Organization Ramble #1: How I Stay Motivated, Organized & What's To Come

As
As it usually is I got really inspired by the time 2016 rolled around. It's just that time when you wan't to kinda start over and think about everything you do, am I right? But can it last for ever? To be honest I'm not the tidiest person on Earth (my boyfriend Lucas would agree with me 100%) but for some reason I love being organized when it comes to work, blog & everything related. I'm usually on time, get things done when they should be and I love to plan. A LOT. But blogging (and work or combine) is not only about organization but more about motivation and all of that (plus a little talk about what's to come here on Hi Lychee) we'll discuss today!

Organization
I already done a post on that over a year ago (if you're interested you can read it here) and not much of that changed to be honest. I still love to write everything down and especially in my case that helps a lot. When I see everything on a white paper I'm more likely to do it on time. Also tick boxes are a big help too. Here's actually a little update in this case and I started printing out The Happiness Planner Printables which you can find here and they're really good if you want to stay organized and like to write things down! My favourite one is the 'My Day' one which I use on days when I'm super busy. 

Motivation
This is a whole another story. Even though I like to be organized I sometimes lack the motivation and drive to keep me going. In this case I like to look at what I've done so far and how much I've impoved since I started blogging/working. I also think setting (small - that's really important) goals is quite important and I usually feel more motivated when I have something to achieve. The thing that helps me stay motivated during the last three months is listening to podcasts - especially to Jess Lively who has so many inpiring series to listen to and if you like creative people like I do you will love it! 

What's To Come Next?
Last thing I want to quickly discuss today is what's gonna change here on Hi Lychee in the upcoming months. I briefly mentioned that I want to focus on more stuff here and that's basically it. You probably noticed I enjoy fashion a lot at the moment and I wan't you to get to know me better in general. I think I have quite a lot to say and I enjoy much more than just beauty which can't really be seen through Hi Lychee at this point. Do you have any ideas on what you'd like to see from me or something like that? Let me know! 

Hope this post was at least a bit helpful!
Let me know how you stay motivated and what helps you to be more organized! 
xx Linda


CZ
Asi jako každý mám vždy na začátku roku inspirační boom a přijdu si neskutečně namotivovaná. Je to prostě ten čas, kdy chcete začít znovu a nad vším se zamyslet. Jak dlouho ale tenhle stav vydrží, že? Musím přiznat, že nejsem úplně nejpořádnější člověk na světě (můj Lukáš by vám tohle na 100% potvrdil), ale z nějakého záhadného důvodu potřebuju mít všechno zorganizované a to především co se týče blogu a práce. V tomto ohledu mám většinou vše na čas a miluju plánování. Hodně hodně hodně miluju plánování. Blogování a práce ale rozhodně nejsou jen o organizaci. Hodně dělá také motivace. O tom všem a také o tom, na co se můžete na Hi Lychee v následujících měsících těšit, vám dnes povím! 

Organizace
O tom, jak se snažím mít vše zorganizované, jsem psala už více než před rokem (článek si můžete přečíst tady) a moc se toho za tu dobu nezměnilo. Pořád mi nejvíc pomáhá si všechno psát a pokaždé, když vidím něco na papíře, pouštím se hned do práce. V poslední době jsem si také oblíbila předlohy The Happiness Planneru, které si můžete na jejich stránkách (tady) zdarma vytisknout. Mým asi nejoblíbenějším je 'My Day', který používám vždycky, když toho mám před sebou na daný den spoustu. Na vše si pak efektivně rozdělím čas a hlavně toho x krát víc stihnu. 

Motivace
Tohle je úplně jiný příběh. Organizace je sice skvělá, ale občas je to právě motivace, která chybí. V tomto případě se snažím vždycky dívat zpětně na to, co jsem za uplynulou dobu udělala a kam jsem se třeba v práci nebo blogování posunula. Rozhodně si myslím, že je důležité si dávat menší cíle (po těch větších si pak většinou člověk neví rady, co dělat dál). V poslední době mě ale nejvíc motivují podcasty a to především ten od Jess Lively (psala jsem o něm už tady). Jess si pokaždé zve skvělé hosty a pokud máte rádi kreativní osoby, pak si tenhle podcast rozhodně zamilujete! 

A co dál?
Jak jsem již zmínila v jednom z posledních článků, chci se na Hi Lychee věnovat více věcem. Samozřejmě pořád miluju kosmetiku a i nadále to bude věc, kterou tu uvidíte nejvíc, rozhodně to ale není jediná věc, která mě zajímá. A to bohužel přes blog příliš vidět není. Asi jste si všimli, že mě teď hodně baví móda, u ní ale rozhodně nezůstane! Máte vy nějaký nápad nebo přání, co byste chtěli tady na Hi Lychee vidět? Určitě mi dejte vědět v komentářích!

Doufám, že vám dnešní článek alespoň trochu pomohl. 
Co vám pomáhá s organizací a jaké věci vás motivují? 
xx Linda


6 komentářů

  1. Krásně a čtivě napsaný článek - takových příspěvků, které se netýkají kosmetiky, bych si v budoucnu moc ráda přečetla víc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce, nech sa ti darí. Rada si prečítam články aj na iné témy.

    www.danielainthelibrary.com

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek. A super fotky, jako vždy :)

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig