BEAUTY 101: BROW TALK


I've become a real brow fanatic. I love good looking brows and I hate bad looking brows (and trust me, this is probably the thing I hate the most about other people's makeup, ugh I'm such a bad person). But don't get me wrong, my brows looked sooo bad a few years ago when I over-plucked them, but I've learned how to treat them right during a past year or so - so there's hope for everyone haha. There are several ways how to do your brows and I'm gonna talk you through some of my favourite ones.

BROW GEL
The easiest & quickest way to do your brows. You can make your brows stand out in a second and you don't really need to practise this one. There are clear or tinted ones and even the clear one can make a hell of a difference. And it makes them stay the same all day as well. 


BROW PENCIL
This one is my personal favourite. I love the ease of pencil and the finish it gives. As I love big 'bushy' brows, pencils are my cup of tea. There are loads of pencils to choose from but I like thick waxy ones the most. The best way is to start at the arch of your brow, ephasis this part and then do the rest. It will give you the most natural finish.

EYESHADOW
The hardest of them all I guess. It takes some time to really know how to fill you eyebrow in with an eyeshadow but it really givest the most natural finish of them all. The best eyeshadows I've ever tried for my brows are the MAC ones (Omega for light hair, Charcoal Brown for medium hair and Mystery for dark hair - but ask them at the store and they'll match your perfect color). 

and a little advice: DO NOT OVER-PLUCK your brows. they will thank you later!
what do you use for your brows?



CZ
Jsem tak trochu šílenec na obočí. Miluju hezké obočí a nenávidím ošklivé obočí (a věřte mi, že špatně udělané obočí je věc, která mě dokáže na makeupu ostatních vytočit úplně nejvíc, ugh jsem tak hrozný člověk!). Neberte mě ale až tak vážně, moje obočí vypadalo ještě před pár lety absolutně otřesně (po tom co jsem si ho skoro celé vytrhala, yay). Nicméně za poslední rok jsem se naučila se o něj pořádně starat, takže nějaká naděje je tu pro každého. Je spousta možností, jak si obočí upravovat a já Vám dnes ukážu tři mé nejoblíbenější. 

GEL
Nejrychlejší a nejjednodušší cesta. Tato možnosti je tou nejlepší pro začátečníky, protože ji nemusíte příliš trénovat. Díky zabarvenému gelu můžete obočí během sekundy zvýraznit, ale i pouze průhledný gel udělá velkou změnu. A obočí díky němu také vydrží celý den tam, kde má. 

TUŽKA
Osobně má nejoblíbenější možnost. Mám ráda tu jednoduchost tužky a také finish, který díky ní obočí má. Jelikož sama preferuji 'větší' a ne úplně precizní obočí. Je nepřeberné množství tužek na obočí, já osobně nejraději používám ty tužší voskové (už jen pro jejich delší výdrž). Nejlepší je začít u nejvyšší části obočí a tu také zvýraznit nejvíce, poté se až přesunout ke zbytku. Tak docílíte nejpřirozenějšího vzhledu.

STÍNY
Dle mého názoru jedna z nejsložitějších cest, pokud ji ale vycvičíte, docílíte nejpřirozeněji vyhlížejícího obočí. Nejlepší stíny, jaké jsem zatím na obočí zkusila, jsou ty od MAC (Omega pro světlejší vlasy, Charcoal Brown pro střední odstíny a Mystery pro tmavé vlasy - tyhle rady ale berte s rezervou a raději si i tak v obchodě nechte poradit a stíny si nechte vyzkoušet na sobě). 

jedna malá rada: netrhejte obočí příliš! později Vám za to poděkuje.
a jaké produkty na obočí používáte Vy?

2 komentáře

  1. dřív jsem si obočí trhala fakt až přehnaně moc, teď jsem konečně našla ten zlatý střed :) nic víc kromě pinzety nepoužívám, i když by to možná nebylo od věci - jednoduše si nejsem s dalšími úpravami vůbec jistá :/ potřebovala bych spíš radu nějakého odborníka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkus si někdy zajít do Brow Baru od Benefitu (jsou už teď snad v každé Sephoře), určitě ti tam poradí a třeba jejich Gimme Brow gel je docela fool-proof produkt :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig