One To Try: Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar

To
To be honest I'm still quite surprised I'm writing this post. Let me explain. I've never been a huge fan of large eyeshadow palettes especially of those mostly warm-toned ones. I don't own any Naked palette or any other 'bigger' palette except my self-made MAC x15 which I love. But when I got the new Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar* it was a love at first sight.

I didn't like the original Chocolate Bar at all as I wasn't really impressed with the shades in it. This one is a whole different story even though it's not what I usually gravitate towards. It has some super warm shade such as Caramel, Bon Bon or Peanut Butter. But on the other hand there are a few cool-toned shades as well - for example Rum Raisin which actually reminds me of MAC Satin Taupe quite a bit. The palette itself has an amazing variety of finishes - there are seven matte shade, the rest (9) is either satin or shimmery. Matte shades has the same quality as in the Natural Matte Palette (review here), the shimmery and satin ones have an amazing pigmentation, the only one I wish had a bit more pigment to it is Blueberry Swirl. They all blend together like a dream and I really like how versatile it is! You can create so many looks, it has a really nice black which can be used as a liner, both shimmery and matte highlight shade, a pop of color and stunning glittery top coat - Pink Sugar which is a pink toned pressed glitter which looks amazing over every shade in the palette. Also the shadows stay great on the lid and doesn't fade (but my eyelids are dry and I usually don't need a primer so beware that). My favorite shades are Caramel, Pink Sugar and Nougat for sure but to be honest I can't get enough of every shade in this palette. And it really does smell of chocolate!

Have you tried this new Chocolate Bar? What are your thoughts?

(L-R) Licorice, Coconut Créme, Nougat, Truffled, Hot Fudge

(L-R) Cocoa Chili, Pink Sugar, Puddin', Blueberry Swirl, Peanut Butter, Frosting

(L-R) Rum Raisin, Mousse, Caramel, Bon Bon, Butter Pecan


CZ
Abych řekla pravdu, pořád nějak nemůžu uvěřit tomu, že tenhle článek píšu. Respektive tomu, že je tak pozitivní a přináším vám ho jako tip na produkt, který dle mého potřebujete. Hned vám vysvětlím proč. Nikdy jsem nebyla fanouškem velkých palet, především těch, co obsahují teplejší odstíny. Nevlastním žádnou Naked, ani jinou velkou paletku. Jediná taková je má MAC x15, kterou miluju. Když jsem ale dostala novou Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar*, okamžitě jsem se zamilovala!

Nikdy se mi příliš nelíbila první Chocolate Bar, hlavně kvůli barevnému provedení. S touto je to úplně jiný příběh, a to i přesto, že obsahuje úplně jiné odstíny, než se mi většinou líbí. Je v ní pár neskutečně teplých odstínů, jako například Caramel, Bon Bon nebo Peanut Butter. Na druhou stranu jsou v paletce ale i krásné studenější odstíny a třeba Rum Raisin mi vcelku dost připomíná Satin Taupe od MACu. V paletce najdete vyvážený počet matých, saténových a třpytivých stínů, což jí činí neskutečně variabilní. Matné stíny jsou stejně kvalitní, jako je tomu u Natural Matte paletky (recenze zde),  saténové i třpytivé mají skvělou pigmentaci (jedinou výjimkou je Blueberry Swirl, u které bych trochu více pigmentace brala). Všechny stíny se krásně roztírají, není problém s prací s různými finishi a díky tomu s paletkou vytvoříte nespočet líčení. Najdete v ní skvělou černou, se kterou se dá vytvořit moc hezká linka, třpytivý i matný stín na rozjasnění, trochu barvy a také neskutečně krásný třpytivý top coat - odstín Pink Sugar (jsou to vlastně stlačené třpytky, které můžete dát přes jakýkoli stín a ten bude okamžitě nádherně třpytivý). Velkou výhodou je také to, že stíny během dne krásně drží na víčku a nevytrácí se jejich intenzita (mám ovšem dost suchá víčka a většinou nepotřebuju primer). Mé oblíbené odstíny jsou rozhodně Caramel, Pink Sugar a Nougat, ale popravdě jsem si je zamilovala snad všechny. A vážně voní jako čokoláda!

Už jste zkusili novou čokoládovou paletku? Líbí se vám? 

12 komentářů

  1. I have a palette from Too Faced and it's gorgeous! I've never tried this though!

    Stephanie xxx

    http://missstephanieusher.blogspot.co.uk/
    https://www.bloglovin.com/blogs/hope-freedom-love-3436251

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I got the Natural Matte palette and I love it as well but I just find this bit more versatile :)

      Vymazat
  2. I got the original Chocolate Bar this year and I reaaally love it, the formula is amazing and a lot of the shades are so flattering on me. This palette looks equally as amazing!

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. That one is actually a bit too warm toned for me and I wasn't really interested in trying it but I should take a closer look at that one as well! :)

      Vymazat
  3. Mně se právě nikdy nelíbila ani jedna, hlavně to balení mi přišlo takové moc dětské. Nedávno jsem je ale zkoušeka v Sephoře a teď se nemůžu rozhodnout, kterou chci více :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha mám to dost podobně :D Balení se mi taky úplně nelíbí, ale zase je hezky pevné a stíny se tak neponičí, takže no big deal :)

      Vymazat
  4. Hodně se mi líbí Butter Pecan a Peanut Butter, ale celkově ta paletka je hezká, když se na ní takhle 'z blízka' dívám - vždycky mi přišla spíš nevyužitelná, ale to jsem jí prolítla jen narychlo. I swatche vypadají skvěle! Fakt super! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si taky nikdy nebyla jistá, spíš mě odrazovaly ty teplejší odstíny. Nakonec jsem s ní ale vážně spokojená, kvalita stínů je krásná a je v ní i spousta studenějších odstínů :)

      Vymazat
  5. Za chvíli ji budu mít doma :-) už se na ní těším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, jak s ní budeš spokojená! I když určitě moc :)

      Vymazat
    2. To doufám :-) Budu brát i jejich nový make-up a ten mi zatím vyhovuje moc :-) a to mám sušší pleť.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig