Review: LANCÔME Miracle Cushion

There has been a lot of foundation launches during the last month or so and the one that caught my eyes the most (apart from the NARS ADLW which is not really suited for my skintype) is hands down this Lacome Miracle Cushion*. Especially because of its interesting concept. So let's see what I think. 

I have to admit I was a bit sceptical about this 'cushion thing' but now I'm converted because the formula of this foundation is amazing (haha spoiler). The thing about this is that you press the cushion (which is soaked in the liquid) with the makeup sponge and then apply it onto your face. Now if you're a makeup brush lover, I'm nor entirely sure you're gonna love this one. Me myself I like to apply my foudation both with my fingers and brushes/sponges so it doesn't really bother me and I actually find the application with sponge really easy and flawless. The coverage is somewhere between light and a 'BB cream coverage' type of thing which I find to work best on a daily basis when you don't really need a lot of coverage. The formula is lightweight and quite hydrating (which means it's not gonna emphasis dry patches you may have). I also think it would work great as an on-the-go touch up product instead of your classic powder which can make you look cake-y. For me it's a great base and a definite thumbs up!

Have you tried this one? What are your thoughts about the cushion concept?

CZ
Poslední dobou se na nás ze všech stran hrnou nové make-upy a tím, který mě zaujal nejvíc (mimo NARS ADLW, který není přizpůsobený mému typu pleti), je rozhodně Lancome Miracle Cushion*. A to především díky jeho zajímavému konceptu. Tak se pojďme podívat, jak dopadl v testu.

Předně musím přiznat, že jsem ohledně celé téhle 'houbičkové mánie' byla trochu skeptická. Také ale musím přiznat, že jsem po vyzkoušení Miracle Cushion změnila názor (malý spoiler haha). Jde vlastně o to, že máte kompakt, ve kterém najdete houbičku na nanášení a pak jakýsi měkký polštářek/houbičku nasáklou samotnou tekutinou. Houbičku pak jemně přitlačíte na polštářek a produkt nanesete na obličej. Pokud si make-up neradi nanášíte pomocí houbičky, tento koncept vám asi vyhovovat nebude. Já osobně make-up nanáším jak prsty, tak štětci, tak houbičkou, tudíž pro mě nanášení ne tvoří žádný výrazný problém. Dokonce bych řekla, že mi nanášení houbičkou přijde snadné a výsledný efekt skvělý. Jeho krytí je spíše lehké až BBčkové, pro mě je tady perfektní na každodenní nošení, kdy víc krytí ani nepotřebuji. Konzistence je lehounká a vcelku hydratační, tudíž vám nezvýrazní jakékoli suché části obličeje. Pokud ovšem máte mastnější pleť, rozhodně bych ho zapudrovala. Čímž se dostávám k poslední výhodě tohoto kompaktu. Funguje jako skvělý 'touch-up' během dne, kdy se vám třeba trocha vašeho make-upu již vytratí. Za mě rozhodně palec nahoru!

Zkoušel někdo z vás tento make-up? Co říkáte na tenhle houbičkový koncept?

Wearing nothing but the foundation.


12 komentářů

  1. I love the sound of these cushion-y products and for sure want to give one a go! This product sounds so lovely and lightweight, perfect for everyday!

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yup, I love the fact that it's easy to use & has a light coverage which makes it perfect for everyday!
      Thanks for commenting Tasha, hope you're well xx

      Vymazat
  2. Ale jo, zkusila bych ho, ale zároveň mám trochu z strach z toho, že je to přeci jen nehygienické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, hodně lidí o tom mluví, snažím se vždy před jeho použitím pleť pořádně vyčistit a následně očistit i houbičku, se kterou produkt nanáším. Chápu ale, že někdo s tím může mít problém..

      Vymazat
  3. Jak je na tom s vydrzi? Drzi dobre nebo se k veceru vytrati?

    Jinak se mi cushion makeupy hrozne libi, mam zalusk na asijsky IOPE, ma navic perfektni SPF. Akorat musim nejdriv dorazit aspon castecne svoje soucasne zasoby nez si neco novyho poridim... Jeste ze jsem si dnes dosla do sephory pro vzorek NARS all day luminous :D

    Small Everyday Joys blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mně drží hezky celý den, jen na bradě se trochu vytrácí, ale to mám u jakéhokoli make-upu :) Haha já bych taky nejradši nejdřív dorazila své zásoby, jen se mi to pořád nějak nedaří:D

      Vymazat
  4. I really want to try this! I love light-coverage bases, and this sounds perfect because it doesn't emphasize dry patches!

    Kelsey | Beauty by Kelsey

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. It's really nice! If you don't care about the hygienic side of this product you should deffo try it! :)

      Vymazat
  5. Pro jakou pleť je určený nový nars že ti nesedí ? Mám na nej spadeno, tak abych nebyla taky zklamaná :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nový NARS má spíš matný finish, takže pro mou pleť suchou jako sušenka moc není.. Určitě bych ho mohla používat, ale musela bych pod něj dát hodně hydratačního krému nebo rovnou hydratační masku a i tak by možná zvýraznil suchá místa. Určitě doporučuju ho nejdříve vyzkoušet ve vzorečku :)

      Vymazat
  6. I can't wait to try this foundation!
    -Maria
    in1997.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig