Estée Lauder Pure Color Envy in Matte?



The first question for this post should be: will I ever own enough lipsticks? The answer is obviously no. How can someone own enough lipsticks when there are just so many beaut colors and everything? Anyways, I think you're all aware of Estée Lauder Pure Color Envy Lipsticks, rich beautiful lipsticks (mostly) with a creamy finish and the only matte version you could get was a limited edition up to maybe like week or two weeks ago. Now it changed and we should all celebrate this amazing launch!

There are 12 shades in total in this new matte range coming all the way from nudes to a stunning dark vampy purple which is quite unusual for Estée Lauder but it shows brand's interest in younger costumers and the fact that this range is a collaboration with supermodel Joan Smalls. I got the shade Volatile* which is a super bright orange-y red and if you can't get hold of the Kendall Jenner's Restless (online exclusive) shade, this is the closest dupe from the range I would say. The formula of these is amazing, you get full-on pigment in just one swipe with an even finish. It has more of a semi-matte finish I would say so it will transfer but you don't have to be super careful while wearing it. Now the longevity - it lasted for about seven hours without looking bad in any way and was a bit more drying after let's say four hours. Overall it's really comfortable to wear (which is the biggest problem I have with matte lipsticks - for example I can't deal with MAC Matte formula) and thanks to the semi-matte finish it has an amazing sculpting result (really, how big my lips look in the picture below haha). I can see myself picking up more of these (yes Extrovert I'm looking at you!). 

Have you seen these new lipsticks? What are your thoughts?


CZ
První otázkou tohoto článku by mělo být: budu mít někdy dost rtěnek? Odpověď je samozřejmě ne, jak může mít někdo dostatek rtěnek, když je pořád tolik nových krásných odstínů a typů? Ale zpět k opravdovému tématu tohoto článku. Asi všichni znáte Estée Lauder Pure Color Envy rtěnky (ať už klasické, tak Shine verze) - nádherné, bohatě pigmentované a (většinou) krémové rtěnky. Až donedávna jste mohli matnou verzi sehnat jedině díky limitovaným edicím a to opravdu zřídka. To se ale před několika dny/teď už spíš týdny změnilo a na světě je Pure Color Envy Matte!

V řadě, jež byla vytvořena ve spolupráci se supermodelkou Joan Smalls, najdete celkem 12 odstínů (u nás je jich v prodeji celkem osm) a najdete v ní i odstíny, jež nejsou pro Estée Lauder úplně typické. Tento fakt znovu ukazuje, že se Estée Lauder snaží zaměřit i na mladšího zákazníka a myslím si, že se to daří! Na fotkách můžete vidět odstín Volatile*, tedy nádhernou sytou oranžovo-červenou. Pokud jste si brousili zuby na exkluzivní odstín Restless od Kendall Jenner, musím vás zklamat - nebude (je pouze online exclusive), nicméně toto je asi nejpodobnější odstín, jež se dá v řade Pure Color Envy najít. Samotná textura rtěnky je nádherně krémová, díky skvělé pigmentaci rtěnku nanesete v jednom tahu v rovnoměrné vrstvě. Finish rtěnky je semi-matný a jak je tomu u většiny takových rtěnek - obtiskává se. Není to ovšem tak, že byste během jejího nošení museli být extrémně opatrní. Co se týče výdrže, na rtěch sedí krásných sedm hodiny beze změny, po cca čtyřech začala trochu vysušovat, rozhodně to ale není nic dramatického (říká člověk, který nesnese většinu matých rtěnek právě kvůli vysušování - třeba věšinu MAC Matte). A díky 'scuplting' efektu, který mají všechny PCE rty vypadají krásně plně (jak sami vidíte na fotce haha). U mě rozhodně nezůstane pouze u jedné (ano Extrovert, mluvím o tobě!).

Vyzkoušeli jste už tyto nové rtěnky? Co na ně říkáte?


12 komentářů

  1. Jasne, ze nemoze mat dost! Kolko krat som si pomyslela, ze uz mam asi kazdy odtien ale potom pride nejake krajsie balenie, trochu iny odtien, iny finish, ina vona a som bezmocna :D. Ale zacina ma stvat ze ziadnu od EL este doma nemam. V poslednej dobe sa s nimi roztrhlo vrece, takze to asi budem musiet napravit (minimalne v novembri, ked nam otvoria EL butik). Ako to maju z parfumaciou? K silno parfemovanym rtenkam, ako napr. Chanel, sa nemozem ani priblizit.

    Zuzka | zuzanahumajova.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha tak aspoň v tom nejsem sama :D Já si brousím zuby na nějakou nude z klasické PCE řady, mají nádherné odstíny! Parfemované jsou, přirovnala bych je třeba k MAC rtěnkám, voní sladce, ale nic extrémně silného :)

      Vymazat
  2. I so badly want to try one of these! I had a bit of a swatch the other day, and the shades are gorgeous! I wish I could've gotten my hands on Restless :(

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I was so sad when I found out that Restless is an online exclusive but luckily this on is such a great dupe! Try to get your hands on it :)

      Vymazat
  3. Tahle barva vypadá úžasně, ale určitě bych nezůstala u jedné :D:)

    sweetcitruslemonade.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na ně dnes byla znovu podívat a je tam jedna krásná fialová, která na mě pořád volá haha :D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. It's just soo stunning! It always surprise me how bold and bright yet chic it is!

      Vymazat
  5. Zrovna dneska jsem se na ně dívala v Douglas a jeden odstín se mi tak líbil, že si ho asi budu muset koupit. Navíc to balení je krásné :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je a ty rtěnky jsou vážně skvělé! Jaký odstín sis vybrala? :)

      Vymazat
  6. Mrzí mě, že mě takovýhle odstín prostě nejde :( Tobě ale vážně hrozně sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne? To by ti pak asi nesedla ta Restless, to je škoda :( Určitě se na ně ale stejně podívej, mají spoustu odstínu a některý ti bude rozhodně sedět! :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig