Does The BlenderCleanser Solid Really Work?

Ever
Ever since I got my BeautyBlender I had the basic problem - how to clean this little hot pink thing? If you own this sponge you probably know how easy it is to get it dirty and nasty but on the other side it just works so good (raved about it in this post)! So after all of the struggle I finally gave in and purchased the Solid Cleanser (get it here) and here are my thoughts.

The idea of this product is that you should wet it under water and then massage a small amount of it onto your damp sponge. I usually damp both the sponge and the solid soap and then rub the sponge onto the solid for a bit just so it gets foamy. Then it's time for the grid which is included in the packaging. This creates the best 'scrubbing' platform for your blender do you don't have to rub it against you palm (which I actually hate to do!). After that you just get all the foam and dirt out of the sponge by squeezing it under water, let it air dry and you're done. There are several things I love about this already. One: it really does the job and cleanses the sponge properly so you don't have to worry about all the dirt and bacterias inside. Two: It can also be used to deep clean brushes so two in one. Three: It's great for traveling, easy to store and there will be no leakage. Four: It doesn't cause breakouts and doesn't irritate skin (says someone who suffer from atopic eczema). The only two things I don't like about it is the scent which is lavender and quite heavy and the fact that it leaves a soapy feel on your hands (but luckily it doesn't dry out brushes or the sponge). After I put it to the test I feel like it's really worth the investment if you want to clean your BeautyBlender properly. 

What do you use to clean your brushes and sponges?

CZ
Od té doby, co jsem si pořídila svůj první BeautyBlender jsem se potýkala s tím hlavním problémem - jak tuhle svítivě růžovou věc vyčistit? Pokud ho také vlastníte, asi víte, jak jednoduché je ho zašpinit a také jak lehce se na něj chytí jakákoli nečistota, na druhou stranu se s ním ale taak skvěle pracuje a s ničím jiným nedocílíte stejného finiše (víc jsem o tom psala tady). Proto jsem se konečně rozhodla zainvestovat a pořídit si Solid Cleanser. A jak to s ním vidím? 

Celý princip tohoto produktu je postaven na tom, že ho namočíte pod vodou a poté jeho část vmasírujete do špinavého BeautyBlenderu. Já při jeho použití namočím jak houbičku, tak tuhé mýdlo a několikrát blenderem přejedu přes čistič tak, aby se začala tvořit pěna. Houbičku pak 'třu' o růžové gumové kolečko, které je součástí balení, díky kterému se z houbičky dostane všechna špína. Následně už jen stačí blender pořádně vyždímat pod tekoucí vodou a nechat ho uschnout. Mohu vyjmenovat hned několik věcí, které mi na tomto produktu vyhovují. První: vážně z houbičky dostanete veškerou nečistotu a nemusíte se tak bát bakterií. Druhá: čistič se dá použít také pro čištění štětců, tudíž nemusíte mít dva samostatné produkty. Třetí: Produkt je díky balení skvělý na cesty, lehce se skladuje a nemusíte se bát toho, že vám z obalu tekutina vyteče. Čtvrtá: I přesto, že mám pleť velmi citlivou (a trpím na atopický ekzém) jsem s následným použitím blenderu neměla problém a pleť nijak neiritoval. Na opačné straně jediné, co mi na produktu vadí je jeho silná levandulová parfemace - levanduli ovšem obecně nemusím - a také to, že na rukou zanechává ten suchý 'mýdlový' efekt - naštěstí ovšem nevysušuje ani štětce ani houbičku. Po několika použitích musím říci, že pokud máte s čištěním vašeho BeautyBlenderu či jiné houbičky potíže, rozhodně se vyplatí do něj investovat! Já ho objednávala z Cult Beauty, kde máte po registraci první poštovné zdarma! 

Jak a čím nejraději čistíte kosmetické štětce a houbičky?


3 komentáře

  1. Ježiš tak ten chci taky. <3 Já totiž svůj bb neumím čistit, takže tohle by mi dost pomohlo. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ježiš tak ten chci taky. <3 Já totiž svůj bb neumím čistit, takže tohle by mi dost pomohlo. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Obyčejný mýdlo na prádlo z drogerky funguje taky skvěle a je mnohem levnější a je ho o dost víc.

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig