Review: MUFE Hydrating Primer

 Let's
Let's be honest I'm not the best at reviewing primers. I actually never done a review on a primer which is kinda fun as there are almost 250 post on Hi Lychee. But this one got me so excited I accepted the challenge and here I am doing a whole post dedicated to a primer.

I've never been a primer kinda gal and the only one I ever liked is the NARS Pro-Prime hydrating/protecting one. I always find primers too thick or silicone-y, I don't like when there's a color to them because it usually makes my skin dull and grey and I don't like any primers that are supposed to 'fill your pores'. On the other hand I want primer to nourish and hydrate the skin, to prep it for what's coming next and to make everything last longer. And that's basically what the Make Up For Ever Step 1 Skin Equalizer Hydrating Primer does. These should help with three things: application (to make everything go on better), result (optimize color and finish) and wear (elongate the staying power). As my skin is mostly dry I decided to go for the hydrating one which hydrates but sinks in quickly which means you don't have to wait before applying your foundation. It doesn't emphasis dry patches at all, the foundation glides easily and doesn't feel silicone-y whatsoever - it feels more like a light moisturiser and also looks like it which you can see below. It doesn't blur all the imperfections but 'fills' pores and smooths your skin. Thanks to this the foundation sits better and also last longer. Overall I'm super happy about this one and I would highly recommend it if you're looking for a nice hydrating primer. 

Have you tried any of the MUFE Skin Equalizers?

CZ
Hned na začátku musím přiznat, že nejsem v psaní recenzí na primery expert. Vlastně jsem ještě žádnou recenzi na primer nikdy nepsala a to je co říct, jelikož je na Hi Lychee už téměř 250 článků. Tento mi ovšem udělal takovou radost, že jsem se dokonce i těšila, až o něm napíšu! 

Nikdy jsem si primery příliš neoblíbila a kromě NARS Pro-Prime mi vlastně ani žádný nikdy nevyhovoval. Většina primerů mi přijde silikonová nebo moc hutná, nemám ráda, když jsou zabarvené, jelikož takové mají tendenci mou pleť udělat jakoby šedou a už vůbec nemám ráda primery, které by měly 'vyplnit póry'. Naopak chci, aby primer pleť hydratoval, vyživil, zjemnil, připravil ji na makeup a také aby ho následně na pleti udržel déle. A to je vlastně vše, co Make Up For Ever Step 1 Skin Equalizer Hydrating Primer slibuje.  Všechny jejich Skin Equalizers by měly pomoci třem věcem a to: aplikaci (aby se vše nanášelo lépe), 'výsledku' (sjednotit barvu či přizpůsobit finiš) a délce nošení (aby vše drželo déle). Jelikož mám pleť téměř pořád suchou, rozhodla jsme se pro hydratační verzi primeru, který krásně hydratuje ale také se rychle vstřebá, tudíž nemusíte dlouho čekat před nanesením makeupu. Vůbec nezvýrazňuje suchá místa, není vůbec silikonový (vlastně je spíš jako lehký gelový krém, stejně tak i vypadá) a  makeup se po něm nanáší krásně lehce. Rozhodně nezjemní všechny linky v obličeji, ale lehce a přirozeně vyplní póry a pleť je po něm krásně jemná. Díky tomu na něm také lépe sedí makeup a následně tak na pleti déle drží. Celkově jsem s ním neskutečně spokojená a mohu ho jen a jen doporučit!

Máte zkušenost s některým z těchto MUFE primerů? Jaký primer je váš oblíbený?


8 komentářů

  1. I’ve just recently picked up a couple of the MUFE primers the smoothing and matte ones :) This sounds really lovely and I think I may need to mix this with my others for where I have dry spots as I love that this doesn’t cling :) For your first primer review this was fab hun :)

    Charlee XO | CharmedCharlee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I've heard amazing things about the Smoothing one and I also really want to try the Brightening one. Thanks for an amazing comment lovely! :)

      Vymazat
  2. Ešte som ho neskúšala, ale toľko youtuberok čo o ňom spieva ódy že som zvedavá dokedy odolám :D
    Zatiaľ používam primer od Loreal a musím povedať že som milo prekvapená (na to že je to drogérkový produkt).

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla právě taky zvědavá, poslední dobou se objevoval snad úplně všude a musím říct, že měly pravdu :)

      Vymazat
  3. Děkuji za inspiraci, nutně si něco podobného potřebuji pořídit :) www.kristynablog.com

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám ten smoothing primer a je taky super. Měla jsem tento hydratační ve vzorku a docela uvažuju, že si ho koupím taky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad tímhle zase uvažuju já. Rozhodně ale nejdřív musím dopoužívát tenhle. Jak se znám, používala bych pak zase jen ten smoothing :D

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig