The Red Lip Guide

Red lipsticks are probably my favourite ones. Ok they surely are and I own a lot of them and they really can be quite overwhelming from time to time. It takes some time to find your perfect red shade, the one that works wonders for you and the one you swear by. There are different ways to find your perfect red such as according to your skintone etc. I don't really belive in makeup rules and that's why I'm gonna talk about some of my favourites in each category because you never know - you may find your perfect red in the cool-toned department even though your skin is warm-toned. 

The cool-toned ones
Here's the thing - a lot of people claim yellow toned skin doesn't go well with pink toned reds. I disagree. My skin actually has quite strong yellow undertone and pink toned reds still look good on me (or at least I think so haha). My all time favourite red has to be the NARS Dragon Girl which has a matte finish and the most beautiful color ever (see it here). One that's not really pink but still a cool-toned one (more of a blue red) is Topshop Mischeif (see it here). Formula of these is amazing, they go on nice a smooth and they're really affordable. 

The warm-toned ones
Ahh I love my orange reds. There's just something about them that's so punchy and fresh looking. My favourite orange red at the moment is the L'Oréal Collection Exclusive by Doutzen* (see it here) which again is has a matte finish and looks amazing on my skintone. Another drugstore baby that's amazing is the Maybelline ColorDrama Lip Pencil in Fab Orange (see it here). As the name suggests it's orange and it's fab.

The neutral ones
Now these stand somewhere in the middle and they also tend to suit the most skintypes. My all time favourite neutral red is the Sephora Lip Stain in Always Red (see it here). Even though it's quite drying on my lips it lasts ages and looks amazing. The Topshop Hazard (see it here) is another beautiful neutral red and same with Mischeif the quality of these is amazing. 

Something a bit different
Now if you have a darker skintone those mentioned above might not work for you. That's why I wanted to mention some of my favourite darker reds as well. Would this post be complete without not mentioning the NARS Cruella (see it here)? I don't think so. It has more of a berry tone to it which looks amazing! One gloss I also have to mention is the NARS Burning Love Lip Gloss (see it here). It has even more of this berry tone to it and the pigmentation is beyond anything, Oh and don't get me wrong, those berry-toned reds can work for those Snow Whites as well! 

And if you're just getting into reds then check out L'Oréal Rouge Caresse in Rebel Red* (see it here). 
What is your all time favourite red?

(L-R): NARS Dragon Girl, L'Oréal Pure Red by Doutzen, NARS Cruella, Sephora Always Red, Topshop Hazard, Topshop Mischeif, NARS Burning Love, L'Oréal Rebel Red, Maybelline Fab Orange
CZ
Červené rtěnky jsou mé asi nejoblíbenější a vlastním jich opravdu hodně. Díky tomu také vím, že může být dost náročné najít tu svou pravou červenou, pro kterou sáhnete kdykoli, kdy nebudete vědět coby. Tu červenou, ve které se budete cítit skvěle a dodá vám sebevědomí kdykoli si ji vezmete. Rad na to, jak najít tu správnou přesně pro vás je spousta, jako například podle podtónu vaší pleti či podle jejího odstínu. Já se pravidly v kosmetice moc neřídím a proto jsem vybrala pár z každé kategorie protože nikdy nevíte, třeba zrovna vám bude sedět na nejoranžovější červená, i když máte růžový podtón pleti.

Studené červené
Hodně lidí tvrdí, že k teplému podtónu pleti rozhodně nebude sedět růžová červená. Já s tím úplně nesouhlasím a i přesto, že mám právě žlutý podtón pleti, růžové červené se mi vždycky líbily. Mou nejoblíbenější červenou vůbec je NARS Dragon Girl (tady), která má matný finish a vypadá božsky. Další studenou červenou (tentokrát už méně do růžova) je Topshop Mischeif (tady) a celkově můžu Topshop rtěnky doporučit snad všechny! 

Teplé červené
Ani nedokážu popsat, jak moc zbožňuju oranžové červené. Je na nich prostě něco tak neskutečně živého a rozzáří jakýkoli outfit i ten nejšedivější den. Má nejoblíbenější je asi L'Oréal Collection Exclusive by Doutzen* (tady), která má také matný finish a krásně vyniká na mé světlé pleti. Za zmínku ale rozhodně stojí také Maybelline ColorDrama Lip Pencil v odstínu Fab Orange (tady) a její název vlastně vystihuje všechno. Je oranžová a božská.

Neutrální červené
Tyhle stojí někde mezi a díky tomu také sedí většině typů pleti. Jedna neutrální červená, na kterou si vzpomenu snad hned jako první, když se řekne červená, je Sephora Lip Stain v odstínu Always Red (tady). Je to asi nejvýraznější a nejpigmentovanější červená kterou vlastním a ráda po ní sáhnu i přesto, že mé rty vcelku dost vysušuje. Zato Topshop Hazard (tady) má konzistenci krásně krémovou, na to ovšem navazuje i její ne příliš dlouhá výdrž. 

Něco tak trochu jiného
Pokud máte tmavší pleť, některé z těchto rtěnek nahoře vám nemusí úplně vyhovovat. Proto jsem chtěla zmínit i několik tmavších červených, které ovšem mohou vypadat skvěle i na takových Sněhurkách, jako jsem já. NARS Burning Love Lip Gloss (tady) bych pomalu řadila i do 'berry' kategorie, pořád má v sobě té červené ale dost. No a byl by tento článek úplný bez NARS Cruella (tady)? Nemyslím si. Cruella má podobný odstín jako Burning Love, jde ovšem víc do červena a je prostě nádherná, co víc k tomu říct. 

A pokud s červenou teprve začínáte a netroufnete si ještě na tak výrazné odstíny, rozhodně se běžte podívat na L'Oréal Rouge Caresse v odstínu Rebel Red* (tady).
A jaká je vaše oblíbená červená?

10 komentářů

  1. I have to say, I really don't wear red lipstick enough! I don't know..I guess I'm not crazy about how it looks on me? Perhaps I haven't found the right one haha! :P I'm super excited to try Fab Orange, and perhaps need to get my hands on a pinky red!

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I actually think something like Cruella would look stunning on you! And let me know how you feel about Fab Orange :) xx

      Vymazat
  2. Nezkoušela jsi od MAC Lady Danger? :) Zaujala mě u Essie Button, ale je pravda, že se pořád ke své bledé narůžovělé pleti bojím tyhle červené do oranžova párovat. Já zatím červeným až tolik nepropadla, ale snad moje úplně první byla Temptation z klasické řady od Rimmel a můžu rozhodně doporučit! V poslední době mě taky dost baví Light it up od Maybelline, ty nové jumbo pencils :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě ne, ale brousím si na ni zuby už nějaký ten pátek :) Určitě bych ji být tebou ale zkusila, nikdy nevíš, jak ti sedne :)

      Vymazat
  3. I love the swatches, very helpful! I personally like to go for dark reds because I'm still to scared to go for the bright-orangey ones! ^_- xx

    ratherstrangeblog.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I know what you mean, orangey reds can be quite scary! and I'm glad the swatches helped! xx

      Vymazat
  4. nechápu, jak je to možný, ale nemám doma žádnou matnou true red rtěnku! ta Sephora je fantastická <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já u sebe našla snad jen tuhle a přitom vlastním tak milion produktů na rty:D Ale ty Sephorácké jsou vážně skvělé, určitě na ně koukni :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig