Morning Skincare


I don't know why it took me so long to write a post about my skincare. As I'm really happy with my current skincare routine I want to share it as usual. Starting with the morning action - here we go!
First things first - when I wake up I like to spray a little bit of the Avéne Thermal Water all over my face just because it instantly wakes me up. As soon as I manage to get to the bathroom I use my favourite Neutrogena Visibly Clear Cream Wash which I love more than anything. Really. I like to clean my face in the morning - makes me feel more fresh and clean. When I'm done with cleansing it's time for serum. In the morning time I usually switch between the La Roche-Posay Effeclar Duo+ (for the days when my skin's not behaving its best) and the Avon Planet Spa Japanese Sake and Rice Brightening Serum (longest name ever) on the daily basis - it smells amazing and has a brightening effect, but sadly was discontinued so if you have a recommendation for a great brightening serum that would be really nice. Now it's time for eye cream and I'm currently using the Emu Oil Well Moisturising Eye Cream (I'm actually almost out of it). It's really moisturising and reduces dark cirkles which is nice if you don't have that much time for sleep. And the last thing (ok not last one because if I'm not wearing any lipstick I would just wear my NUXE Reve de Miel lipbalm) is a moisturiser - Clinique Dramatically Different Moisturising Lotion+, great stuff. It helped my dehydrated skin so much I swear by this product. It's quite expensive but you get a lot of product and a little goes a long way! And that's it. As I said I'm really happy with my skincare routine at the moment and I can really see the difference in my skin. 


hope you enjoyed this post and tell me something about yours routine!
_________________________________________________________
CZ
Docela se divím, že mi trvalo tak dlouho napsat něco o své péči o pleť. Už delší dobu mám svůj přesný rituál a jsem s ním strašně spokojená, tudíž jsem se s Vámi chtěla podělit o produkty, které používám. 

Jako první, když se ráno probudím, používám Avéne Thermal Water a to jen z toho důvodu, že mě probudí a vstávání pak není takové utrpění. Když se tedy konečně dokopu do koupelny, na čištění obličeje používám Neutrogena Visibly Clear Cream Wash o kterém jsem tu již dříve psala, ale pořád ho nemám dost. Je to nejlepší cream wash, který jsem kdy použila a ještě k tomu tak krásně voní. Po čistění pleti se přesouvám k séru, ty v tuto chvíli střídám dvě - La Roche-Posay Effeclar Duo+ ve dnech, kdy na tom má pleť není úplně nejlépe a Avon Planet Spa Japanese Sake and Rice Brightening Serum pro běžné dny (tak krásně voní a hezky pleť rozjasní), bohužel ho ale přestali vyrábět, takže přijímám tipy na dobrá rozjasňující séra! Tak a teď je čas na oči, na ty již delší dobu používám Emu Oil Well Moisturising Eye Cream, který jsem dostala k Vánocům a jsem už skoro na dně. Není vůbec těžký, rychle se vstřebá a oční okolí hezky hydratuje (a také redukuje kruhy pod očima!). No a jako poslední (pokud vynechám NUXE Reve de Miel balzám, který používám snad celý den) tu mám krém - Clinique Dramatically Different Moisturising Lotion+. A ano, vážně tenhle krém stojí za to. Jak jsem již psala, mám hodně suchý obličej a díky tomuto se má pleť vážně zlepšila. Není sice úplně nejlevnější, ale pomáhá. Tak a je to, jak jsem říkala, jsem se svou nynější rutinou vážně spokojená a moje pleť, jak to tak vypadá, taky.


doufám, že se Vám článek líbil a že se podělíte o své skincare oblíbence!




2 komentáře

  1. Ja mam len taky maly dotaz, ze ten Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ nie je krem! Je to treti krok docistenia pleti, ktore Clinique ma. Na to treba este krem. Ine znacky maju na odlicenie mlieko/gel/penu a tonikum, ale Clinique pokial viem ako jedina znacka funguje na troch krokoch, najskor klasicke odlicenie mliekom/gelom atd., a docistenie miesto klasickym tonikom gelom ako prvy krok, druhy krok je jemne exfoliacne "tonikum" a treti krok je prave toto mlieko alebo gel. Ak to pouzije niekto samostatne, moze to mat prave opacny ucinok ako u teba a nemusi mu to vobec vyhovovat a akurat si moze privodit napriklad vyrazky. Takze doporucujem to neuvadzat ako krem :) Pracujem s kozmetikou a presla som si uz viacerymi skoleniami, preto tato rada, nic v zlom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím, jak Clinique funguje, ale není to jen o čištění pleti, jejich tři kroky jsou: cleans, exfoliate, moisturize. Tudíž to dle mého spíš znamená, že pokud pleť vyčistíš a následně použiješ jemné exfoliační tonikum, je potřeba pleť také pořádně hydratovat. Takže poslední krok není dočištění, ale hydratování a jelikož ho všude doporučují jako 'moisturizer', což by měl být dle mého hydratační lotion, nevidím důvod, proč by ho člověk nemohl používat samotný s jinými produkty (kterými nahradí ty předchozí dva kroky).. A znám spoustu lidí, kteří ho používají samostatně jako krém a pomohl jim skvěle hydratovat pokožku. Samozřejmě nemusí fungovat na každého, ale to se dá asi říci o většině produktů :) Myslím, že šlo spíše o zvolení špatného slovníku, jelikož to není krém ale lotion, ale vyzkoušela jsem spoustu 'opravdových' krémů a ve výsledku mi přijde, že funguje na stejné bázi, jen má jinou konzistenci :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig