More Thoughts On "Slowing Down"

Almos five months ago I wrote an article about slowing down and creating time for yourself. If you haven't read it you can do so over here. In that very article I emhasised the importance of not putting too much work on yourself and calm down from time to time. Now back to reality and this exact day - I'm writing this post from Bali where we landed yesterday. We've been travelling for almost three weeks now & we have three more to go. Before I left I had huge plans how I'm going to post almost every day while still on the go because "we have internet everywhere and it could take less than an hour to write a decent post". This idea left after probably our first three days in Tokyo where we walked around 15km each day and I was (by no surprise) exhausted from both the jet-lag & constant walking and exploring. 

After a while I got used to the travelling routine but I realized how stressed I actually am from the fact that I should write a post. Even though I left the idea of posting all the time behind and told myself to write only when I feel like it I couldn't shake off that strange feeling of not writing. Whenever we had time at our hostel I sat by the laptop and tried to write something while my friends were having a beer or planned our next days in Japan. On one hand I wanted to be with them and really take that "time off" and actually enjoy my holiday but on the other I felt really strange and stressed that there's no new post or video waiting for you. I have to say that during those two weeks I realized how hard it is for me to actually enjoy myself without thinking about all the mails, pictures and posts I have to write. This post doesn't really have a main though I just wanted to share this with you as I think that it's ok to feel like this from time to time but I also want to work on myself and learn how to "stay offline" and I'm not talking about the social media only, I mean like really enjoy that exact moment and not think about anything else. 

How are you dealing with going "offline", having to not think about your work and just rest?
Have a great day! xx Linda



Předem upozorňuji, že dnešní článek bude možná dost zmatený a nejsem si jistá, zda bude nakonec dávat smysl, nicméně je v něm myšlenka, které se posledních pár týdnů nemohu zbavit a o kterou bych se s vámi ráda podělila. Před už skoro pěti měsíci jsem psala článek o tom, jak je důležité zpomalit, vydechnout a vytvořit si čas jen pro sebe. Pokud jste ho nečetli, najdete ho tady. Ve zmíněném článku jsem psala mimo jiné i o tom, že není špatné občas říci, že jste unavení a dát si na chvíli pohov. Dobře, teď se přesuneme k dnešnímu dni. Tenhle článek píšu z Bali, kam jsme přiletěli včera. Jsme na cestách již skoro tři týdny a další tři máme před sebou. Než jsem odlétala, měla jsem velké plány, jak budu psát skoro každý den, protože "internet máme přeci všude, fotky mám předpřipravené a napsat článek zabere max. hodinu". Tuto myšlenku jsme opustila hned asi třetí den, kdy jsem prostě nezvládla spojení jet-lagu a průměrných 15km nachozených každý den. Hned jsem si přitom vzpomněla na výše zmíněný článek. 

Jenže po dalších a dalších dnech naší cesty jsem si uvědomila, jak moc těžko se mi zvolňuje a taky jak moc mě to stresuje. Téměř každý den jsme si říkala, že už bych konečně měla něco napsat a i přesto, že jsem se rovnou smířila s tím, že článků prostě tolik nebude, nedokázala jsem na to přestat myslet. Takže články nebyla, ale já byla pořád stejně nervózní. Otevřela jsem si tu tak nějak sama oči hned v několika směrech. 1. unavení prostě nic neuděláte - tolikrát jsem se snažila napsat článek ještě večer po celodenním cestování, ale co si budeme povídat, nic kloudného by z toho stejně nevylezlo. 2. vážně se nic nestane, pokud se tu článek neobjeví, nebo se na dva dny "ztratím z Internetu". 3. musím se naučit odpočívat a občas se na všechnu práci vykašlat. Dnešní článek v sobě nenese žádné tipy na to, jak "zpomalit", spíš je to jen do reality vzatý předchozí článek a ukázka toho, že ne vše jde tak jednoduše. 

Taky máte problém s tím se občas zastavit, hodit se "offline" a nic neřešit?
Mějte se krásně! xx Linda
(PS: fotky jsou z nádherné Kanazawy, Japonsko je prostě nejkrásnější)




4 komentáře

  1. Hele ja s tým problém vôbec nemám, ale možno ani nie som tá najpovolanejšia osoba, ktorá by na toto mala odpovedať. Chápem že populárnejšie blogerky cítia určite aj väčší tlak na pravidelnosť článkov a postovanie každé dva dni, aj počas dovolenky..ale mne toto nehrozí :D Hlavne nie na dovolenke - tam si to treba čo najviac užiť a nie sa stresovať povinnosťami (hlavne nie takými,
    ktoré si navyše vyrábame samy, že ano)
    Sju Loves

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti mohu jen upřímně gratulovat a závidět :D :)

      Vymazat
  2. upřímně, dost mne stresuje nebýt online, nejen kvůli blogu, ale i kvůli práci. Když nestihnu článek, který jsem měla v plánu, mám vysloveně výčitky. Ovšem tvořit má člověk z radosti. Je těžký v kreativní činnosti aplikovat disciplínu, jako třeba ve sportu. Inspiraci neporučíš... Také hledám správný balanc... Užívejte dovču :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, jsem ráda, že v tom nejsem sama. Přesně - výčitky o kterých mluvíš, to znám jak své boty. Možná i proto jsme si zakázala až moc plánovat. Jsem pak extrémně ve stresu, když něco nestihnu. Moc děkuju Ájo! :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig