#FoundationStories: Chanel Vitalumiere Aqua

 
I LOVE testing out new foundations. It's probably my most favorite thing to buy and recieve from brands and I can for sure say that I'm becoming more and more obsessed with it every day. It's easy - if your skin looks good, everything looks good as well (it's of course a matter of skincare as well about about that next time!). All of this is why I decided to do a new label here called #FoundationStories, which will be basically reviews of (mainly) high-end foundations as it's one of the most expensive categories when it comes to makeup. 

Today on the menu we have the well known Chanel Vitalumiere Aqua. This is probably one of the first high-end foundations I came across but never got around purchasing it until late last year. As I've been trying it out for some time I feel like it's finally time to give you my pros and cons. 

+ It's probably one of the most natural foundations I've ever tried. When I first applied it I was quite surprised by the finish - it's not as dewy as I would expect it from all of the reviews I've read throughout the time (but keep in mind that my skin is really dry most of the time). I would say the finish sits between dewy and satin on my dry skin yet this fact makes it even more natural because even though my skin is normally dewy it tends to be matte in some places as well. 
+ The coverage is just right. You know I'm not too into heavy and full coverage foundations and this is GREAT for everyday wear. Evens out the tone of your skin perfectly without covering too much. As you can see in the pictures you can for sure still see my freckles even though I have it on which I love. 
+ You don't need too much of it. Which lighter coverage foundations I'm usually scared that you have to use a lot of product. Not with this one. A pea-sized amount is enough for the whole face! 
+ Shade matches well. Lastly with every foundation I want to mention how easy it was to find the right match and I'm happy that with this one I had no problems at all. I'm the shade B20 and even though I could probably go for B10 for winter it still looks spot on. 

Now onto the other side: 

- The lasting power is not amazing. Don't get me wrong - you won't end up with  foundation-free face after three hours of wear it's just the fact that it doesn't stay put all day. This doesn't really bother me as I tend to take my makeup off as soon throughout the day as possible but I know this is an issue for lot of people so just keep that in mind. 
- It can emphasis drier skin. Again something I'm totally used to but still - if you're looking for THE perfect foundation you need to think about this. When my skin is really dry you just can see it in different areas - not too much but it's there. 

Overall I have to say I'm super impressed with this one and even though I found some cons I was super critical and overall would repurchase this one 100% (well if I ever finish all of my other foundations haha). 

Have you tried this cult product from Chanel? And which foundations you would like to see in this category?
xx Linda
Miluju zkoušení nových makeupů. Je to produkt, který si sama kupuji asi nejraději a také můj nejoblíbenější kousek v PR balíčcích. Řekněme si to jasně, pokud vaše pleť vypadá skvěle, všechno ostatní pak vypadá taky skvěle (tímto bychom mohli jednoduše spadnout do problematiky péče o pleť, ale o tom zase jindy!). Díky této své obsesi jsem se rozhodla vytvořit novou kategorii článků s názvem #FoundationStories, což budou jednoduše recenze převážně dražších makeupů od high-end značek a u každého vám řeknu svá pro a proti. 

Dneska se podíváme na všem známý Vitalumiere Aqua od Chanel. Pokud mě paměť neklame, byl to asi první high-end makeup, na který jsem kdy narazila, až na konci loňského roku jsme se ale konečně dostala k tomu, abych si ho koupila. A jelikož jsem ho již nějakou dobu testovala, je čas vám o něm něco napsat. 

+ Je to jeden z nejpřirozeněji vypadajících makeupů, které jsem kdy vyzkoušela. Když jsme ho zkoušela úplně poprvé, dost mě překvapil jeho finiš - popravdě jsem očekávala super dewy efekt, makeup ale stojí spíš na pomezí lesklého a saténového finiše. Díky tomu ale vypadá ještě o to přirozeněji, protože má pleť má sice tendenci se občas lesknout, na některých místech je ale přirozeně matnější. 
+ Krytí je tak akorát. Víte, že moc nemusím těžké a hodně krycí makeupy a tento je skvělý na každodenní nošení. Pleť sjednotí, ale nezatíží a jak můžete vidět na fotkách, stále mám vidět pihy, což mám ráda. 
+ Nepotřebujete velké množství. U lehčích makeupů má často strach, že budete muset použít více produktu. Tady tomu tak není a naopak vám stačí množství cca velikosti hrášku - samozřejmě záleží na požadovaném krytí. 
+ Odstín mi sedí skvěle. u každého makeupu bych ráda zmínila i to, jak snadné bylo najít ten pravý odstín a jsme ráda, že u tohoto mohu být jen pozitivní. I když bych na zimu mohla mít asi klidně odstín B10, B20 je skvělý odstín na celoroční používání a i na mé "zimní pleti" vypadá skvěle. 

Teď k několika negativnějším bodům:

- Výdrž není perfektní. A teď to neberte úplně negativně, nebojte - neskončíte s nehezkým obličejem po třech hodinách nošení. Tento bod je myšlen spíš ve smyslu celodenního nošení, to tento makeup na mé sušší pleti nedává. Pro mě to není nijak zásadní problém, jelikož se snažím makeup sundavat co nejdříve můžu, nicméně vím, že je to velké téma pro řadu z vás, takže je fajn tento bod zmínit. 
- Může zvýrazňovat sušší místa. Znovu něco, na co jsem dost zvyklá, ale také důležitý bod. Pokud je vaše pleť extra suchá, můžete se setkat s tím, že bude zalézat do sušších míst, není to ovšem nic dramatického a větší množství hydratačního krému rozhodně pomůže. 

Celkově jsem s makeupem neskutečně spokojená a pokud se někdy prohrabu celou svou sbírkou a budu potřebovat nový, rozhodně se k němu ráda vrátím! Snažila jsem se být co nejvíce kritická a ukázat vám i ty (pro mě) drobné chyby.

Zkoušel někdo z vás tento kultovní makeup od Chanel? A jaký makeup byste rádi viděli příště?
xx Linda

6 komentářů

  1. Tento Chanel makeup chci už delší vyzkoušet, taky dávám přednost nižšímu krytí a přirozenému vzhledu. Pořád jsem totiž nenašla ten dokonalý makeup pro mou plet, který by byl úplně neviditelný. Myslela jsem si, že mi sedne Armani, ale bohužel, na mojí pleti vypadal hrozně. Asi si zkusím zajít pro vzoreček Chanelu.
    Mě by zajímal tvůj názor třeba na hydratační makeup od Smashboxu, nebo nějaký Dior. Poslední dobou mám taky dost sušší pleť, tak bych řekla, že budeme mít podobné požadavky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Lindo,

    děkuji ti za výstižný článek. Chanel Vitalumiere Aqua používám už delší dobu. Byla jsem na líčení Chanel v parfumerii a tento lehký makeup mě nadchnul. Byl to vlastně úplně můj první makeup v životě, který jsem si koupila :-). Mám rovněž suchou pleť - hlavně v zimních měsících. Proto musím pleť před jeho nanesením více promastit krémem na obličej, potom funguje a nezvýrazňuje tolik sušší místa jako nos nebo čelo. V teplejších měsících funguje skvěle a pleť krásně sjednotí a nechá ji přirozenou, přesně jak píšeš. Mám jej ráda hlavně pro jeho lehkou strukturu. Nesnesla bych na mé pleti pocit "masky" proto zatím nemám odvahu zkoušet jiné makeupy.

    Měj se krásně

    Dominika Svobodová

    OdpovědětVymazat
  3. Nepotřebuju extrémní krytí a od dob, kdy na české blogosféře vypukla mánie korejských BB pomalu nenosím nic jiného :) . Navíc mi sedí, že jsou hutnější a vhodnější i pro dehydrovanou pleť. Z posledních "normálních" makeupů si nejvíc pamatuju True Radiance od Clarins - ten byl fajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Zkusenoat s timto makeupem mam. Je to jediny makeup, ktery kdy kdo na mem obliceji pochvalil. Vypada opravdu prirozene a vyhovuje mi na jednicku, i pres ta negativa, ktera na pleti pri jeho pouzivani pozoruji, a o kterych se v clanku take zminujes. Paradoxne tento makeup pouzivam jedine v zime, kdy je ma plet sussi. Pres leto mi bohuzel moc nevyhovuje.
    Opravdu uzitecna recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento makeup jsem nezkoušela, ale na moji smíšenou/mastnou pleť je skvělý Perfection Lumiére Velvet od Chanel .... uvažuji, že se k němu o5 vrátím:)

    http://beautybookbyhana.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Which shades in your face?

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig