Review: Charlotte Tilbury Light Wonder



I already mentioned I'm on a real base kick lately (and yes I already got the Estée Lauder Enlighten, haha). Next on the review list is my first purchase from Charlotte Tilbury. I've been eyeing her makeup for the longest time and after all I decided to splurge on a base product. She does amazing lipsticks, eye palettes and basically everything but the Light Wonder Youth Boosting Perfect Skin Foundation SPF 15 really caught my eyes. It may be because of the name because who doesn't want a perfect skin, right?

The packaging is what some love some hate. I'm in a love relationship and I love that it's super travel friendly. It contains 40ml of product which is something to think about when you complain about the price which is 32 GBP I belive. I went for shade Fair 2 which will work better during the winter time but does a great job even now when my skin is a bit more tanned. It has far more water-y consistency and is super liquidy which brings us to its finish. It's dewy most of the time so if you prefer a matte finish this one is not for you BUT it the finish really depends on what you put underneath. For example if I do a hydrating primer or moisturiser (NARS Pro-Prime or for example Kiehl's Ultra Facial Moisturiser) it goes super dewy but if I do the Clinique Turnaround Daytime which is oil-free it can turn into almost a semi-matte finish. This is the moment when it really differs to for example the bareMinerals Complexion Rescue or the NARS TM - those two look dewy no matter what you put underneath. Thanks to this I think even if your skin is a bit more oily you could still get on well with this one. It has as light to medium coverage (more light to say) but evens out the skintone and perfects the skin. The longevity is not as good as with the Complexion Rescue (because that's just a bomb for how light and everything it is) but it still last really good. Overall I'm really happy with this one once again and if you like the same type of base products as me you'll love it. Dewy & light with a perfecting touch. So now I have to get more. Why are you doing this to me, Charlotte?

Have you tried something from CT? What is your go-to base at the moment?


CZ
Nedávno jsem zmiňovala, že mě teď neskutečně baví zkoušet nové a nové makeupy (a jo, už mám i ten Estée Lauder Enlighten haha). Další na mém listu recenzí je můj první produkt Charlotte Tilbury. Něco od ní jsem chtěla už neskutečně dlouho a nakonec jsem se rozhodla si udělat radost v podobě makeupu. Charlotte dělá nádherné rtěnky, paletky na oči a vlastně všechno, ale možná už jen díky názvu jsme se nakonec rozhodla pro Light Wonder Youth Boosting Perfect Skin Foundation SPF 15

S balením je to asi tak, že ho někdo miluje, někdo nesnáší. Já jsem na straně lásky a to hlavně díky super travel friendy obalu a jednoduchosti. Balení obsahuje 40ml, na což bych myslela, když se vám nebude zdát cena, která je myslím 32 liber. Přeci jen dostáváte o 10ml více, než je tomu třeba u YSL nebo Chanel makeupů, které jsou cenově srovnatelné. Odstín, pro který jsem se nakonec rozhodla je Fair 2, což je takový mezi odstín, který bude lépe pracovat v zimě, ale i teď s trochou opálení mi sedí dobře. Samotný makeup má hodně vodovou konzistenci a to nás přivádí k jeho finiši. Ten je dewy (? pořád bojuju s tímhle slovem a jeho překladem - lesklý se mi prostě nelíbí), takže pokud preferujete mat, tohle pro vás nebude, ALE hodně záleží na tom, co dáte pod něj. Pokud nejprve použiju hydratační primer nebo krém (jako třeba NARS Pro-Prime nebo Kiehl's Ultra Facial Moisturiser), bude finiš vážně leský, ale pokud použijete třeba Clinique Turnaround Daytime, který je oil-free, můžete z tohoto makeupu dostat až semi-mat. Toto je hlavní rozdíl mezi třeba bareMinerals Complexion Rescue nebo NARS TM, protože oba dva budou neskutečně hydratační a s dewy finišem ať pod ně dáte cokoli. Díky tomu si myslím, že i pokud máte pleť normální nebo trochu mastnou, mohl by vám vyhovovat. Krytí je lehké až střední (spíš lehčí, vrstvit se dá, ale musíte použít docela dost produktu), moc hezky sjednotí a pleť vážně vypadá krásně. Výdrž není tak dobrá, jako tomu je u Complexion Rescue (protože to je prostě bomba, na to jak lehký a přirozeně vypadající je), ale pořád se řadí mezi ty hodně dobré. Celkově jsem s ním moc spokojená a také jsme zvědavá, jak se s ním bude pracovat v zimě. Pokud máte rádi podobné makeupy (či tónovací krémy a tak podobně) jako já, tenhle si zamilujete. A já jdu teď zase procházet stránky Charlotte a vybírat, co všechno potřebuju!

Vyzkoušeli jste už nějaký z CT produktů? A jaký je teď váš nejoblíbenější makeup?


5 komentářů

  1. I've been hearing amazing things about this, and it really does sound lovely! It sounds like the Bare Minerals Complexion rescue is a little better though, so I think I'll try the one out first :)

    Tasha // shiwashiful.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Actually I like the bareMinerals Complexion Rescue better to be honest. But overall it's an amazing product! :)

      Vymazat
  2. bude to asi znít divně, ale závidím holkám se suchou pletí, protože spousta skvělých make-upů je hlavně na suchou pleť. můžete v nějakých případech používat například i ty matující make-upy pro mastnou pleť, ale naopak to moc nejde, protože by nám z obličeje asi slezl nebo bychom byli jako disko koule :) Charlotte Tilbury bych jednou chtěla vyzkoušet - jak říkáš, jejich rtěnky by stály za hřích <3 a vyhlídnutou mám i jednu paletku očních stínů, ta je také snová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to úplně chápu, dřív jsem byla ze své suché pleti hrozně nešťastná (doprovázel ji totiž docela častý atopický ekzém). Teď jsem za ní ale ráda, protože spousta značek přichází se skvělými produkty právě na suchou pleť.. A ty rtěnky <3

      Vymazat
    2. Jasně, že můžeš použít nějaký glow make-up, nedoporučuju úplně tinted cream, ten by mohl stékat. Použij matující podkladovku, například Nars Pro Prime Oil Free. Zároveň make-up zafixuje a zabrání právě tomu efektu disko koule :-)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig