to-use approach and feeling that this collection brings as well as all the colors and combination of beauty and skincare products. So let's take a look at each product, shall we?
  • Priming Moisture Balm* - Man, do I love this stuff! When I first got it (which is now almost two months ago!) I wasn't really sure how or why to use it. It's a light-weight water based priming balm which smooths your skin, lightly even out the skin tone (thanks to the color) and also hydrate. It's not glowy or shiny by any mean (nothing like MAC Strobe Cream) but it adds a light glow to the skin. Also great for putting over your makeup after a few hours of makeup wear. Favorite for sure.
  • Priming Moisture Eye Balm* - Same story but for eyes. I was surprised at how refreshing and cooling this one is. So same as with the face balm I like to use it not only before makeup but also over as a cooling product. Smooths and hydrates very well.
  • Blushing Cream in Sweet Cheeks* - I'm a huge fan of cream blush we all know that. The shade of this one is quite similar to a less peachy toned Orgasm by NARS and it's beautiful! I personally find it applies better with a brush so I usually apply a bit on my hand first and then use a stippling brush. This way it blends out easier and also lasts longer. 
  • Eyelighting Creme in Bare Blush* - I know this one is called eyelighting but you can literally use it all over your face. It's a liquid highlighter with a super soft finish - nothing too dramating but it adds just the right amount of glow. Works great for both face and eyes (as an eyeshadow). Also there are three shades in total so everyone can choose! 
  • Reviving Lip Oil* - Lastly something for the lips. I have to say this one is probably my least favorite but only because these lip reviving bits tend to go really pink on me. Other than that the oil is really comfortable, has a mint scent and feel to it and is not too sticky. My complaint is only about the color which they can't really affect. 

What do you think about the collection? I think they couldn't do any better for summer! 
xx Linda


O kosmetiku se víc zajímám už skoro čtyři roky. Pro někoho to možná není tak dlouhý čas, pro mě je to ale už skoro věčnost a dokázala jsem si za tu dobu vytvořit vztah s množstvím kosmetických značek. Na některé z nich jsem také během těch let změnila názor a to už jak k lepšímu, tak samozřejmě i k horšímu. Jednou z těch lepších je rozhodně Estée Lauder, možná i pro jejich zacílení na mladší cílovou skupinu, ke kterému poslední roky dochází. Jejich nové launche mě nepřestávají překvapovat a jinak tomu není ani u tohoto. 

Mám pocit, že kolekce Genuine Glow nemohla přijít v lepší dobu! Všechny produkty jsou ideální na léto a baví mě ten "lehký přístup k líčení", který přináší, stejně tak jako kombinaci péče o pleť a dekorativky. Všechny produkty dodají ten letní glowy look, nejsou složité na používání a víc, než je v kolekci už snad ani nepotřebujete. Tak se pojďme podívat na jednotlivé produkty. 
  • Priming Moisture Balm* - Rozhodně můj neoblíbenější produkt a největší překvapení. Když jsem balzám dostala (už téměř dva měsíce zpátky), nebyla jsem si popravdě vůbec jistá, zda ho vůbec využiju. Oblíbila jsem si ho ale nejvíc, především jeho hydratační a zklidňující účinky. Pleť také hezky vyhladí (ovšem nijak těžce, jako třeba silikonové primery) a skvěle se dá použít i přes den na makeup - pro lehký refresh. Rozhodně od něj nečekejte nic, co dělá třeba Strobe Cream, balzám ale dodá jemný přirozený lesk a přitom jemně zmatní všechna potřebná místa. 
  • Priming Moisture Eye Balm* - Vlastně to samé, jen pro oči. U tohoto balzámu miluju zklidňující a chladící efekt, po těžkém dni okolí očí zhydratuje a zklidní. Díky hydrataci je skvělý pod korektor.
  • Blushing Cream in Sweet Cheeks* - To, že miluju krémové tvářenky, už všichni víme. Odstín tohoto "blushing creamu" je něco jako ne tak oranžový Orgasm a je vážně nádherný. Osobně mi více vyhovuje aplikace štětcem, tudíž nejprve nanesu trochu produktu na ruku a následně použiju stipple brush. Tvářenka se pak lépe vpracuje do pleti a také déle vydrží.
  • Eyelighting Creme in Bare Blush* - I kdžy je tento rozjasňující krém nazván jako oční, můžete ho s klidem použít kdekoli chcete. Jelikož se jedná o tekutý krém, jeho aplikace je neskutečně snadná a do pleti se krásně vstřebá, tudíž bude ideální i pro zralou či suchou pleť. Není nijak extrémně výrazný, ale ve spojení s tvářenkou a ostatními produkty z řady vytváří krásný efekt. V prodeji je ve třech barevných variantách. 
  • Reviving Lip Oil* - Jako poslední něco na rty. Musím říci, že olej je můj asi nejneoblíbenější produkt z celé kolekce a to proto, že na mých rtech vypadá hodně růžově, což se mi osobně nelíbí. Jinak je ale moc příjemný, má mátovou vůni a není příliš lepivý. Jen ta barva mi příliš nesedla. 
Jak se vám celá kolekce líbí? Já jsem nadšená a zas a znovu tleskám Estée Lauder!
xx Linda



3 komentáře

  1. Taky jsem na EL změnila nároz, ale pořád nepatří k mým oblíbeným značkám. Ikdyž její produkty mě bavil rozhodně více, než tomu bylo před lety :). Celá tahle kolekce vypadal skvěle, a glowy look jsem si moc oblíbila. Jen se obávám, že to teď uvidím všude.. Už včera toho byl plný instagram, a někdy toho je prostě moc. Například u NYXu, který se mi tímto naprosto znechutil, když ho vidím na každém druhém blogu :D.

    OdpovědětVymazat
  2. hmm, tohle se mi docela líbí! už dlouho jsem si nekoupila žádnou kosmetiku, asi se zajdu podívat na ten olej (ta růžová mi nevadí) a primer, nikdy jsem totiž žádný neměla, tak bych mohla nějaký konečně vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Asi by to stálo za zkoušku, popřemýšlím o tom..:)

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig