Favourite Cream Highlighters + A Bonus

If you asked me like three years ago what a lighlighter is I don't think I would be able to answer. All it was back then (for me) was just a shimmery stuff people put on their face for 'I don't know why' reason haha. Today I can't imagine my makeup without highlight and I could even go without foundation but had to put a bit of that extra glow on my face. And the reason why? It just makes you look healthy, happy and beautiful. I especially love cream highlighters because they work better with my skin type and they tend to look more natural (as if the amount of highlight I put on my face can ever look natural). So let's take a look at my favourites plus a little bonus glow-booster. 

  • Clinique Chubby Stick Scuplting Highlighter - Hefty Highlight*: Let's start with my favourite one. A cool-toned white based highlight that looks almost like a water when you put it on your face. See it swatched here
  • NARS Illuminator - Copacabana: Now this one is a classic liquid type of product which you squeeze out of the tube. It has more of a cool-toned base with a lot of pink to it a man this thing is strong! A little goes a really long way for sure. Also great for mixing in with foundation for super glowy base. 
  • Benefit - Watt's Up!*: Aaah this is sooo stunning! Same concept as Clinique (stick highlighter) but this one is more of a champegne gold warm-toned shade which works amazing if you have darker skintone or have a bit of a tan at the moment. 
  • Topshop Glow - Polished: This is quite unique in both shade and consistency. It has a mousse-y texture and is super easy to work with and blend. The shade is kind of a duo-chrome (it reminds me of MAC's Vex eyeshadow a lot actually) - sometimes it looks gold, sometimes it looks silver, sometimes it can even look pink. It's just beautiful and you can't really go wrong with this one. 
  • Kevyn Aucoin Creamy Duo - Candlelight: Compared to the previous one this one has more of that stiff creamy texture you have to warm with the heat of you fingers but oh my, this is such a dreamy product! The most natural out of the bunch yet adds that beautiful glow! 

So these are my top five cream highlighters and they're all lovely and super glowy but if you want to intensify then even more try the Bourjois Java Rice Powder. My secret best friend when it comes to looking glowy and healthy. 

Which highlighter is your favourite? And do you prefer cream or powders?


CZ
Kdybyste se mě třeba před třemi lety zeptali, na co a proč používat rozjasňovač, asi bych ani nedokázala odpovědět. Prostě spousta lesku a třpytek, které si někdo dobrovolně dává na obličej. Dnes si naopak nedokážu představit líčení, které by rozjasnění pleti neobsahovalo. Vlastně bych radši šla bez makeupu, korektoru a všeho a přidala alespoň trochu toho 'jasu'. A proč? Protože rozjasňovač dodá obličeji tolik života a pleť pak vypadá krásně zdravě a prostě nádherně. Dnes vám ukážu pět svých neoblíbenějších krémových rozjasňovačů (ty krémové mám vlastně nejradši, jelikož lépe sedí na mé suché pleti) a také jeden extra glow-booster! 

  • Clinique Chubby Stick Scuplting Highlighter - Hefty Highlight*: Začneme mým největším oblíbencem. O tomto krásném produktu Clinique jsem vám psala již několikrát. Je to rozjasňovač se studeným podtónem, který krásně sedí světlejším typům pleti. Swatch můžete vidět tady
  • NARS Illuminator - Copacabana: Toto je klasický tekutý rozjasňovač a možná asi nejintenzivnější, který doma mám. Stejně jako předchozí, i tento má studený podtón a obsahuje hodně růžové. Stačí ho vážně maličko, mám pocit, že mi tento vydrží vážně do konce života. A abych nezapomněla - je skvělý také pro mix s makeupem. 
  • Benefit - Watt's Up!*: Můj asi největší oblíbenec v současné době. Stejný koncept jako u Clinique, zato odstín úplně jiný. Toto je nádherný champagne zlatavý odstín, který bude vypadat skvěle i na tmavších typech pleti či pokud máte zrovna trochu opálení. 
  • Topshop Glow - Polished: Unikátní produkt jak v odstínu, tak ve své konzistenci. Odstínem mi vlastně vcelku dost připomíná krásný duo-chrome stín Vex od MAC - občas vypadá stříbrně, občas zlatavě, občas růžově, prostě taková měňavka. Konzistence je jakoby našlehaná a práce s ním je tak vážně jednoduchá.
  • Kevyn Aucoin Creamy Duo - Candlelight: Oproti předchozímu je toto klasická 'tvrdší' krémová konzistence, u které musíte produkt zahřát prstem pro lepší nanášení. Je to rozhodně nejpřirozenější možnost z toho, co jsem vám ukázala, i tak ale dodá pleti nádherný zdravý lesk a je to jeden z mých absolutních oblíbenců. 

Tak a je to! Mých pět nejoblíbenějších krémových rozjasňovačů. Všechny mohu s klidným srdcem doporučit a pokud chcete intenzitu kteréhokoli ještě zvýšit, vyzkoušejte navrch trochu Bourjois Java Rice Powder

Jaký je váš nejoblíbenější rozjasňovač? Preferujete krémové nebo klasické pudrové? 


6 komentářů

  1. Já zase před asi 5-6 lety nepoužívala skoro žádný makeup, ale rozjasňovačů jsem měla i tehdy dost. Vyzkoušela jsem všechny krémové od Benefitu a Watts Up je rozhodně nejlepší :). Nově jsem si moc oblíbila Mary Lou-Manizer, který prostě potřebuje každý :D! A v současnosti mám na wishlistu Soft&Gentle od Mac.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo to obdivuju, já byla do objevení YouTube absolutně mimo:D Mary je snad na prvním místě na highlight wishlistu společne s RMS Living Lumanizer <3

      Vymazat
  2. Já teď používám jen ten z Flushed paletky od UD. Je hrozně přirozený a baví mě jeho konzistence. Moje srdce ale dlouhodobě touží po Mary-Lou a Soft&Gentle. Jsou to oba tak nádherný rozjasňovače, že nevím, pro který jít dřív - snad pro oba najednou? Tak uvidíme, který u mě skončí. :) Z těch, co máš ty se mi asi nejvíc líbí ten od Kevyna a pak odstín toho Nars rozjasňovače, kterej tobě musí padnout jako ulitý, mě by bohužel asi nešel :( Hezký článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NARS je můj dlouholetý oblíbenec, byl to snad první produkt, co mě u NARS zaujal :) a Mary taky potřebuju!

      Vymazat
  3. Uvažuji o koupi toho Clinique. Můžu se zeptat jakou má výdrž přes den? Jestli má cenu do něho investovat, pokud zmizí po hodině. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drží skvěle, rozhodně přes sedm hodin. Jen já mám dost suchou pleť, tudíž pokud máš třeba pleť mastnější, výdrž nebude taková. Rozhodně si ale myslím, že se jeho nákup vyplatí :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig