MAC Pro Palette Tips


Starting a MAC palette is always exciting but also a little bit scary. If you've ever been to a MAC store you know how many shades they got! I'm not a MAC expert or anything but as I'm almost finished with my palette I though I would give you a few tips. 
TRY!

If you're thinking about starting a MAC Palette or just buying a single shadow, just ask the shop assistant to let you try the color on yourself. The fact that you really like the color doesn't mean it's gonna suit you (yes I'm talking about you Paradisco)!

THINK ABOUT IT!
I know, the range can be quite overwhelming but thing about the colors you wear the most and about the colors you know that suits you. I got a list of all the shades I want but before buying one I go to the store two or three times and say to myself  'do I really want this one/do I really need it?'. It may seem silly but trust me - this will save your money and space in your palette.

GO FOR MATTES!
It can be really hard to find a good matte shadow in drugstore and it can be quite hard even if we're talking about luxury brands - matte shadows are usually part of various palettes/duos. MAC has a great variety of matte eyeshadows, their pigmentation is usually really nice and they blend out amazingly! 

If you're interested in shades I got (L-R): Club, Sketch, Cranberry, Paradisco, Naked Lunch, Handwritten, Woodwinked, Charcoal Brown, Smut, Satin Taupe and Vex.

hope you found this helpful!
_______________________________________________
CZ
Začínat si svou vlastní MAC paletku může být nejen hezké, ale taky celkem složité. Pokud jste někdy byli v MAC prodejně, není pro váš žádnou novinkou, že stínů, ze kterých se dá vybírat, není vůbec málo. Nejsem žádný MAC expert, ale i tak jsem přišla na pár tipů, díky kterým by nákup nových stínů mohl být lehčí. 

ZKOUŠEJTE!
a to už aťsi chcete udělat svou paletku, nebo jen kupujete samostatný stín. Většina prodavaček se vás sama zeptá, zda chcete něco vyzkoušet a pokud ne, nebojte se si sami říct! Pokud zvážíme cenu jednotlivých stínů, která není úplně nejnižší, opravdu máte právo si cokoli vyzkoušet. Pokud tak neuděláte, může se stát, že budete mít doma zbytečná stín (ano mluvím o tobě Paradisco).

PROMÝŠLEJTE!
Možná to zní hloupě, ale tohle je vlastně nejdůležitější bod vůbec. Sama si píšu seznam, kde mám všechny stíny co mě zaujaly. Něž ale nějaký koupím, radši jdu do obchodu tak dvakrát/třikrát a zeptám se sama sebe, jestli ten stín vážně chci/potřebuju. Důležité je se také zamyslet nad tím, zda danou barvu opravdu unosíte, nebo jestli si ji chcete koupit jen proto, že na swatch na ruce prostě vypadá tak hezky.

ZKUSTE MATNÉ!
Sehnat v drogérii dobrý matný stín je skoro nemožné. Sehnat matný stín u luxusnějších značek také není úplně jednoduché a pokud už někde hezký mají, je většinou součástí nějaké (většinou o dost dražší) paletky. MAC matné stíny mají většinou moc hezkou pigmentaci a sortiment barev je obrovský. 

Pokud vás zajímá, které barvy mám já (L-P): Club, Sketch, Cranberry, Paradisco, Naked Lunch, Handwritten, Woodwinked, Charcoal Brown, Smut, Satin Taupe a Vex

doufám, že to někomu z vás pomohlo a mějte krásný den!

my favourites (L-R): Smut, Satin Taupe, Charcoal Brown, Woodwinked, Club, Sketch



1 komentář

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig