Review: Marc Jacobs The Ingénue Palette

I love me a good lipstick we all know that - I actually own about 60 of them which is crazy I know but they are my weakness, really. When it comes to eye makeup and eyeshadow especially I'm not a hoarder by any mean. I don't own any Naked Palette nor any other famous one (except the Too Faced Natural Matte) and I'm still a happy person. But this one from MJ just had to be mine. 

I already wrote about the Marc Jacobs Style Eye-Con No.3 in the shade The Ingénue here where you can actually see it in action but let's talk about it a bit more. First of all I love how sleek this one looks yet how functional (thanks to the huge mirror inside) it is. The packaging also includes the pouch which will keep it nice and clean while you're not using it. This palette is super neutral but I actually find it quite hard to find an unique neutral eyeshadow palette where you could get amazing lid shades. I got tons of brown/purple/mauve/taupe matte eyeshadows but I never really find a great lid shade. This one has three of them and I think these are all I could possibly need 'till the end of my life. The biggest shade is a cream white with a very subtle sheen to it - perfect for highlighting browbone area or inner corners (or maybe as a general highlighter for your face). The middle shade is a bit more stiff but still applies beautifully (I prefer my fingers to apply this one) - the shade is a light taupe with gold sheen to it a bit of sparkle. Lastly here's my favourite - a beaut warm peachy shade which looks amazing on the lid. It's also the smoothest one from the palette. All of these blend beautifully,  wear for about eight hours without creasing and there's no fallout at all. I can see why this is not a must for everyone as there's no transition or darker color but I know I will get tons of wear out of this one while mixing it with my other eyeshadows. For me this is surely one of the best beauty products I got in quite a while.

Have you tried anything from Marc Jacobs? 


CZ
Miluju rtěnky, to asi většina z vás ví - mám jich popravdě něco kolem šedesáti, což je šílenství, já vím, ale vážně je to můj nejoblíbenější kosmetický produkt. Co se očních stínů týče, rozhodně ale nejsem sběratel - nemám žádnou Naked paletku (i když nová Naked Smokey mi poslední dobou nedá spát) ani žádnou jinou 'známou', tedy krom Too Faced Natural Matte, a i tak jsem víc než spokojená. Tahle MJ kráska ovšem musel být moje. 

Marc Jacobs Style Eye-Con No.3 v odstínu The Ingénue jsem vám už psala tady a zde ji také můžete vidět v akci, pojďme si o ní ale říct víc. Musím začít balením, protože je prostě nádherné. Elegantní a přitom funkční díky velkému zrcátku a vynechanému štětci (protože popravdě, kolikrát houbičku nebo mini štětec použijete). Balení také obsahuje 'taštičku', díky které zůstane paletka čistá při cestování a v době, kdy ji nepoužíváte. Samotný obsah je neutrální, tečka. Popravdě se mi ale velmi těžko hledají neutrální stíny, které by se daly použít přes celé víčko, obsahovaly dost lesku a přitom stále vypadaly přirozeně (jak jen tomu při nošení makeupu může být). Mám spoustu matných hnědých/šedých/fialových stínů a tak je tahle paletka přesně tím, co mi scházelo. Ten největší stín je krásná krémově bílá s jemným leskem - skvělý stín pro rozjasnění v oblasti pod obočím či vnitřního koutku, vlastně je to i moc hezký rozjasňovač tváří. Prostřední stín je tím nejvíc třpytivým a také nejtmavším, je to taková světlejší taupe barva se zlatým leskem, který ale na některém světle působí studeně. Poslední stín je mým nejoblíbenějším - nádherná teplá broskvovo-champagne barva, která vypadá nádherně přes celé víčko. Také je to nejjemnější stín z paletky. Všechny se lehce roztírají, na očích vydrží bez problému okolo sedmi hodin a při nanášení vůbec neopadávají. Rozhodně chápu, že toto nebude must-have pro všechny, jelikož paletka neobsahuje žádný tmavší stín, jež by se dal použít do záhybu oka, pro mě ovšem obsahuje stíny, které rozhodně unosím a krásně doplňují všechno to, co mám doma. Za mě rozhodně jeden z nejlepších produktů, který jsem si za poslední dobu pořídila. 

A co vy, vyzkoušeli jste něco od MJ?


4 komentáře

  1. Tohle je nádherná paletka, já mám v plánu Lolitu. Od MJ mám rtěnku a tu naprosto zbožňuju, je to můj nejkrásnější kousek v kosmetické sbírce vůbec. :-) Jinak překvapila jsi mě, že nevlastníš žádnou Naked, zrovna některé stíny z mé oblíbené dvojky si na tobě umím dokonale představit..

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem hodně spokojená od MJ se rtěnkou Sheer Lip Gel v odstínu Role Play, nosím ji poslední dobou skoro každý den :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Paletka je vazne krasna. Obzvlast ta champagne je uzasna!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Stíny jsou vážně krásné! Mě od MJ lákajá spíše rtěnky, určitě bych si minimálně jednu vybrala :).

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig