Weekend Getaway: Berlin

I've been to a lot of places and my favorite ones changed throughout the years. I remember how obsessed I was with London at the age of 16 to 19 (?) and I basically couldn't imagine living anywhere else in the future. That changed after a summer I spent there in 2012 and even though I still love it and had the most amazing time when we visited back in October the need to live there just went away. Next on my "I'm moving there as soon as possible" list was Berlin and it still would be if I haven't moved to Prague last fall. 

I love how similar it is to Prague which I now realized even more - it's kind of its more smelly version haha and even though there are several things I love about Berlin and wish we had those in Prague I now feel like I can really appreciate the beauty that Prague is. But back to Berlin because that's what this post is about. We went there just for a quick weekend-ish getaway because the bus tickets were super cheap & what excuse you can use not to go to Berlin. The weather was amazing, we had a few drinks on Friday night, I finally got the right Christmas-party dress (anyone wants to invite me to one?) and had the best breakfast at Silo (seriously, you have to visit this place when in Berlin). Happy to be back as always.

Is there any city you've always wanted to live in at least for a while?
xx Linda


Za svůj život jsem navštívila spoustu míst a přední příčka těch nejoblíbenějších se za tu dobu hodně měnila. Pamatuju si, jak zamilovaná jsem byla do Londýna, když mi bylo cca 16 - 19 a v tu dobu jsem si nedokázala představit, že bych v budoucnu žila někde jinde. Tahle "úchylka" mě opustila po létě stráveném tam a přestože mám Londýn pořád neskutečně ráda a náš poslední výlet tam byl naprosto skvělý, celé to pobláznění nějak opadlo. Z Londýna jsem se v myšlenkách pomalu přesunula do Berlína a kdybych se loni na podzim nepřestěhovala do Prahy, asi bych tam ještě nějakou dobu byla. 

Miluju, jak moc si je s Prahou podobný, vlastně je to dost často její smradlavější a špinavější verze haha. A přestože je spoustu věcí, které v Berlíně jsou/fungují jinak, než je tomu v Praze a než bych si přála, konečně teď dokážu pořádně ocenit pořádně ocenit její krásu a vážit si toho, v jak skvělém městě žiju. Ale zpět k Berlínu, protože o tom tenhle článek je. Náš poslední výlet byl kraťoučký a vcelku na rychlo, díky levným jízdenkám jsem ale neodolali a jsem strašně ráda, že jsme jeli. V pátek jsme si zašli na pár drinků, já konečně sehnala ty pravé šaty na všechny vánoční party (teď mě jen prosím někdo na nějakou pozvěte!), počasí nám celou dobu přálo a v sobotu jsme si dali tu nejlepší snídani v Silo (vážně, pokud pojedete do Berlína, sem musíte). Je tam prostě dobře. 

Je nějaké město, ve kterém jste chtěli vždycky žít, i kdyby jen na chvíli?
xx Linda
Coat - & Other Stories || Trousers - Mango || Jumper - Uniqlo || Shoes - Adidas || Shawl - Weekday || Bag - Mango || Sunnies - Ray Ban || Watch - Daniel Wellington (15% off with code "hilycheeDW"


3 komentáře

  1. Já Berlín miluju, to město má prostě své kouzlo a vždycky se tam ráda vracím. Londýn je taky super a nějaký čas bych tam asi bydlet klidně chtěla, ale jestli na vždy.. to nevím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Berlín je nádherný... vždy tam zapomenu na čas, člověk by se tam mohl toulat donekočna těmi krásnými uličkami :)

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig