Review: Tarte Amazonian Clay Blush

Tarte is one of those brands you can't easily get around Europe which makes it even more wanted (at least in my opinion). As some of you may know I'm a blush addict which means I had to have at least one of the Amazonian Clay 12-Hour Blush. My uncle picked it up for me while in the US and I'm super excited to finally show it to y'all. 

I wasn't really sure about the shade I wanted (they got a lot of them!) and I've been looking through swatches and everything for hours and hours. I'm not really fan of the look of everyone's beloved Tipsy but the one that caught my eyes was Natural Beauty - it's a beautiful red shade with a hint of pink to it and a bit of shimmer going on. When I got it I was actually really surprised about the size of it (it's the biggest blush I own I guess). But let's talk about the formula. It's quite stiff at first and that's when my favourite NARS Yachiyo brush came in handy. The blush itself is really pigmented once you get through the first layer and it applies and blends into the skin easily (and looks natural as well). But does it really stay on for 12 hours? I'm not really sure. It stayed on the same for about 6 hours but started to fading a bit after that. Overall I like it but I'm not blown away to be honest. I think I'm still gonna purchase one more (probably more day-to-day shade) when I'm in the US in two weeks but that's enough for me.

Have you tried any of those? What are your thoughts?

CZ
Tarte je jednou z těch značek, kterou v Evropě běžně neseženete a to je taky asi důvod, proč ji tolik lidí chce vyzkoušet (alespoň dle mého názoru). Asi všichni už víte, že tvářenky miluju a proto bylo jasné, že alespoň jednu z těch tolik vychvalovaných Amazonian Clay 12-Hour Blush potřebuju. A díky mému strýčkovi ji také konečně mám a můžu se s Vámi podělit o svůj názor na ni.

Vůbec jsem netušila, jakou barvu si vybrat (je jich vážně hodně) a tak jsem hodiny a hodiny procházela všechny swatche. Všemi zbožňovaný odstín Tipsy mi zrovna nepadl do oka, zato Natural Beauty vyhrála na plné čáře - je to krásný strawberry red odstín, trochu červený, trochu růžový a trocha třpytek k tomu. Balení je krásně a musím přiznat, že i dost velké (je to asi největší tvářenka, kterou vlastním) a ještě k tomu design samotné tvářenky, no je to všechno strašně hezké. Ale hlavní je to, jaká vlastně je na obličeji. Je dost tvrdá, rozhodně nečekejte krásně krémově jemný produkt. Proto ji také nejraději používám s NARS Yachiyo štětcem, který si s ní poradí. Na obličeji je ale krásně přirozená a máte dost času ji hezky rozetří, než se pořádně dostane do pleti. Vážně ale vydrží 12 hodin? No nejsem si tím moc jistá, vydržela okolo 5-6 hodin ve stejné podobě, což je sice skvělé, ale pak začala trochu blednout a ztrácet se. Celkově jsem s ní spokojená a nemůžu si stěžovat na jedinou věc, je ale pravda, že jsem od ní čekala víc. Takže si asi za čtrnáct dní v Americe dojdu ještě pro jeden (trochu víc day-to-day) odstín a to mi bude stačit.

Vyzkoušeli jste je někdo? A jaký na ně máte názor?

6 komentářů

  1. ohhh

    ta je krásná! já sice tvářenky skoro nenosím, protože mám růžové tváře sama od sebe :))), ale takhle se mi mooc líbí! už máš usa wishlist?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je krásná, ale já od ní čekala víc :( jooo mám, ale nevím, jestli ho zveřejnit haha:D

      Vymazat
  2. I have Exposed and I do really like it, but sometimes find the stiff formula to be a bit annoying - the Real Techniques stippling brush does the job though. I agree, doesn't last 12 hours!

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oh I wanted to try Exposed but I picked up the Hourglass Mood Exposure instead and I love it so much more!

      Vymazat
  3. škoda, že Tarte u nás nemáme - nejen ty tvářenky jsou skvostný! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky si to pořád říkám, strašně se těším, až konečně vyzkouším jejich řasenky! :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig