Travel Makeup Bag


Even though I love travelling I always hated packing (and don't even get me started on the act of unpacking - that would probably make it to my top three things I hate to do the most). I tend to either over or under-pack and it never feels like I packed the right stuff. One segment of the packing agenda I'm pretty comfortable in tho is the makeup bag. As I did quite a few weekend-is trips over the past six months or so I now know exactly what works for me, which products I need and which are totally pointless to carry. 

I'm definitely all about "less is more" when it comes to packing makeup which is quite a contrast to how many things I actually have at home. The general idea above the makeup look I tend to go for is focusing on the base and leaving the rest quite simple. I'm all about cream products as I don't have to take any brushes with me to use them and I think I mastered their application. The honourable mention has to go to the Benefit Hoola Stick* which I've been using almost daily for the past ten months probably? It blends out effortlessly and gives you that sun-kissed "just came back from a long sunny holiday" look which is an essential for such a simple makeup. I've also been loving the ILIA Cream Blush in All Of Me* which compliments the brozner in the most beautiful way. Another one good for travelling is the Becca Spotlight Highligther which came in a cute little set. It has a doe-foot applicator so it's basically fool-proof and the finish is pretty natural so you won't be left with a crazy strike of a highlight on your cheek. Other than that I feel like a good concealer is a must (my current favourite is still the NARS Soft Matte Complete Cover*) but you do you - if you feel like you need more coverage then go for your favourite foundation, same if you don't need to cover anything  then skip foundation and concealer entirely. I like to define my brows at least a tiny bit so I always pack my Boy Brow with me just in case and of course a mascara - that's the part that tends to change my face the most. 

This is the look I go for when I don't want to spend too much time doing my makeup (it usually takes me about 10 minutes to get this done) but I still want to look nice in any pictures that I may take during the day. 

Do you have any tips on doing your makeup on the go or packing for a weekend trip?


I přes svou lásku k cestování jsem vždycky nenáviděla balení (o vybalování raději ani nemluvím, to bych mohla s klidem zařadit mezi své tři nejneoblíbenější věci na světě). Vždycky si toho s sebou zabalím buďto málo, nebo naopak jedu s tunou absolutně nepotřebných věcí. A téměř pokaždé něco zapomenu. Jediná část balení, ve které jsem si jistá a která mi nezabere ani 10 minut, je má kosmetická taštička. Za poslední půl rok jsem zjistila, co přesně mi během cestování vyhovuje, bez jakých produktů se neobejdu a které jsou naopak naprosto zbytečné. 

Při balení kosmetiky rozhodně vyznávám pravidlo, že "méně je někdy více", což je oproti mé sbírce kosmetiky vcelku kontrast. Celkově se zaměřuju spíš na sjednocení pleti a zbytek nechávám přirozený. Bez krémových produktů bych se při cestování neobešla, pracuje se mi s nimi neskutečně snadno, nepotřebuju pro jejich aplikaci štětce a navíc vypadají na pleti krásně přirozeně. Za zmínku stojí určitě Benefit Hoola Stick*, který používám posledních třeba deset měsíců téměř každý dne. Má skvělý univerální odstín, který se dá nanést v jemné i silnější vrstvě a dodá pleti krásně opálený vzhled, který za mě pozvedne celé líčení. Hoola Stick poslední dobou moc ráda kombinuji s ILIA Cream Blush v odstínu All Of Me*. Pokud se neobejdete bez rozjasňovače, ale chcete na cesty něco snadného na používání, tak mohu všemi deseti doporučit Becca Spotlight Highligther. Má pěnový aplikátor a jeho finiš se skvěle hodí k tomuhle přirozenému looku. Za mě je pak nepostradatelný určitě korektor (stále jsem věrná jen a jen NARS Soft Matte Complete Cover korektoru*), dobrá řasenka a gel na obočí. Samozřejmě ale v tomto případě záleží na vás - pokud potřebujete víc krytí, přijdete makeup, pokud naopak nepotřebujete krýt vůbec, vykašlete se jak na makeup, tak na korektor. 

Máte nějaké tipy na produkty, které funugují skvěle na cestách? Co si s sebou balíte vy?



Žádné komentáře

Okomentovat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig