Slowing Down & Creating 'ME TIME'

My
My life has been busy since the beginning of the year. And by busy I mean super busy. I started working for COS as most of you know, went back to school and a few weeks ago I became a part of Elite Bloggers. Basically a lot of stuff happened and I can't stress out how happy I am at this point. BUT. Even though I find that I'm far more productive when I have a lot of things on my plate I recently realised how important it is to slow down from time to time and to create time only for yourself. 

I've been listening to a lot of podcast interviews with creative people (and been watching a lot of Casey's vlogs) and I feel really inpired to do stuff, explore and do something to challange myself all the time. On the other hand and even though I love Casey's approach to life I just can't deal with sleeping less than six hours and being 'on' all the darn time. Originally I had an organization post prepared for today but when I was on my way home from work I was super tired and knew I have to write about this as well (the organization post is coming on Sunday tho!). I think we feel a lot of pressure from the whole 'society' these days and a by that we can feel like there should be no rest whatsoever. If I'm honest I've been working on 150% for the past two months and should not be afraid to say that I'm tired. From now on I want to create some time for me and myself exclusive meaning maybe a hour or two each week/twice a week when I will go offline, read book and clear my mind. And I want to always remind myself that not everything has to be perfect. But more on that next time!

Are you trying to slow down from time to time or do you work on 150% all the time?
xx Linda


CZ
Od nového roku jsem byla v jednom kole. Začala jsem pracovat v COSu, odstartoval nový semestr ve škole a před několika týdny jsem se stala součástí Elite Bloggers. Stala se toho prostě spousta a musím říct, že jsem se osobně nikdy necítila lépe a spokojeně ohledně toho, co dělám. I když vím, že jsem stokrát víc produktivní, jakmile toho mám před sebou hodně, za poslední čtvrt rok jsem si uvědomila, jak důležité je občas zpomalit a trochu se uklidnit. 

Poslední dobou každý den poslouchám podcasty s rozhovory s lidmy z krativních průmyslů (a taky bych mohla od rána do večera koukat na Caseyho) a myslím, že jsem nikdy nebyla tak inspirovaná tvořit, objevovat, posouvat se a nějak se vyvíjet. Na druhou stranu a předto, že Caseyho miluju, jsem poslední dva měsíce jela na 150% a neměla bych se stydět za to, že jsem prostě unavená. Mám pocit, že na nás v dnešní době dýchá tlak snad ze všech stran a pak to pomalu vypadá, že odpočinek a 'nestíhání' je něco nemyslitelného. Já si chci od této chvíle vyhradit alespoň hodinu/dvě každý týden/dvakrát týdně, kdy budu offline, naprosto vypnu a třeba dočtu všechny ty skvělé knížky, které doma máme. A také si budu hodně opakovat, že ne všechno musí být dokonalé (a že se prostě nic nestane, když článek po praci nestihnu napsat). Ale o tom zase příště!

Jak jste na tom vy? Jedete na 150% a pak odpadnete, nebo se snažíte průběžně odpočívat?
xx Linda


13 komentářů

  1. Prajem ti to... Ja som na tom podobne (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. absolutně souhlasím! Odpočinek je rozhodně potřeba! Já spíš teda trošku bojuju s prokrastinací :D i když je ale zase pravda, že někdy mám zase pocit, že se nezastavím! Většinou po celém týdnu pracování se chci jen o víkendu povalovat. Jenže pak mě mrzí, že jsem ho celej proflákala! Potřebuju takovou tu zlatou střední cestu! :D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu, já jen poslední dobou nemůžu najít čas ani na tu prokrastinaci, což je hrozné :D Většinou lítám z jednoho místa na druhé a jsem ráda, když večer padnu do postele a neusnu během dvou minut haha

      Vymazat
  3. Ja som práve nedávno zistila, že nedokážem vypnúť. Nedokážem sa upokojiť a odpočívať. Mám neustále pocit nervozity, nad niečím premýšľam, niečo organizujem a podobne. Keďže ma čakajú asi najstresujúcejšie 2 mesiace môjho doterajšieho života, musím to okamžite zmeniť. :)

    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to poslední dobou hodně podobně, prostě i když nic nedělám, myslím pořád na něco. Ať už je to to-do list, práce, blog, prostě taky nedokážu moc vypnout. Pokud budeš mít nějaký tip, jak to změnit, budu ráda!:D

      Vymazat
  4. Mně přijde, že poslední dobou nestíhám skoro nic. Ale i tak si ten život užívám, ikdyž je důležité si občas dopřát pořádný odpočinek. U mě to je pátek, kdy po práci jen odpočívám, neučím se a hlavně nestresuju ze státnic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na tom úplně stejně, ten první čtvrt rok je vždycky hrozný.. Ale určitě se to zase srovná :) Ty pátky ti docela závidím haha :D

      Vymazat
  5. Velká pravda, taky o odpočinku a off-line režimu často přemýšlím. Hodina denně dvakrát týdně je super nápad, protože je to realizovatelné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Zatím se mi to tedy moc nedaří haha, ale to se časem podá :)

      Vymazat
  6. Jsem ráda, že se ti všechno daří a určitě máš právo na offline odpočinek :) Co vlastně studuješ? :)
    Jsi moje oblíbená beauty blogerka, líbí se mi tvoje názory a způsob jak recenzuješ..vlastně všechno.
    Bohužel fakt, že ty ses přidala do "Elite bloggers" mě docela zarazil a zklamalo mě to...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studuju Arts Management :) Děkuju za moc hezký komentář!
      K tomu Elite.. sama jsi napsala, že se ti líbí moje názory, tak si myslím, že nejsem tak hloupá, abych šla do něčeho, co je mimo to, co dělám a čemu věřím :) Všechno co se píše nemusí být vždy pravda :)

      Vymazat
    2. Já doufám, že není a jsem zvědavá, jestli se i mi čtenářky brzo dozvíme všechno o fungování a smyslu EB :)Upřímně pořád nevím, co si o tom mám myslet. Nelíbí se mi tam hlavně, že tam patří Bára Ondráčková, která moc nepřidává na dobré pověsti.

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig