A Few Thoughts On Change

Today
Today I wanted to briefly talk about something a bit different that's not really related to these pictures. Or maybe it is. Recently I've been thinking about how much people can change and I don't mean it in the bad 'ah you've become so different' way. I mean it more like how one's preferences and outlook on life can change. For example when I was around fifteen I would never ever thought I would get into beauty this much. I barely knew what a concealer was and I wasn't really sure why you should use a moisturizer. And look at me now when I'm able to put three different moisturizers on my skin at once.


I think that it's significantly more difficult to change when you're a part of the 'internet community'. As I've been reading blogs and watching YouTube on a daily basis for around three years now I can say that I see all the changes within almost every YouTube/Blogging person I follow. And it's perfectly normal. The only bad thing about the change is that they have the people following them. For example Estée (former EssieButton) started doing things a bit differently on her channel, blog and all the social media and I've noticed a lot of followers giving her a really hard time about it. The only question I have is why? I feel like everyone changes and it's actually great to develop and 'find yourself' within time. In my opinion I love seeing all of my favorite YouTubers/Bloggers and even friends and family in general moving somewhere, learning new stuff and creating their own voice. That's just something that happens over time. I see it now even in myself that my preferences changed a lot from before. I try to be more creative, use my free time better and just think about life from a different perspective. And why should anyone give me a hard time about that? 

What do you think about this? 
Are you open to changes for example when it comes to your favorite YouTubers?
xx Linda

Top - COS || Bomber - River Island || Jacket - Mango || Jeans - ZARA || Scarf - H&M || 
Bag - Mango || Shoes - Adidas



CZ
Dnes bych chtěla mluvit o něčem trošku jiném a o něčem, co úplně nesouvisí s dnešními fotkami. I když z obecného hlediska (v rámci toho, že na mém dříve 'jen kosmetickém blogu', vidíte outfit) asi i ano. Poslední dobou jsem hodně přemýšlela nad tím, jak moc se lidí mohou změnit. A teď to nemyslím v tom 'špatném' - ''co se to s tebou stalo'' smyslu. Myslím spíš to, jak moc se mohou změnit něčí preference a celkový náhled na život. Kdybyste mi například v patnácti řekli, jak hodně mě jednou bude zajímat kosmetika, asi bych se vám vysmála. V té době jsem pořádně nevěděla, co je to korektor a myslela jsem si, že používání hydratačního krému je naprostá zbytečnost. A koukněte na mě teď, kdy jsem schopná si na sebe napatlat čtyři naráz. 

Myslím si, že tahle změna je o hodně těžší, pokud jste součástí 'internetové komunity'. Jelikož sleduji YouTube a spoustu blogů (nejméně) poslední tři roky denně, můžu s klidem říci, že jsem si nějaké, ať měnší či větší, změny všimla u každého YouTubera nebo blogera/blogerky. A to je naprosto normální. Jedinou špatnou věcí na této změně je právě to, že danou osobu sledují další lidé. Estée (EssieButton) za poslední půl rok změnila 'koncept' svého YouTube kanálu, blogu ale i svých sociálních sítí a hodně fanoušků jí to dalo takříkajíc 'sežrat'. Jediná otázka, která se mi dere z úst, je proč? Každičký člověk se mění a je vlastně skvělé se stále vyvíjet, nezůstávat na jednom místě a tak nějak se 'najít'. Já osobně jsem více než ráda, když vidím, jak se mí oblíbení YouTubeři, bloggeři ale i přátelé nebo členové rodiny vyvíjejí, mění, tvoří si vlastní názor a tím pádem se také někam posouvají. I sama na sobě vidím, jak moc jsem se za poslední rok změnila. Snažím se být víc kreativní, využít svůj volný čas co nejefektivněji a celkově nahlížím na život trochu jinak. A to mi přece nikdo nemůže mít za zlé. 

Jaký máte na toto téma názor vy?
Vadí vám, když se váš oblíbený YouTuber/Blogger/ka mění?
xx Linda




Za fotky děkuju Mie <3

12 komentářů

  1. Tyjo tak s Estée si se mi trefila do noty. Taky jsem o tom teď hodně přemýšlela... Bavila mě předtím, ale baví mě i teď, i když změnila to, jak to všechno dělá. Bohužel takhle je to se vším a u všech blogerek, ne každýmu se vždycky zavděčíš a příjde mi, že Youtubeři to mají ztížené o to, že si část čtenářů myslí, že musí dělat pořád to samé, to co se JIM líbí a nechtějí, aby zdokonalovali svojí práci a dělali to, co baví je samotné. Tahle vlna negativity a kritiky se nese už trochu dýl, všimla jsem si toho poprvý u Jaclyn Hill, kdy ve svym videu prosila lidi, aby si uvědomovali, co píšou ve svých komentářích a že to, jak se vyjadřují se jí přimo dotýká a ovlivňuje to její chuť do práce, kterou timhle na nějakou dobu ztratila. A já jí chápu. Naopak nechápu, proč mají někteří neustálé tendence negativně komentovat to, co se jim nelíbí a sledovat to. Do háje tak když se mi něco nelíbí, tak to nesleduju.. Ano, kritizovat je normální, ale je rozdíl mezi kritikou a kritikou... Hah, toť můj román k tomuhle tématu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí moc děkuju za takový komentář! Já měla právě hroznou radost, když se Estée tak posunula, přeci jen to už vážně není ta 'holka, co se přestěhovala do Londýna' a je to vidět ve všem, co dělá. Negativita obecně se hodně řeší, to máš naprostou pravdu a třeba Jaclyn video jsem viděla asi třikát. Ono tě prostě přestane bavit to, co děláš, jakmile to pořád někdo kritizuje, to je úplně normální, jen je obrovská škoda, že k tomu vůbec musí dojít..

      Vymazat
  2. Změnu u Youtuberů/Bloggerů vítám s otevřenou náručí. Ráda sleduju, jak oni sami dospívají a neberou natáčení videí/psaní blogu jako zábavu (vlastně pořád berou :D ), ale už i jako práci. Něco, co chtějí dělat pořádně tak, aby je to naplňovalo. A to se nemusí líbit všem jejich fanouškům, ale to je život. Oni se nemají podřizovat fanouškům, ale mají dělat to, co sami uznají za vhodné a správné :) To však bohužel odežene některé příznivce, ale naláká i nové.
    A můžu se zeptat, v jakém směru se Essie změnila? Sleduji ji asi poslední 3 měsíce, takže jsem asi úplně mimo. Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, to jsem ráda, že to vidíš takhle, mám to úplně stejně. Ten vývoj tam prostě musí být, i když ho někteří nevítají s otevřenou náručí.. :)
      Estée hodně změnila styl, jakým videa točí, sama i říkala, že chce být víc kreativní a hodně se snažila o nové koncepty videa a tak nějak je ozvláštnit. Taky se hodně posunula ve stylu oblékání apod., prostě 'dospěla' :) Hodně lidí ovšem kritizovalo to, že už to není ta 'vtipná EssieButton'..

      Vymazat
  3. Nie, nevadí. Práve naopak, ak ide o zmenu k lepšiemu prečo nie... Resp. Ak jej to viac vyhovuje, viac sa jej to páči... Tak prečo nie. Som rada, že na tvojom blogu pribúdajú outfity... Páči sa mi to.

    www.danielainthelibrary.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Já si obecně myslím, že když člověka něco baví, baví to pak i ostatní. Přeci jen pokud bude někdo dělat něco, co ho vůbec nebaví a nestojí za tím, jednou se to projeví :)

      Vymazat
  4. Abych řekla pravdu, taky nad tím občas přemýšlím, protože jsem si změn u některých Youtuberek všimla. Obecně mi přijde, že je vždycky nějaký "trend" a podobná videa točí skoro všichni. Asi před 4 nebo 5 lety, když jsem byla v Americe, tak byly šíleně populární vlogerky jako Bethany Mota, stilababe, Ingrid nebo beautybaby44. Všechny měly podobný styl videí - beauty favorites, různé hauly, jednoduché makeupu tutoriály apod. Ted mi přijde, že změnily styl videí a točí spíše něco jako "lifestyle". Tím myslím různé recepty, fitness tipy a hlavně DIY videa. Mně baví hlavně Youtubeři, kteří jsou originální a jde vidět, že je to pořád baví. Často mi totiž přijde (hlavně u těch hodně populárních beauty youtuberek - Jaclyn, Carli, Lauren Curtis atd.), že už je už je ta kosmetika vlastně ani moc nezajímá, a berou to spíše jako práci. Chápu, že je to živí, ale často ve videích ukazují produkty, které jim někdo poslal a zkouší je poprvé. Doporučují něco, co vyzkouší až před kamerou. Nevím, jestli jsem to popsala nějak srozumitelně (:D), ale třeba v poslední době mě baví youtuberky, které mají mnohem méně odběratelů (třeba míň než 100tis) a doporučují něco, co opravdu pořádně vyzkoušely a běžně používají. Nedostávají denně desítky PR balíčků, které jim jen leží doma a jen občas něco ukáží ve "snapchat unboxing".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tím trendem je pravda, na druhou stranu je tu spousta lidí, kteří si ty 'trendy' přizpůsobí ke svému stylu a může z toho vzniknout něco zajímavého! :) Myslím, že tahle otázka té YouTube jako práce věci je trochu složitější, ono zase s větším počtem sledujících přichází větší tlak a přeci jen každý ti chce něco poslat a dá se v tom pak hodně těžce orientovat si myslím.. Ale chápu, co máš na mysli :)

      Vymazat
  5. Keby sa ľudia (vrátane blogeriek/youtuberiek) nevyvíjali, bolo by s nimi niečo zásadne v neporiadku. Pokiaľ sa človek nevyvíja, nezlepšuje sa, aký by malo to všetko zmysel. Aký by to malo zmysel v akejkoľvej ľudskej činnosti, nielen u blogovania. Skúšať nové veci je súčasť toho procesu.Ze niečo nevyjde? Áno, to je život. Ale je to najlepší spôsob ako niečo nové vymyslieť a možno inšpirovať ďalších.

    OdpovědětVymazat
  6. Zaprvé, moc hezký outfit, fakt ti to sluší :)
    Zadruhé, to s tou Estée si říkám pokaždé, když uploadne nové video a já zabrousím do komentářů. Můj názor je, že lidi sami na sobě změny vítají, ale co se druhých týče, tak by byli nejradši, aby ti zůstali pořád stejní, hlavně co se, jak říkáš, internetové komunity týče. Ale naštěstí existují i tací, kteří jsou schopni to pochopit, i kdyby jim osobně ta změny třeba do noty úplně nekápla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Tess! :) Na tom asi taky něco bude, ono málo lidí dokáže přijmout změnu někoho jiného, pokud mu právě nekápne do noty.. A to je dle mého škoda.

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig