Easy Sunday #20: How To Stay Organized

As this day marks the end of week one of #hilycheeblogmas I though it would be nice to share my organization tips with you. I had a real organization struggle during the month of November (writing posts the night before isn't the best thing ever I'm telling ya) and I knew I have to take it more seriously this month. Blogging everyday is not easy by any mean (first: you have to thing about the content, second: you have to take the pics which is not that easy during this grey winter time, third: you have to edit those pics & write the actual post). So what do I do to stay organized?

PLAN IN ADVANCE
Time can be a stressful thing. Whenever I have to write post the night before I feel stressed out. That's why I like to plan ahead and write down every single idea into my 'blog diary'. The thing that really helped me was a printed tab calendar which I used for planning my blogmas posts so there are no three lip product related posts in row etc. It's actually pretty cool to see all of those posts on one sheet of paper!

WRITE EVERYTHING DOWN
This point kinda relates to the previous one but this one is even more important. Got a new post idea? Write it down! Need to finish your post today? Write it down! I always keep my blog diary with me just in case something comes to my mind. Making to-do lists is another great way how to stay organized because for some reason when you see those things written on a piece of paper it forces you to get it done!

DON'T FORCE YOURSELF TOO MUCH
Now this is not really an organization tip but one thing helps me a lot and it's giving myself a break from time to time. When I'm under a lot of pressure I just can't be organized - I usually freak out. And that's why I have to give myself a bit of break every now and then and have to force myself to not think about HL at all. It really helps, trust me. Once your mind is clear you can start working again!

What do you do to stay organized?
________________________________
CZ
Jelikož tímto dnem končí první týden #hilycheeblogmas, řekla jsem si, že by bylo fajn se s Vámi podělit o pár tipů, jak udržet všechno zorganizované. Během listopadu jsem s tímto měla vážně problém (psaní článku noc předem není příliš příjemné) a tak mi bylo jasné, že se tenhle měsíc musím polepšit. Přidávat články každý den není vůbec jednoduché, jelikož musíte: přemýšlet nad samotným obsahem článku, nafotit všechny produkty (což v tomhle šedém zimním světle není žádná pohádka), fotky následně upravit a pak napsat samotný článek. Jak se tedy snažím udržet vše pod kontrolou?

PLÁNUJTE DOPŘEDU
Čas může být občas vážně stresující. Pokaždé, když nestíhám a musím psát článek večer před, úplně šílím. Proto si články ráda plánuju předem, abych se přesně tomuto vyhnula. Nejvíc mi při plánování blogmas článků pomohl tabulkový kalendář na prosinec, do kterého jsem si zapisovala všechny články a předešla tak tomu, že uvidíte třeba tři články zaměřené na produkty na rty za sebou. A je to strašně fajn vidět celý blogový měsíc na jednom listě papíru!

VŠECHNO SI PIŠTE
Tohle možná zní trochu hloupě, ale vážně to pomáhá. Máte nápad na nový článek? Napište si ho! Potřebujete dopsat rozepsaný článek a nemůžete se k tomu dokopat? Napište si to! Já s sebou vždycky nosím svůj 'blog diary', do kterého si zapisuju všechny nápady, značím si dokončené články a tak podobně. Dalším skvělým způsobem jsou to-do seznamy. Díky nějaké záhadné síle totiž vždycky věci dodělám rychleji, pokud je mám napsané na kuse papíru!

NETLAČTE NA SEBE PŘÍLIŠ
Teď už se trochu dostáváme mimo organizační tipy, ale tohle je vážně důležité. Pokud jsem pod velkým tlakem, rozhodně nezvládám být organizovaná, většinou spíš šílím. Proto se naučte si dát občas pauzu - i já ji občas potřebuju a v takových dnech musím sama sebe donutit vůbec nad HL nepřemýšlet. A s čistou myslí se pak lépe pracuje. Vážně. 

A co pomáhá Vám?

6 komentářů

  1. I have note books tp plan and keep organised as well. I'm also starting a google editorial calendar to plan post and keep a log of what i have posted. hoping to be much more organised in 2015 x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wow that sounds great! have to take a look at the google calendar! :)

      Vymazat
  2. Great post! I tend to have lots of tick lists! xxx

    OdpovědětVymazat
  3. What a great post and perfect to keep organised! I'm forever writing notes on bits of paper and keeping 4235324523 posts scheduled haha

    Lucie xx
    Fatbeautyx | Plus Size Fashion & Beauty Blogger & Vlogger



    Don't forget to join StyleLifeBeauty on their Facebook Group & Twitter helping to grow your followers and bring together Beauty, Fashion and Lifestyle bloggers.

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig