Review: bareMinerals Complexion Rescue



The bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream* (what a mouthful, right?) is a gel cream which combines skincare benefits and radiant coverage so it should basically be the best of BB, CC and tinted moisturisers. Also it should improve your skin texture and increase skin hydration plus contains SPF 30. Sound interesting so let's see what I think! 

  • Basic info: I really like the travel friendly tube packaging as it's easy to squeeze out the right amount of product. The tube contains 35ml which is 5ml more to an average foundation. The price is 29USD and comes in 10 shades in total. I got the shade 02 Vanilla which is a perfect match for me at the moment (I got a bit of fake tan on). 

  • Coverage and consistency: The formula itself is gel based and has quite airy mousse-y texture. The coverage is light to medium and builds up really easily and layers nicely in desired areas (I usually put more product around my nose and on my chin). It evens out the skintone and covers little spots or redness. 

  • Finish: The finish is very dewy and I really mean that. It has to be powdered in warm/hot weather. My skin is dry almost all the time and I don't usually powder my skin a lot but with this one I found it needs a bit of it. It doesn't emphasis dry patches whatsoever and look like skin. It's easy to blend - I use my fingers to apply this one as I get the most coverage by using them. It's a bit tacky at first but sets quite quickly and doesn't transfer a lot. 

  • Longevity: To be honest it wears beautifully! It really looks like skin and I was surprised by its wear time. I wore it to work last weekend when it was super hot and it lasted for seven hours looking absolutely amazing everywhere but around my nose (which is where my foundation/concealer gets eaten up first).

Wow this was a long one but I really wanted to give you a good opinion on this one as foundation is one of the most important parts of makeup. Overall I'm super impressed by this one and I might found my new holy grail foundation (I still love my NARS Tinted Moisturiser but this one is the bomb as well). I really saw improvement in the hydration of my skin while using it for a few days non-stop and I love how skin-like this looks! I wouldn't recommend it if your skin is more on the oily side but if you love your BB, CC creams or tinted moisturisers and your skin lack hydration this is something to test out! 

Have you tried this one or any other bareMinerals products? 

CZ
Nový bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream* (delší název už si vážně vymyslet nemohli haha) je gelový tónovací krém, který by v sobě měl snoubit výhody péče o pleť spolu s rozjasňujícím a sjednocujícím efektem a být tak tím nejlepším spojením BB, CC a tónovacího krému. Také by měl zlepšit kvalitu pleti, zvýšit její hydrataci a ještě k tomu pleť chránit díky SPF 30. Vše to zní zajímavě, tak se pojďme podívat, jak je to ve skutečnosti. 

  • Základní informace: Velmi mi vyhovuje balení, ve kterém se produkt nachází, jelikož je lehké a dá se skvěle použít na cesty a také s dávkováním není problém (žádný produkt také samovolně nevytéká, což je velké plus). Produktu je celkem 35ml, tedy o 5ml více, než u běžného makeupu. Cena tónovacího krému je 790Kč, k dispozici je celkem v deseti odstínech (já mám odstín 02 Vanilla a je teď skvělý) a u nás ho seženete exkluzivně v parfumeriích Sephora.

  • Konzistence a krytí: Samotný produkt má pěnovou konzistenci a je krásně nadýchaný a lehký. Krytí je lehké, může být ovšem navrstveno do krytí středního a to bez jakýchkoli problémů - já většinou přidávám druhou vstvu v okolí nosu a brady, kde má moje pleť tendenci více červenat. Celkově tónovací krém pleť hezky sjednotí, zakryje drobné nedokonalosti a zarudnutí. 

  • Finiš: Finiš tónovacího krému je lesklý (pokud víte někdo nějaký dobrý a výstižný překlad pro dewy, sem s ním!) a svěží. V teplejším počasí musíte rozhodně pudrovat, jinak toho lesku může být až moc. Já většinu makeupů či tónovacích krému pudrovat nemusím, jelikož mám pleť vážně suchou, tento jsem ovšem během neskutečných teplot o víkendu pudrovat musela. Vůbec nezvýrazní suchá místa a vážně vypadá jako pleť. Velmi lehce se roztírá, já pro jeho aplikaci používám převážně prsty, díky kterým docílím co nejvyššího krytí. Po nanesení může působit trochu lepkavě, do pleti ovšem 'sedne' velmi brzy. 

  • Výdrž: Toto je asi největší překvapení vůbec. Jeho výdrž je vážně skvělá! Testovala jsem ho celý den v práci a sedm hodin vydržel i v horku bez problému jen s menším úbytkem okolo nosu, kde se mi makeup vždy vytrácí jako první. 

Wow, trochu jsem se rozepsala, ale vážně jsem vám o něm chtěla napsat co nejvíc, jelikož makeup je jednou z nejdůležitějších části celého líčení, pro mě tou úplně nejdůležitější, protože krásná pleť je základ, no ne? Celkově mám z tohoto tónovacího krému/hybridu neskutečnou radost a možná jsem i našla svůj nový nejoblíbenější makeup (nebojte, stále miluju NARS Tinted Moisturiser, takže se spíš budou o první místo dělit, ale to ukáže až čas). Všimla jsem si také zvýšení hydratace pleti, tak na těch slibech třeba něco bude. Tento tónovací krém nemohu doporučit nikomu s mastnou pletí, jelikož je to vážně hydratační bomba, pokud vám ovšem hydratace schází, rozhodně bych si došla pro vzorek! 

Zkoušel někdo z vás tento či jiný produkt bareMinerals?



7 komentářů

  1. Mám ho a je parádní, ale pro nedokonalou pleť není, když mám horší dny tak s ní opravdu nic nesvede.. Každopádně já mám bareMinerals produkty moc ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem vzorek a byl super. Normálně se mi dewy finish nelíbí, ale tady mi vůbec nevadil. Asi si ho taky nakonec koupím, na léto je ideální :).

    OdpovědětVymazat
  3. Eeeee, I really, REALLY want to try this! I've been hearing such great reviews! I plan on picking it up once I finish one of my current BB creams. I was going to buy the NARS TM but the BM is a lot cheaper here. How do the NARS and BM compare? Are they very similar?

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
  4. Vyčerpávající článek! Delší název už fakt snad ani nemohl být. :D
    Určitě ho chci vyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat
  5. I've been wanting to try this for a while! definitely going to pick it up! great review x

    www.oliviaandlife.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Celou tu znacku mam v merku. Mela by byt prirodni, takze az se dostanu na podzim do Prahy chystam se omrknout. Da se objednat ze zahranici, ale ja to musim osahat. Mej se ☺ Cikupka

    OdpovědětVymazat
  7. právě ho mám a je boží! mám špatnou pleť ale zase mě otravuje nosit makeup takže jsem hledala něco lehkýho co mi pleť sjednotí a já zbytek dokryju korektorem a je to mnohem přirozenější! a taky výborně hydratuje, někdy si připadám jak had co se svlíká z kůže ale tohle je super :)

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig