Wardrobe Essentials?

In the past few weeks I came across the terms wardrobe essentials or capsule wardrobe multiple times. Thanks to that I began thinking which pieces I actually consider wardrobe essentials or even things essential to my style. I'm not huge on trends even though I follow them occasionally but there are not many things I tend to stick to at all times. Yet I can pinpoint stuff that is essential to my wardrobe and those are trousers and shoes.

I became obsessed with trousers ever since I ditched skinny jeans. There's just something about a good pair of trousers I can't get out of my head and I'm always on a hunt for new ones. Even though I prefer more of a formal look I tend to go for those ones that are a bit more special either in print/color or in cut (such as those lovely kick flares below). 

Shoes are the next clothing-related obsession I struggle with (well do I really? Most of the time I feel like I'm actually very much enjoying haha).  I've been getting out of my sneaker-filled-rut and I'm venturing into a girly world when it comes to shoes. These new classic loafers from Vagabond are my latest obsession and I LOVE how they look with everything. Kind of masculine yet girly and fun. A real essential in my eyes. 

Would you be interested in my favorite picks when it comes to trousers and shoes? And which pieces in your wardrobe are yours essentials?
Skvěle sladěný šatník, základní a funkční kousky. To je téma, o kterém teď na internetu slyším skoro každý den. Když mě tak holky ze ZOOTu oslovily, abych vybrala 5 TOP kousků z jejich stránek, vytvořila jsem tak trochu svou ideální "capsule wardrobe". I když bych něco takového nikdy nemohla mít, protože mi tak málo kousků prostě nestačí a jsme v tomto ohledu hrozný materialista, došlo mi tak, že v mé stříni jsou dvě věci, které jsou svým způsobem základ všeho - boty a kalhoty. Oboje miluju a obojí pro mě dokáže vytvořit skvělý outfit. 

Zajímaly by vás mé nejoblíbenější kousky z obou kategorií? A třeba i s malým (ehm) wishlistem do budoucna? 
Zatím se tady můžete kouknout, co jsem vybrala do ZOOTích pěti top a proč! 
(Všechny linky jsou také dole pod obrázkem.)

1 komentář

  1. Já teď právě hledám nějaké podobné kalhoty, chtěla bych trochu změnu od klasických skinny jeanů. A roláky jsem si naprosto zamilovala. Asi 15 let jsem je nenosila, protože mně připomínaly dětství, kdy jsem je nenáviděla :D. Ale teď patří mezi mé nejoblíbenější kousky v šatníku :).

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig