Beauty 101: 'No Makeup Makeup'


When I first got into makeup I've been looking for the 101 makeup videos everywhere (I think I've seen like a milion of them - basic makeup starter kits, no makeup makeups, easy smokey eye etc.). Due to this I found it really funny and nice when my friend asked me to do something like this for her on my blog. But as I now know quite a lot about makeup (I should say I'm no makeup artist whatsoever and I'm not trying to be one - well who knows, right?) I thought why not. And I'm gonna start with a few 'no makeup makeup' tips. Even though I looove doing my makeup I'm also quite lazy and on school days this kind of makeup is my absolute go to.



BASE - Rule number one for me is - don't use foundation unless you need to (or feel better wearing it). Your skin will behave better when you put less on it! You can just use a concealer to hide those dark circles or imperfections. I know everyone is different and I feel better wearing foundation as well but the key is to solve the problems not to cover them. If you give your skin a break from time to time you'll notice the difference. If you feel more comfortable wearing foundation then try tinted moisturisers/serum foundations/BB or CC creams - the coverage is lighter and many of them have vitamins in them which will benefit your skin. 
EYES - Even when I don't feel like putting my 'full makeup' on I would still focus on my eyes and brows quite a lot. I can look totally washed out without my eyes and brows done so what I usually do is just putting on a light (champagne, lillac or something like that) shimmery eyeshadow all over my lid and something little bit darker on the outsides. Then I finnish my eyes of with mascara and thats it. One thing I'm obsessed about and I couldn't leave my house without (joking - or not?) are my brows. Ever since you notice your brows you can't really go back. They say brows are the frame of your face and it's true so take a little time to get to know them. 
CHEEKS - I love my blushers you already know that. In my opinion blush gives your face 'life'. If you're not comfortable wearing a lot of makeup or you're just starting with makeup then go for something natural - classic pink or something like that.
LIPS - Lastly we have lips. On my 'no makeup makeup' days I usually go only for a clear/pinkish lipgloss or tinted lip balm (such as Maybelline Baby Lips). This will finish your 'I (almost) woke up like this' look. 

hope you found this helpful and if you have any 'no makeup makeup' tips then leave them in comments below!
(ps: and if you're interested in another beauty 101 then just let me know what you would like to see)

info about products used is coming soon in my makeup starter kit post

CZ 
Když jsem se začala zajímat o kosmetiku, byly pro mě beauty 101 (něco jako úvod do beauty světa) videa a články největším a nejlepším zdrojem informací (viděla jsem snad sto videí na téma makeup started kit, smokey eye atd.). Proto jsem měla radost, když mě jedna z mých kamarádek poprosila o článek na tohle téma. Jelikož už něco o kosmetice vím (a raději předem říkám že nejsem žádný makeup artist), tak jsem si řekla proč ne. A začnu takovým klasickým 'no makeup makeup' článkem - tudíž článkem o co nejpřirozenějším líčení. I když mě všechny věci s kosmetikou spojené baví, jsem popravdě taky hodně líná a zvlášť o školních dnech je něco takhle přirozeného mou první volbou. 

MAKEUP - Mým hlavním pravidlem v téhle oblast je - nenos make-up, pokud nemusíš (nebo se v něm necítíš líp). Vím, že každý máme pleť jinou a jinak problematickou, ale tím, že budete nedokonalosti každý den zakrývat, své pleti nepomůžete, spíš naopak. Proto je dobré dát jí občas 'volno', nebo použít na zakrytí kruhů pod očima či nedokonalostí pouze korektor - nebudete tak zatěžovat celý obličej. Pokud se přeci jen cítíte líp s make-upem, zkuste alespoň jeho lehčí verzi v podobě BB/CC krémů, tónovacích krémů či serum make-upů, které často obsahují vitamíny prospěšné pro vaši pleť. Váš obličej vám za to poděkuje!
OČI - Pro mě osobně jsou oči a obočí tím hlavním, na co se zaměřuji. Bez nich vypadám totiž vždycky unaveně a celkově tak trochu nemocně. Proto většinou používám světlejší (champagne nebo lila) třpytivé stíny, které oko hezky projasní i bez práce navíc. Pokud se mi chce, do vnějšího koutku dám trochu tmavšího stínu a je to. Zakončit řasenkou a přesouváme se k obočí. To je něco, bez čeho už si asi nedokážu představit život haha. Říká se, že obočí je rámem Vašeho obličeje a je to pravda, tak si s nimi dejte trochu práce - i průhledný gel udělá divy.
TVÁŘE - O mé lásce k tvářenkám už víte, jsou pro mě tím 'životabudičem', kterým Vašemu looku dodá ty tři hodiny, které jste strávili jakkoli jinak, jen ne spaním. Pokud s makeupem začínáte a nejste si ještě úplně jistí, klasická růžová nikdy nic nezkazí. 
RTY - No a jako poslední tu máme rty. Na ty se já během svých líných dní moc nezaměřuji, většinou si vystačím jen se zabarveným balzámem (například Maybelline Baby Lips) nebo průhledným leskem. Můžete je ale taky vynechat úplně, je to na Vás. 

doufám, že Vám tenhle článek alespoň trochu pomohl
(a pokud byste měli nějaké přání na další 101 článek, tak budu jen ráda)

3 komentáře

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig