Hi Lychee Birthday Week: What blogging taught me

Hi Lychee turns one (the official birthday is tomorrow but I wrote my first post exactly one year ago)! Yaaay! I can't believe how time flies and I also can't believe that I really sticked with this blog for a year non-stop and that I enjoy blogging even more now! Haha it sounds surreal that it's been a year since I posted my first HL post! I'm so happy about how HL turned out and what I've done with it during this past year. I'm trying to stick with what I think is important in blogging (quality!) and I try to put as much effort into HL as I possibly can. I'm glad I've created a blog I would love to read myself! Today I'm gonna tell you a few things I learned from blogging and what I think is important.
1. Be persistent, beginnings are never easy!
This point might be helpful for those of you just starting up your new blog. It may seems like everyone has thousands of followers after two months but usually it's not true. Everything has its right time so don't hurry things up! Your hard work will pay off I promise!

2. Do it your way and don't be discouraged by the potential failure!
This one is more general than the first point. It's important to stay strong even if you blog gets less view than it did before! It doesn't necessarily mean your posts are boring or not as entertaining as they used to be. Look at it like this: do you comment all the time (or do you have time to check new posts all the time)? And also - a lot of followers doesn't always come hand in hand with a good quality blog!

3. Don't be a copycat and try to be yours as much as you can!
This for me is the most important thing! When blog has its own style and personality it's more likely to get more followers! For me it's not really about posting every day, it's about having your own style and doing it your way. Seriously, being a copycat won't help you attract more people! That's all I have to say.

4. Don't be ashamed of what you do!
When I started HL I always felt ashamed to post my new blogpost on my social media etc. Just because I thought my friends will make fun of me because I write long post about lipsticks and blushes. The only thing I think now is: so what? Some people even do this for living and I'm super proud of myself & what I've done with HL over this past year!

5. Set your goals & plan!
It may seem stupid to some of you but at the beginning of the month I set myself an Instagram goals (hitting 1000 followers). And I have to say it really helped me to post regularly and to really thing about the pics I post! Setting goals will help you concentrate on what to you want to achieve! And the feeling of satisfaction is priceless! Also plan, plan all the time and everything! It will crear your mind!

6. Don't underestimate social networks!
Like really. Social networks influence us all every day and your blog is not an exception! Being active on Twitter, Facebook, Instagram, etc. will help you gain more followers as well as create an unique connection with them! 

I would also love to thank you all for everything! I'm over the moon from all of your lovely comments and from the fact that you spend some of your free time browsing my little corner of the internet! I'm even more passionate about blogging these days and it's all thanks to you! 
Hope you're all well & hope you look forward to the #HLbirthdayweek as I'll be posting every day!

CZ
Hi Lychee slaví své první narozeniny (úplně přesně tedy zítra, ale první článek jsem psala 23. 3. 2014, takže vlastně dneska)! Hurá! Ani se mi nechce věřit, že už je to rok, co jsem se rozhodla se k blogování vrátit. Taky se mi nechce věřit tomu, že jsem to vážně vydržela, a že mě teď blogování baví víc než kdy předtím! Celé to šíleně uteklo a vlastně mi to přijde jako včera, když jsme na blog dávala svůj první článek. Je pravda, že se blog za ten rok neskutečně vyvinul a jsem ráda za to, kam jsem ho za tu dobu posunula. Na druhou stranu se ovšem pořád snažím si stát za 'tím svým' a blog dělat tak, jak jsem si na začátku usmyslela. Kvalitně. A taky tak, aby to byl blog, který bych já sama ráda četla. Dneska vám povím něco o tom, co mě vlastně blogování za tenhle rok naučilo, za co jsem vděčná a taky jak to s Hi Lychee vidím do budoucna!

1. Buďte vytrvalí, začátky jsou vždycky těžké!
Tenhle bod je nejdůležitější zejména pro ty z vás, kteří s blogem začínají a vlastně je to velmi důležitý bod pro všechny, kteří začínají s čímkoli. Buďme upřímní, začátky nejsou nikdy jednoduché a úspěch nikdy nepřijde hned! Máte pocit, že všichni ostatní mají po měsíci fungování blogu spousty followerů a komentářů? Nebojte, ve valné většině případů to tak není! A hlavně, všechno má svůj čas!

2. Jděte si za svým a nenechte se zastrašit neúspěchem!
Tohle se trochu váže k předchozímu bodu, ale beru to trochu obecněji. Je důležité nepolevit ani v dobách, kdy vám třeba ubývají shlédnutí stránky, nebo kdy nemáte tolik komentářů jako obvykle. Ve většině případů to totiž neznamená, že by vaše články nikoho nebavily nebo že by nebyly kvalitní. Vezměte si jako příklad sami sebe. Jak často komentujete články a jak často máte čas všechny své oblíbené blogy procházet? Já třeba málo (ale snažím se, fakt). To ovšem neznamená, že by se mi články nelíbily, nebo mi nepřišly kvalitní! A hlavně, spousta komentářů a followers vždycky nemusí jít ruku v ruce s kvalitou!

3. Buďte sví a nesnažte se nikomu vyrovnat!
Tohle je pro mě jednou z nejdůležitějších věcí ohledně blogování. Jakmile má blog svou osobnost a nějaký koncept, bude pro čtenáře příjemnější ho číst. Proto se snažím držet se svého konceptu a vkládat do blogu i kousek sebe. Na druhou stranu se ale nesnažte nikomu vyrovnat. Being a copycat won't help you attract more people! Nevím, jak bych to ani jinak vyjádřila, tahle věta to pro mě shrnuje celé. Buďte sví a buďte na to hrdí! Vyplatí se to! 

4. Nestyďte se za to, co děláte!
Když jsem s blogem začínala, hrozně jsem se styděla sdílet nové články na sociální sítě a tak podobně. Co si přeci moji kamarádi řeknou na to, že každý týden píšu x článků o rtěnkách a tvářenkách? Vždyť budu každého svým neustálým postováním všude otravovat. Teď si říkám: no a co? Tenhle blog je jedním z mých největších koníčků, tak proč bych se za něj měla stydět? Pokud tvoříte něco, na co jste pyšní, nikdy se za to nestyďte! Tak píšu o rtěnkách, no a? Jsou přece lidé, kteří se psaním o kosmetice živí, a to jak v tištěné, tak online, formě! Jsem na sebe pyšná za všechno, co jsem s tímhle blogem dokázala! A vzpomeňte si vždycky na to, jaké blbosti jsou lidé schopni si dát na FB. Proti tomu jsou ty mé články o rtěnkách úplná pohádka! 

5. Stanovte si cíle a plánujte!
Dalším velmi důležitým bodem je stanovení cílů. Já si například na začátku měsíce stanovila instagramový cíl a to dosáhnout tisíce followers. Pro někoho to může být úplná hloupost, ale mě to šíleně pomohl s tím, abych na Instagram kontinuálně přidávala a snažila se, aby mé fotky byly co nejkvalitnější a líbivé (o sociálních sítích ale víc příštím bodě). A nedokážete si představit to uspokojení, kdy jakéhokoli cíle dosáhnete! Stanovení cíle je pro mě taková výzva, která mě nutí na sobě neustále pracovat a snažit se! No a plánování s tím jde ruku v ruce. Kupte si diář, hned. A piště do něj všechno!

6. Nezanedbávejte sociální sítě!
Na tenhle bod dávám veškerý důraz světa! Sociální sítě mají v dnešní době neskutečný vliv a já už tomu taky věřím. Proto se nebojte a nestyďte sdílet všude (samozřejmě to má také své meze, ale to asi všichni víme), vyplatí se to. Stejně tak je to skvělý způsob, jak se čtenáři komunikovat a dát o sobě vědět. Nikdo vás ze začátku sám hledat nebude, musíte se občas připomenout! 

Jako poslední bych chtěla poděkovat vám všem, kteří se si na Hi Lychee uděláte alespoň občas čas, nebo mi tu dokonce necháte milý komentář. Neskutečně si toho všeho vážím a také mám díky tomu ještě větší chuť pokračovat v tom, co dělám a vytvářet něco svého a kvalitního! 
Mějte se krásně a těšte se tento týden na nový článek každý den a také na páteční giveaway!


8 komentářů

  1. so všetkým súhlasím :) a hlavne treba to písať lebo to daného človeka baví a nie kvôli spoluprácam ako to býva teraz :) gratulujem a len tak ďalej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Přesně, člověka to musí hlavně bavit :)

      Vymazat
  2. your blog is so amazing! I used to be really persistent but now im slacking off

    https://www.bloglovin.com/people/manishaanwari2-11510825

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Lindo.

    Ja jsem Tvuj blog objevila teprve nedavno, ale hned jsem ho zaradila do svych feedu a dostal se hrozne rychle do oblibencu. Beauty blogy sleduju uz od roku 2008, tehdy prevazne ruske a americke, az case se nabalily ceske a asijske, jsem takovy zkuseny ctenar da se rict :) A musim rict, ze ze vseho, co jsem za ty roky videla, jenom malo kdo utkvel v pameti a Tvuj blog patri prave mezi takove. Skvela prace, styl a provedeni.

    A jako zacinajici bloger zase dekuju za vsechny postrehy. Prvnim uskalim, se kterym jsem se musela vyrovnat je to, o cem pises v bode 2, driv jsem se strasne za svoje hobby stydela. Rtenky a laky vsem pripadaji detinske a malo seriozni (me je navic ua 27, tak to nejak lidi nedokazou pobrat, ze tak dospela holka ma takovy hracicky), ale me to proste porad bavilo, a po nekolika letech jsem pochopila, ze na tom neni nic spatneho, ze to neni rozhodne nejhloupejsi hobby. Jakmile jsem to prekonala, najednou jdou veci mnohem veseleji. Stale se hledam, ale mam za sebou teprve par mesicu a doufam, ze me to neprestane bavit a ze najdu svuj styl a svoje misto.

    Hodne stesti s blogem a gratuluju k "narozeninam" :)

    Anja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Anjo, takový krásný komentář! Udělala jsi mi neskutečnou radost a díky takovýmhle komentářům mám do blogování ještě větší chuť! Přeju i tobě hodně štěstí a taky nervů:D

      Vymazat
  4. Všechno nejlepší:-). Ohledně sociálních sítí je to se mnou nahnuté, vůbec mě to nebaví. Jinak je vážně důležitý čas a trpělivost. Vidím to na pomalu, ale přece jen rostoucí návštěvnosti:-).

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig