Review: Urban Decay Revolution Matte Lipsticks

I'm
I'm just addicted to lipsticks let's address that first. I own tons of them (I actually don't want to know the exact number haha) and I'm always up for trying out new ones. I already mentioned these new Urban Decay Matte Revolution Lipsticks in a wishlist few weeks ago and today I'm finally here with my thoughts on them!

The formula on all of these is amazing, nice and creamy for a matte finish. The pigmentation is on point, like seriously, these are super pigmented which means they apply evenly in one layer. Thankfully they're easy to apply as well so you don't have to worry even with these darker or brighter shades. The best part is the longevity and the feeling on the lips. These stay put even throughout eating and last for a really long time (you can read about the longevity of each one below). And they aren't drying whatsoever which is a huge plus for me! Let's talk about the shades I got.

  • Stark Naked* - I wasn't really sure about this one as it's quite a peach-y brown nude and I just thought it would be too yellow toned for me. Luckily it suits me quite well and I'm happy to report that it's not drying at all, applies great (even though I usually just tap it on my lips for a lighter finish) and lasts well - average of six hours.  
  • Menace* - Of course there has to be a hot pink. Now this is super super super bright and I love it! It's a bit more stiff than those other ones and not as creamy and even looks more matte on the lips. But that means it's gonna last really well and it does. The best longevity of the bunch for sure - nine to ten hours. 
  • After Dark - You may figure this is my favourite one! A deep purple-y pink berry that is just amazing for fall and winter. It applies like a dream and goes on evenly which can be quite a struggle when it comes to dark lipsticks. This one lasted for eight hours. 

As you can see I'm really happy about these and I'm still thinking about getting Bad Blood or Bittersweet, all of these shades are just stunning! 
Have you tried these? What do you think?

Urban Decay Matte Stark Naked
Urban Decay Matte After Dark
CZ
O tom, že mám spoustu rtěnek už asi ani nemusíme mluvit. Je to rozhodně má nejoblíbenější část líčení a vlastně i první věc, co mě kdy v líčení bavila. Nové rtěnky bych mohla zkoušet od rána do večera a dnes tu mám pro vás něco skvělého. Už v nedávném wishlistu jsem zmínila nové Urban Decay Matte Revolution rtěnky, a dnes mám pro vás konečně recenzi.

Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše a rovnou řeknu, že jsem si rtěnky zamilovala. Jsou nádherně krémové a jemné a většinou mají spíš semi-matný finish, který po několika hodinách ještě trochu 'uschne'. Pigmentace je neuvěřitelná a rtěnky tak nanesete v jedné vrstvě krásně rovnoměrně a bez potíží. Naštěstí ani se samotnou aplikací není problém, proto se ani u tmavších odstínů nemusíte bát, že byste nad nanášením strávili věčnost. Nejlepší je ovšem výdrž a komfort nošení. Vydrží dokonce i během jídla - výdrž každé si můžete přečíst níže - a vůbec nevysušují, což je pro mně obrovská výhoda. Pojďme se ale podívat na odstíny, které mám.

  • Stark Naked* - Touto jsem si nebyla vůbec jistá, jelikož je to poměrně broskvovo-hnědá nude a hodně jsem se bála, že na mě bude mít až moc žlutý podtón. S radostí ale musím říct, že mi vážně sedla, krásně se nanáší (i když já ji většinou nanáším jen v lehčí vrstvě) a hezky vydrží - průměrně šest hodin. 
  • Menace* - Samozřejmě, že v této řadě musí být také nějaká ta hot pink. Je vážně hodně hodně výrazná a občas má v sobě i náznak fialkové a musím říct, že jsem si ji zamilovala. Jelikož je trošku tvrdší a ne tolik krémová, jako ostatní dvě, má také více matný finiš. Naštěstí se ale i tak nanáší skvěle a díky matnějšímu finiši vydrží nejdéle ze všech - devět až deset hodin. 
  • After Dark - Asi vám hned došlo, že tohle bude má nejoblíbenější. Krásná tmavá fialovo-růžová, který je prostě skvělá na podzim a zimu. Nanáší se neskutečně dobře a také rovnoměrně, což může být u některých tmavších rtěnek problém. Výdrž je příjemných osm hodin. 

Jak vidíte, rtěnky jsem si doslova zamilovala a pořád přemýšlím nad Bad Blood a Bittersweet. Všechny odstíny v kolekci se dle mého moc povedly!
Zkoušeli jste již nějakou? Co na ně říkáte?



Urban Decay Matte Menace



21 komentářů

  1. Ahoj Lindi, a jaké jsou v porovnání s matnými rtěnkami od EL? Která značka dělá lepší matné rtěnky? Nebo to vyjde tak nastejno? Případně kterou konzistenci preferuješ víc? :) Nemůžu se rozhodnout do které značky jít.
    Děkujiii.
    Kitty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do takového porovnání se pouštím nerada, ale EL je krémovější a méně matná. UD držely lépe. Rozhodně bych vyzkoušela obě, každá má něco do sebe, rozhodně ale patří mezi nejlepší matné rtěnky, které jsem zkusila.

      Vymazat
  2. no tak tu After Dark nutně potřebuju :D myslím, že na tohle počasí ideál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nádherná, že! Ja se do ní také zamilovala, skvělý odstín na podzim a hlavně zimu :)

      Vymazat
  3. Mna by zaujimalo porovnanie s matte odtienmi od MAC , ktore su podla teba lepsie ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já matné rtěnky od MAC obecně nemusím, jsou na mě až moc vysušující. Takže z mého pohledu rozhodně UD.

      Vymazat
  4. Aaaaaa, After Dark na jesen/zimu urcite potrebujem! Ked sa dostanem v novembri do Prahy, vrhnem sa na ne :)

    Zuzka | zuzanahumajova.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je naprosto dokonalá! Já nejprve chtěla Blackmail, ale nakonec jsem ráda, že jsem se rozhodla pro tuhle. Dá se nosit vážně pořád :)

      Vymazat
  5. Super článek :-) tu After dark musím mít :-) jinak já si tyto rtěnky přímo zamilovala, stejně jako ty. Mám odstín bittersweet a je to nádhera, ale na podzim bych si chtěla pořídit tu after dark :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Iri :) Na Bittersweet jsem taky koukala a pořád je na wishlistu, spíš ale nakonec půjdu pro Bad Blood :)

      Vymazat
    2. Není zač :-) bittersweet je spíš taková růžovo fialová, na jaro léto super, ale na podzim bych volika přesně tyto tmavší barvy jako After dark. Bad blood je dle fotek nádherná a tobě bude mooc slušet :-)

      Vymazat
  6. Oh ma goooosh, these all look stunning! The formula sounds amazing too. I've given a couple of these a swatch and they were so creamy and pigmented! They all look gorgeous on you. I love your necklace too!

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha I knew you would love these! They're really really nice and I love all of the shades! The necklace is from Weekday, thanks! :)

      Vymazat
  7. Jsou vsechny krasny! Nejvic ti podle mne slusi ta Menace, fakt nadhera :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je miluju všechny:D Menace na léto, After Dark na zimu a Stark Naked na každý den :)

      Vymazat
  8. Star Naked a After Dark jsou TOP! ♥ A ty jsi jednoduše přirozeně krásná na těchto fotkách :)

    OdpovědětVymazat
  9. After Dark looks stunning on you! I've been meaning to give these a go as I love the shade range and the packaging. All of these shades really suit you! I'll have to check them out. xx
    Celina | The Celution | Bloglovin’

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you Celina! I love the packaging as well and I feel like they've done a really good job on the shade range even though I would love to see a pinky-mauve nude there :)

      Vymazat
  10. Rtěnky vypadají peckově, musim se ně zajít podívat :) Moc ti sluší...všechny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Rozhodně se na ně zajdi podívat! :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig