One To Try: NARS Light Reflecting Loose Setting Powder

First of all I should mention that I'm not a powder person. As my skin is super dry most of the time I tend to stay away from them as much as I can a only powder when needed (read: when the weather is super hot or when I need my makeup to last much much longer). Another reason why I always skipped using powders is because up to probably a year ago I wasn't able to find one that wouldn't emphasis dry skin or make me look like a cake face. But thanks to my lovely friend I was finally able to find the one and I'm never letting go of it!

Overall after using a a bunch of different powders over the last year I have to say I prefer loose formulas. The MUFE HD one is ok but for my game it's a bit too perfecting, smoothing and in your face. When I first tried the NARS Loose Powder (I'm not going to attempt to write the whole name again - it's just too long) I was blown away! It's super fine in its texture and doesn't have any color to it which means you can't see it on the face at all. One of the best things is the fact that it has the light reflecting property and thanks to that it sets the desired area but doesn't make it too matte or cake-y and actually brightens the area. My favorite way to use it is with damp beauty blender - I prefer the black one which is not as soft as the original and grabs more product. I seriously can't find a single thing I dislike about this product (well there could be an improvement in the packaging so it doesn't distribute this much product but I can easily look past that). Sets, doesn't dry out the skin, brightens,.. It's a win win situation! 

Which powder is your favorite one? 
xx Linda


CZ
Pro začátek by se hodilo říci, že mě na pudry moc neužije. Jelikož mám neskutečně suchou pleť, po nanesení většiny pudrů v mém případě nastává panika z toho, že je mi na obličeji zase vidět každá mikroskopická šupinka a že bych to měla nejradši všechno sundat. Pudr jsem proto donedávna používala jen ve výjimečných situacích, čti: pokud je extrémní vedro nebo musí makeup za každou cenu zůstat na obličeji. S příchodem mého nejnovějšího přírůstku se ale všechno změnilo a pudr je teď součástí mé každodenní rutiny. (Hlavní dík za to patří mojí Terezce!)

K podrobnějšímu zkoumání pudrů jsem se dostala teprve až asi před rokem a za tu dobu jsem se od klasických slisovaných a tónovaných dostala k sypkým průhledným. Celkově to lépe vyhovuje jak mému tónu i typu pleti a hlavně téměř nikdy neskončím s cake-facem. Z NARS Loose Powder jsem byla nadšená hned od první chvíle (celý název si ale nikdy nezapamatuju haha) a těžko se mi hledají nějaká negativa. Je nádherně jemný, takže s ním nikdy nebudete vypadat, jako byste měli na obličeji další silnou vrstvu produktu. Skvělou vlastností je také právě light reflecting princip, což jednoduše znamená, že pudr obsahuje částečky odrážející světlo. Díky tomu pleť nikdy nepůsobí suchá, ba naopak - je vždy prozářená a to i přesto, že produkty, jež jsou pod ním, zafixuje. U MUFE HD sypkého pudru mi vadila jeho přílišná "dokonalost ". Pleť po něm vypadala až nepřirozeně jemně a dokonale, žádné póry apod. To u NARSu nečekejte. Pleť jemně vyhladí, produkty zafixuje, prozáří, vše ale v přirozeném duchu, což mi přijde skvělé. PS: nejlépe se nanáší vlhkým beauty blenderem!

Jaký je váš oblíbený pudr?
xx Linda 

4 komentáře

  1. Můj nejoblíbenější pudr je od Glazelu, je opravdu skvělý, ale je pravda, že na tenhle od Nars se ještě také chystám. Včetně tvojí recenze jsem na něj slyšela jen samou chválu. Přijde na něj řada hned potom, co konečně vyzkouším sypký od La prairie - do něj vkládám také velké naděje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No La Prairie má být prý bomba, stejně jako La Mer, Tati o nich básní pořád! Tak dej pak vědět, jak ti sedl :)

      Vymazat
  2. Mně bohužel NARS produkty hodně zhoršují plet, a zatím vše co jsem měla, mi způsobovalo pupínky. Mrzí mě to, protože NARS mám hodně ráda, takže jediné, co můžu používat (a používám) jsou stíny. Jinak já mám hodně ráda pudr od Too Faced, taky ten sypký :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tyjo to je strašná škoda :/ I rtěnky?
      Od Too Faced jsem všeho všudy zkoušela jen pár produktů, ale už se dlouho chystám na bronzer, tak uvidíme :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig