HL Birthday Week: Photo Tips & Favourite Posts


Quite a lot of you usually mention in the comments that you like my pictures and you would love to hear a few tips on how I take them. I have to say I'm so chuffed about this because I really put a lot of effort into every photo I take! You're the best! So for today's post I picked my favourite blog photos & I'm going to tell you something about how I edit my photos etc.! 

As you can see I try to make each one of my blog pictures different and unique. There are several things I would recommend trying for example playing around with the background. This can actually make such a difference! I usually use magazines (especially those ones made from 'matte' paper because it photographs better), plates or even clothes.This can give the picture so much more dimension! Another great tip would be to look around you! You never know what may photographs nicely! It may be a set of rings, it may be a brush, plate or anything from everyday life! And flowers make a great photography object as well! Also focus on the color theme of the picture. I like my pictures to have one main color which you can see first and which gives the picture its unique feel. A great tip is to try different angles! Some products just look better from the side some don't. Have fun while taking photos and try different things! Now onto the editing side of the process. I use VSCOcam to edit all of my pics and I couldn't be happier about it (F2 is my favourite filter if anyone's interested). I add the filter or enhance the exposure or maybe make the photo a bit more sharp. And that's basically it! I'm no DSLR master or anything I just like to take pictures and I'm learning everyday! Always remember, sun is your new best friend

I linked some of my favourite posts under each photo so don't forget to check them out and let me know which photo you like the most! 

FAVOURITE MAC X4 // WORTH THE SPLUGRE? // AN ODE TO NARS // TOPSHOP CREAM BLUSH



PURPLE LIP MADNESS
CZ
Celkem často v komentářích zmiňujete, že se vám líbí fotky k článkům a v jednom článku loni se také objevil komentář, zda bych nemohla napsat něco o tom, jak fotky fotím, upravuju a podobně. Mám neskutečnou radost, že se vám fotky líbí, jelikož si na nich dávám hodně záležet a zaberou vlastně většinu času přípravy článku. A tak jsem do dnešního článku vybrala pár svých oblíbených fotek a řeknu vám k tomu celému procesu něco víc!

Snažím se, aby každá fotka byla jiná a tak trochu unikátní. K tomu mi dopomáhá několik věcí a jednou z nich je hra s pozadím. Ani nevíte, jak něco tak jednoduchého může změnit celkové vzezření fotky. Já nejraději používám časopisy (hlavně ty, které mají matný povrch, jelikož se lépe fotí), ale skvělou službu odvedou i podnosy nebo dokonce oblečení (třeba svetry dodají fotkám skvělou texturu). K tomu se také vztahuje další tip - pořádně se rozhlédněte kolem sebe. Nikdy totiž nevíte, co na fotce bude vypadat dobře. A většinou jsou to ty nejobyčejnější věci, které vypadají nejlíp. A také mohu doporučit výlet do H&M Home. Snad všechno od nich vypadá na fotkách božsky. Já se ráda soustředím na barevné schéma fotky a snažím se ji ladit do jedné hlavní barvy. Fotka má pak svůj unikátní vzhled. Skvělým tipem je také zkoušení různých úhlů. Některé produkty prostě vypadají lépe ze strany, některé naopak z ptačí perspektivy. Proto se nebojte vyfotit spoustu fotek z různých úhlů, alespoň pak máte z čeho vybírat a třeba narazíte na fotku, díky které překvapíte i sami sebe! Teď už ale k té upravovací části. Já všechny fotky upravuju ve VSCOcam a nemůžu si tuhle aplikaci vynachválit (můj nejoblíbenější filtr je F2, pokud by to někoho zajímalo). Přidám filtr, fotku projasním nebo zaostřím a je to! Nejsem žádný zrcadlovkový expert, prostě mě jen focení baví a každý den se učím! Hlavně nezapomeňte, že slunce je váš nový nejlepší kamarád a pokud ho potkáte, nedejte foťák z ruky!

Pod každou fotkou máte odkaz na článek k mým oblíbeným fotkám a vy mi do komentářů napište, která se vám líbí nejvíc! 

IN LOVE WITH TAUPE

BEAUTY RESOLUTIONS

TWO FROM CLINIQUE

SPRING EDIT: EYES

FOTD: GREEN SMOKE

11 komentářů

  1. Tvé fotky jsou opravdu moc krásné a co se týče pozadí, máš naprostou pravdu :) jinak díky za tip na aplikaci kterou neznám, rozhodně ji vyzkouším :)

    Zaměřeno na: Benefit + Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Lindi Tvoje fotky jsou asi nejkrásnějši a nejnápaditější z celé české beauty scény. Dokonce bych řekla i celkově ze všech blogů, co znám.:) Pokaždé, než se začtu do článku, projedu všechny fotky a jen se kochám a kochám.:) Mám třeba ráda styl Anny z VDM, který je trochu podobný tomu Tvému, ale Ty máš ty fotky mnohem pěknější..Jinak VSCO bych chtěla taky, ale bohužel Windows Phone ho nepodporuje, tak někdy kradu mobil bráchovi, ale už to není ono.:) Boží článek, miluju HL! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Ano, je jen na telefon, já si fotky vždycky dám do telefonu (jelikož většinou fotím víc článků najednou, tak to jedu ve velkém:D), všechny je upravím a zpátky do počítače :) Zabere to sice trochu času, ale v porovnání s úpravou přes Photoshop to takový rozdíl není :)

      Vymazat
  4. Super tip na aplikáciu, nepoznala som. Ja inak fotky neopravujem veľmi, ale snažím sa učiť, a zlepšovať sa aj vo fotení :).
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač! Budu držet palce, člověk se učí pořád :)

      Vymazat
  5. Jak už tady zaznělo, tvoje fotky jsou lepší než na kdejakém zahraničním blogu a souhlasím i s tím, že jsou určitě nejlepší na české scéně :) Nejvíc se mi asi líbily fotky ze článku In Love With Taupe. Mám ráda studený barvy a ty je umíš ještě dobře prodat!:) Jen tak dál a díky za inspiraci a rady :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé ty jsi zlatá! Moc děkuju :) Ten článek mám osobně asi taky nejradši :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig