Organization Ramble #2: When Reality Strikes Back - Writing Everything Down

Do
Do you know those days when you really really want to be productive and organized but the reality just gets you and you're tired from work, don't want to thing about anything and just can't get shiz done? I've been feeling like that for the past week and even though I'm pretty organized person when it comes to work/blog related stuff I just feel like a mess this week. And here's one tip I have for you that could change that.


It's a cliché but very important one. Whenever I feel all over the place and can't clear my mind I write things down. I feel like I'm the queen of notebooks, to-do-lists and calendars and it's one of the only things (apart from having a clean space to work in which I don't have right know lol) that keep me going and force me to actually do something. I have multiple notebooks and today I wanted to share my main ones with you. In case you're a blogger/creative person I feel like this could help you clear your mind. BUT note that everyone is different and this style of doing things may not work for you and that's absolutely fine! You do you. Always. 

  • The Regular Year Diary - This is the main thing for me. I try to write everything from work to events to blogging stuff into this one so I get a great view of the upcoming month. I love that it has the mothly tab layout in front of each month so you see the most important dates in one place. I'm not that type of person who would carry my diary everywhere with me so I'm not really bothered with its size too much (I use my iPhone Calendar & Small Muji Notebook to stay updated on the go).
  • Blog Journal - Next up we have my blog journal where all the post info goes. Because I have so little time I try to be as prepared as I possibly can before taking pictures/writing. The post page usually contain a tick boxes for pictures, editing, text, uploading and sharing on social media just so I know what needs to be done. What also helps to keep me organized is listing every product I need to mention in that specific post and this way I don't forget anything. Yay. 
  • On-the-Go Notebook - Now this is the only one I tend to carry with me most of the time. It works for notes, post or video ideas and all thing I could easily forget about. Usually I put all of my to-do lists and note stickers into this one as well just so I can see what needs to be done. 

I know this may seem like a lot of stuff for one person but trust me, without these I would be a complete mess. 
Do you need to write thing down to be productive or you're fine with just your head?
xx Linda




CZ
Znáte ty se vážně snažíte být produktivní, ale přes cestu vám přeběhne realita a vy jste unavení z práce, máte plnou hlavu školy a vlastně všeho a k ničemu se nemůžete dokopat? Já se tak cítím poslední týden a třeba tenhle článek odkládám už dobrých deset dní (fotky mám nafocené dokonce přes měsíc). Dnes se zaměříme na jeden z mých nejlepších receptů na to, jak se donutit něco dělat (tedy kromě celkově čistého pracovního prostředí, ale o tom zase jindy). 

Obecně bych řekla, že jsem 'zapisovací královna'. Diářů mám snad deset a psaní seznamů, poznámek a podobných věcí je jednou z mých nejoblíbenějších věcí vůbec. A vlastně je to jedna z mála věcí, která mě zábavným způsobem donutí k tomu, abych vyřídila všechno, co musím. Dnes vám ukážu tři diáře, které pro blog/práci používám nejčastěji a které mi pomáhají se v tom všem neztratit a pokud jste blogger/creative person, může pro vás tenhle systém být inspirací. Nezapomeňte ale na to, že to, že takový systém vyhovuje mě, znamená, že bude stejně vyhovovat i vám. Každý podle svého, vždycky! 

  • Klasický roční diář - Úplný základ. Do toho se dostanou všechny věci od článků, práce, školy až po schůzky a eventy. K němu se snažím dostat každou neděli večer, abych naplánovala následující týden a věděla, co mě čeká (realita je ovšem taková, že k němu sedám až v pondělí, jelikož mám dopoledne volné). Klíčová je pro mě také tabulka rozdělení dnů v měsíci, která je na začátku. Do té jsou všechny nejdůležitější akce, abych na nic nezapomněla. Někoho z vás možná překvapí jeho velikost, jelikož ale nejsem člověk, který by roční diář nosil pořád s sebou, vůbec mi nevadí. 
  • Blogový diář - Sem jde naopak jen blog. Pokud máte stejně málo času jako já, tohle by vám mohlo pomoci. Každý článek na Hi Lychee má svou stránku, u které si dělám poznámky, zda jsem vyfotila fotky, editovala, napsala text, zveřejnila a sdílela na sociální sítě. Tímto způsobem na nic nezapomenu. Hlavní pomůckou je ale list produktů, které chci do článku použít, to mi vždy ušetří spoustu času a námahy si vzpomenout, co jsem to vlastně chtěla do daného článku dát. 
  • On-the-Go diář - Jako poslední je tu jediný diář, který běžně nosím s sebou (samozřejmě pokud si vzpomenu haha). Do toho jdou poznámky, nápady na články a videa a vlastně všechno, co je třeba. Našli byste v něm také mé oblíbené to-do listy, aby bylo vše nutné pohromadě a já tak věděla, co je třeba udělat.


Možná se to může zdát jako spousta psaní na jednoho člověka, věřte mi ale, že bez všech těch poznámek a času stráveného plánováním bych se k ničemu nedokopala. 
Jak to máte vy? Musíte si všechno psát, nebo vám stačí pouze a jen vaše hlava?
xx Linda




6 komentářů

  1. Ja mám Fit diár, do ktorého si značím všetko, od písomiek cez dni, kedy pôjdem cvičiť až po úplné random veci a potom mám zopár zápisníkov, kde si zapisujem veci súvisiace s blogom, články, ktoré plánujem a myšlienky, na ktoré nechcem zabudnúť. Naozaj to vie veľmi pomôcť!

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky super, rozhodně bych nikdy nikdy nezanedbávala sílu klasického diáře! :)

      Vymazat
  2. Tiež si musím všetko písať... (: občas to zanedbávam a potom ľutujem.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  3. Super článok so zaujímavými tipmi pre nás všetkých závislákov na diároch. :)
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že jsi v článku našla i zajímavé tipy! :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig