Long Time No See?

Long
Long time no see I should probably say. I haven't posted in almost a week which happened just two or three times since I started blogging here on Hi Lychee but as we already discussed how we important it is to take time off and slow down (here) I won't talk about that anymore. I've been feeling uninspired and not really happy about the content I've been creating for the past two weeks or so and I want to talk a bit more about why I felt that way.

I feel like almost everyone in today's society feels low and unhappy about the work they create or do from time to time. In my case mainly come from my own head rather than from someone else's opinion and most of the time it's connected with comparing myself to others. Which is basically the worst thing we can do, right? But even though I'm fully aware of this fact I just can't help it. When I see a really nice blog pictures I wish I took the same ones or when someone has a great post idea I feel low about my own. Which shouldn't happen because the fact that everyone is different is one of the best things ever and it means we can all be awesome. 


Do you ever find yourself comparing to others? How do you overcome that so you don't feel low about your work?
Btw it's finally spring here in Prague and I'm more than happy to wear those trousers! Love them!
xx Linda


CZ
Docela dlouho jsme se neviděli. Poslední článek jsem přidala už před týdnem, což se mi na Hi Lychee stalo jen asi třikrát. O tom, jak je důležité občas vypnout a udělat si čas jen pro sebe jsem ale nedávno psala (tady), takže se asi nebudu dál rozepisovat. Poslední dobou jsem z nějakého důvodu nebyla vůbec spokojená s tím, jaký content tvořím, jaké fotky fotím a vlastně tak celkově. A dneska bych chtěla tak trochu mluvit o tom, proč tomu tak bylo. 

Přestože vím, že je to asi nejhorší věc, jakou může člověk udělat, často svou práci přirovnávám k práci ostatních a celkově se 'snažím se někomu vyrovnat'. Z čehož pak pramení to, že i když k tomu není absolutně žádný důvod, nelíbí se mi to, co tvořím. Když vidím krásně barevně sladěný instagramový profil, hned koukám na ten svůj a říkám si, proč tak ten můj nevypadá taky. Nebo třeba když narazím na nějaký skvělý článek, všechny ty mé mi pak připadají nudné a obyčejné. A přitom právě to, že každý tvoří něco jiného a jedinečného je asi ta nejlepší věc na celém blogování a kreativní práci vůbec a všichni přeci můžeme být boží a mít skvělé nápady!


Stává se vám to taky? A jak se snažíte takovým situacím vyhnout, aby vám pak vaše práce nepřipadala méněcenná? 
PS: Nemáte tušení, jak moc jsem ráda, že je v Praze konečně hezky a můžu nosit tyhle nejlepší kalhoty! 
xx Linda





Knit - COS || Shirt - Mango || Trousers - COS || Shoes - Isabel Marant for H&M || 
Sunglasses - Vans || Bag - Mango

19 komentářů

  1. Presne tak... poznám to a z času na čas sa mi to stáva... Zatiaľ nie som odolná a potom síce som v depkách alebo smutná, no po chvíľke ma to nakopne a robím/píšem ďalej (: uvidíš, je to len prechodný stav.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to asi i potřeba, já si tím třeba často třídím myšlenky a pak vím, co tvořit a tak :)

      Vymazat
  2. Moc ti to sluší Lindi a s tímhle si nic nedělej. Tvoříš a buduješ skvělý blog, který u nás nemá konkurenci a myslím, že si nemusíš s ničím lámat hlavu. A jestli přeci jen, nevadí. Když se na to necítíš, nepostuj. Já také nepřidávám něco, s čím nejsem 100% spokojená a když to výjde na dva články měsíčně, nevadí. Někdy to holt jede dobře, někdy hůř a pomaleji. Ale hlavně že tu s námi pořád jsi! Pusu, K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to asi normální :) přesně jak říkáš, lepší kvalita než kvantita, to je taková klasika :) jsi moc hodná! <3

      Vymazat
  3. Prosim prosim poslala bys mi link na ty kalhoty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady: http://www.cosstores.com/nl/Women/Trousers/Lightweight_wool_crop_trousers/46887-38934277.1#c-24479 :)

      Vymazat
  4. Nádherný fotky a teda nechápu, že tě tam nechali fotit, nás už s Kubou dvakrát vyhodili hned po dvou fotkách :DD

    OdpovědětVymazat
  5. Velmi sa mi pacia kalhoty :) Celkovo na ne teraz pomaly presedlavam - su ovela pohodlnejsie na bicykli, nez sukne (co aj som bola stale suknovo-satovy clovek)
    S takymi kreativnymi pauzami to mam podobne. Snazim sa stale radsej tvorit menej, ale zato nieco, co bude mat aspon aky-taky obsah. Nvm nakolko sa mi to dari, ale aspon sa o to snazim :D
    Naopak, nemyslim si, ze kazdy moze byt bozi a mat skvele napady. Resp, ano, moze, ale nema. Svet je plny nudnych, jednotvarnych blogov, ktore sa vsetky snazia podobat na tie najznamejsie a nemaju vlastnu tvar. Nastastie ten tvoj medzi ne nepatri :)
    Sju Loves

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju! :) Ja ty kalhoty teď taky miluju a nejradši bych si kupovala jen takové! :)
      Já to myslela spíš tak, že každý může být boží svým vlastním způsobem a obecně, ne jen v blogosféře. Že to, že má někdo krásný instagram neznamená, že jiný člověk není zase boží v něčem jiném :)
      Tvůj blog je jeden z nej, takže se ty kreativní pauzy hodí! :)

      Vymazat
  6. Lindi, vím, o čem mluvíš. tohle jsem prožívala cca před dvěma měsíci. blog mě nebavil, přidávala jsem spíš z povinnosti a říkala jsem si, zda to vůbec má smysl. mně naopak pomáhá projít si jiné blogy, načerpat zase to nadšení a zase mě to nabije energií/chutí do blogování :) u Tebe takové nespokojení vůbec nechápu, Tvůj blog se pro mě hodně rychle dostal na vrchol a jde z něj cítit, že ho děláš kvalitně a s láskou, takže Ti budu moc držet palce, abys zase vyskočila do sedla a jela, jak se říká :))

    měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je úplně nejhorší, přidávat jen z povinnosti. Proto občas raději nepřidávám vůbec :) jsi moc hodná, děkuju za tak hezká slova <3

      Vymazat
  7. Ten pocit poznám. Snažím sa stále si pripomínať, že sa nemám porovnávať s inými. Ale márne. :D
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, občas s tím prostě nic nezmůžeme :)

      Vymazat
  8. Přitom tvůj blog i instagram patří k mým nejoblíbenějším, čas od času jsem si i tvůj instagram projížděla zpětně pro pokochání oka.
    Já mám sledování blogů ráda, je to pro mě neskutečný relax, jen mě mrzí, že se pomalu vytrácí síla slova na mnohých blozích, naštěstí na tvém tomu tak není!! Tvůj blog a tvá práce na něm dle mého názoru určitě stojí za pochvalu! A pokud třeba nebudeš mít prá dní inspiraci k novým článkům, tak to vůbec nevadí, věřím, že kvalita je stále přednější před kvantitou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé Hany ty jsi zlatá! <3 vážně jsi mi udělala neskutečnou radost a zase mě namotivovala :)

      Vymazat
  9. great style!

    http://chicglamstyle.com

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig