Favourite MAC x4 Eyeshadow Combo

If there's one thing I would recommend trying out from MAC it's their eyeshadows. I guess everyone and their mother went through a phase when they wanted every single MAC eyeshadow and all of their 15 pan palette. I went through this phase as well but after a while I discovered many other brands and kinda forgot about my own customized palette. But as a part of 2015 beauty goals (which are going up this Sunday) I've decided to start using it again and the best way to do so is by creating different x4 palettes which I'm more likely to use. And today I'm gonna show you some of my favourite combos. 

_______________________________

CZ
Jestli je jedna MAC věc, kterou mohu s čistým svědomím doporučit, pak jsou to rozhodně jejich stíny. Řekla bych, že asi každý, koho kosmetika zajímá, si prošel obdobím, kdy chtěl vlastnit všechny stíny, které MAC vyrábí. Ani já nebyla výjimkou, po nějaké době jsem ovšem objevila spoustu dalších skvělých značek a má (téměř plná) vlastnoručně sestavená paletka upadla v zapomění. Pro tento rok jsem si ovšem nastavila několik 'beauty goals', o kterých se dozvíte víc v neděli, a jedním z nich bylo také znovupoužívání téhle paletky. A nejlepší způsob, jak toho docílit, je pro mě čtyř-paletka, na kterou je snažší si vzpomenout a používat ji. A dneska vám ukážu své oblíbené kombinace.


The 'Classics' Palette
I'll start with those cult classic shades. This palette is one of the most user-friendly in my opinion as it contains four easy-to-throw-on shades that doesn't require too much blending (and thinking really). Clockwise from the top you can see Naked Lunch - a warm peach-beige (frost finish), Woodwinked - a warm red-toned brown with a metallic sheen (lustre finish), Satin Taupe - a dark metallic taupe (frost finish) and Club - a red-toned brown with a green duo-chrome (satin finish). All of them blend like a dream and all of them look amazing on their own. 
_______________________________

The 'Classics' Palette
Začnu s tou nejklasičtější paletkou plnou (asi všem) dobře známých odstínů. Sama bych ji ohodnotila jako tu 'nejvíc přátelskou', co se práce se stíny týče, jelikož se se všemi velmi dobře pracuje a také vypadají skvěle samostatně. Což znamená, že si u používání paletky nemusíte dělat starosti s nějakám šíleným roztířáním stínů a vlastně u ní nemusíte ani moc myslet. Ve směru hodinových ručiček při pohledu shora: Naked Lunch - teplá champagne s růžovým shimmerem (frost), Woodwinked - metalická teplá hnědá s červeným podtónem (lustre), Satin Taupe - tmavý metalický taupe odstín (frost) a Club - hnědá s červeným podtónem a zeleným duo-chromem (satin). 

The 'Cool-Toned' Palette
Now as you may know I love my cool-toned eyeshadows and that's why I use these shades quite often. This quad contains all you need for an everyday look as well as for a dramatic smokey eye. And it also contains my all time favourite MAC eyeshadow in Charcoal Brown which I can use for my brows and for contouring. Clockwise from the top: Vex - a greyish-beige-pink with a green duo-chrome (frost finish) - it's such an amazing shade that doesn't as much attention as it deserves, Charcoal Brown - a medium, grey-tinted brown (matte finish), Satin Taupe - a dark metallic taupe (frost finish) and Smut - a charcoal brown with burgundy shimmer (velvet finish).
_______________________________

The 'Cool-Toned' Palette
Pokud na blog chodíte déle, pak určitě víte, že mám nejraději odstíny se studeným podtónem. Proto je taky tahle kombinace tou, kterou používám téměř denně. A to nejen proto, že s ní vytvořím téměř jakýkoli look, ale také proto, že obsahuje matnou střední hnědou - Charcoal Brown, kterou můžu používat jak na oči, tak na obočí či při konturování. Ve směru hodinových ručiček při pohledu shora můžete vidět Vex - šedo-béžovo-růžovou se zelenými odlesky - stín, který si rozhodně zaslouží víc lásky (frost), Charcoal Brown, střední hnědá s trochou šedé (matte), Satin Taupe - tmavý metalický taupe odstín (frost) a Smut - tmavá šedo-hnědá s vínovým shimmerem (velvet). 

The 'Warm-Toned' Palette
I don't find myself reaching fro these shades daily but everyone needs a bit of warm-toned eyeshadows in their life from time to time. These four go really nice together and it's always great to have a matte shade in your quad because it makes the look nice and neat. Clockwise from the top you can see Naked Lunch - a warm peach-beige (frost finish), Paradisco - a pinky-coral with a golden sheen, Woodwinked - a warm red-toned brown with a metallic sheen (lustre finish) and Handwritted - a red-toned chocolate brown (matte finish). 
_______________________________

The 'Warm-Toned' Palette
I když jsem spíše zastánce studených odstínů, každý potřebuje jednou za čas trochu toho tepla. A tahle kombinace se mi osvědčila už mnohokrát. Na první pohled sice může vypadat trochu zvláštně, ale dohromady vytvoří nádherný zlatavý look, který můžete udělat více dramatický pomocí matné tmavé hnědé. Ve směru hodinových ručiček při pohledu shora: Naked Lunch - teplá champagne s růžovým shimmerem (frost),  Paradisco - růžovo-oranžová se zlatým leskem, Woodwinked - metalická teplá hnědá s červeným podtónem (lustre) a Handwritted - čokoládově hnědá s červeným podtónem (matte). 

The 'Do It All' Palette
Now this one is the most versatile quad in my humble opinion. It contains two mattes, two shimmery shades, one shade with a bit of color to it so you can really do anything you want with these. The dark brown is great for smoking everything out and giving depth and the 'pop' shade can add a bit of color to everything. You could use a different 'pop' shade of course but I kinda like this not-in-your-face one. Clockwise from the top: Vex - a greyish-beige-pink with a green duo-chrome (frost finish), Charcoal Brown - a medium, grey-tinted brown (matte finish), Green Smoke - a smoky olive green with a golden sheen (lustre finish) and Handwritted - a red-toned chocolate brown (matte finish). 
_______________________________

The 'Do It All' Palette
Tohle by byla asi ta paletka, kterou bych si s sebou vzala při cestování, jelikož ji vidím jako tu nejvíc variabilní. Jelikož obsahuje dva matné stíny, dva třpytivé a z toho jeden, který v sobě obsahuje trochu víc barvy, vytvoříte s ní nespočet různých looků. Samozřejmě si můžete vybrat jiný výrazněji barevný odstín, já si ale hodně oblíbila právě tenhle, který není až tak výrazný a přitom je i tak zajímavý. Ve směru hodinových ručiček při pohledu shora můžete vidět Vex - šedo-béžovo-růžovou se zelenými odlesky (frost), Charcoal Brown, střední hnědá s trochou šedé (matte), Green Smoke - kouřová olivově zelená se zlatým shimmerem a Handwritted - čokoládově hnědá s červeným podtónem (matte). 

The 'Purple Lover' Palette
Now isn't this palette just stunning? If I go for a color on my eyes it's mostly purple and these are all my favourite ones. You would be quite surprised how every-day-looking eye you can create with these! The light matte shade is one of my all time favourites and look ahh-mazing on its own! If you're into purples I would recommend checking out MAC's selection because they do some of the best ones. Clockwise from the top you can see Quarry - a muted plum-brown (matte finish), Cranberry - a berry red (frost finish), Beauty Marked - a blackened burgundy with a purple shimmer (velvet finish) and Sketch - a dark burgundy brown (velvet finish). 

So I hope you found this post helpful because visiting MAC eyeshadow section can be quite overwhelming. Which quad is your favourite one? Or do you have any other MAC eyeshadow recommendation?
_______________________________

The 'Purple Lover' Palette
Na tuhle paletku bych se mohla dívat snad celý den. Jestli je nějaká 'barva', kterou v oblasti očních stínů zbožňuju, pak je to určitě fialová. A byli byste až překvapeni, kolik druhů denního líčení jde s touhle paletkou vytvořit. Pokud jsou fialové stíny vaše oblíbené, určitě se do MAC skočte podívat, jejich výběr je neskutečný. Ve směru hodinových ručiček při pohledu shora: Quarry - tlumená švestkově hnědá (matte), Cranberry - brusinkově červená s trochou fialové (frost), Beauty Marked - černo-vínová s fialovým shimmerem a Sketch - tmavá vínová s trochou hnědé (velvet). 

Doufám, že vám tento článek alespoň trochu pomůže při výběru MAC stínů, a pokud máte nějaké své oblíbence, určitě mi je napište do komentářů. Stále mám totiž ještě místo! Jaký quad se vám líbí nejvíc?

19 komentářů

  1. Hodně se mi líbí ta Classics a Warm-Toned. I ty ostatní jsou ale skvělý kombinace! :)
    Taky furt přemýšlím o sestavení nějaké paletky a tohle mi asi usnadní trochu práci s vybíráním některých stínů, tak díky :))
    Jinak máš vážně super blog, ráda ho čtu a obdivuju tvůj english skill! :) Fakt super:)

    www.rinakrois.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem mohla pomoct, vybírání stínu v MAC může být občas trochu náročné :)
      Jinak moc děkuju za komentář, udělala jsi mi radost :) xx

      Vymazat
  2. These are amazing!! i don't own any MAC shadows but first on my list are Cranberry and Woodwinked!
    xo
    Alice | Alice's Beauty Madness

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I loove Cranberry but I have to use it more tho! I would recommend starting out with more neutral shades :)

      Vymazat
  3. These all look perfect! I've been wanting to start a MAC palette so these will be great inspirations!

    Kelsey | Beauty by Kelsey

    OdpovědětVymazat
  4. Lindi, tohle je snad jeden z nejlepších článků! Já jsem ten svůj výběr trochu nezvládla a jsem z těch stínů co mám trochu nešťastná, kdybych si ale vybírala znovu, tak po tomhle článku bych hned věděla po čem sáhnout. Vex a Green Smoke, láska!

    -mrožr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé mám radost, že se článek líbí :) Vex mám ze všech snad úplně nejradši (společně s Quarry a Charcoal Brown <3)

      Vymazat
  5. Mně by asi nejvíce vyhovovala Warm-Toned paletka, ale ani ty basics nevypadají špatně :) rozhodně je to takový ideální počet stínů na každodenní líčení :) Naked je sice boží, ale všechny odstíny bych určitě nevyužila :(
    http://thankgodiamwoman.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám na to podobný názor, na Naked koukám už věčnost, ale většinu svých větších paletek stejně nepoužívám tolik, jako dua nebo samostatné stíny.. :)

      Vymazat
  6. Love the colour combos you've put together! MAC definitely has the most amazing range of shades and textures, when it comes to all of their products really! I adore the Warm and Classic palettes :)

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I'm glad you like it Tasha! MAC surely has the best color selection but some of their shadows can be quite hard to work with! :/

      Vymazat
  7. Your photography is on point! I've also just added so many to my shopping list, greensmoke is calling my name!

    Rachel Elizabeth xo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aww thank you so much! :) Green Smoke is an amazing shade that doesn't get as much love as it diserves :)

      Vymazat
  8. Já se hned zamilovala do paletky Purple Lover, nádherné odstíny! :-) Kosmetiku MAC si bohužel dovolit aktuálně nemůžu, ale moc se mi líbí jejich rtěnky :-) Jinak máš krásný blog, moc se mi tu líbí a ráda se budu vracet pravidelně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta se mi taky líbí snad nejvíc :)
      Jinak moc děkuju, jsem ráda, že se ti blog líbí :))

      Vymazat
  9. This is such a great post! All of those shades are gorgeous, MAC eye shadows are so good! Really helpful post- Will defo be picking up some of these shades!
    Jasmine xx
    http://jasminehardingmakeup.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much Jasmine! I'm glad I could help :) xx

      Vymazat
  10. Já jsem zase četla samé špatné recenze na stíny MAC. Barvy mají úžasné a to, že si můžeš sestavit svou paletku je myslím skvělé! Ale četla jsem, že nejsou tak dobré jako od jiných značek. Tak jsem se rozhodla pořídit si Naked 2 paletku. Zatím ji ještě nemám, je na cestě ke mně, ale už se nemůžu dočkat :)

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig