Matte Eyes With Too Faced

I love a bit of matte texture when it comes to eyeshadow. My everyday look doesn't usually consist of sparkly or glittery shadows and I love creating a full matte look. In my mind those neutral matte shades can sometimes be even more fun than colors & glitters and the palette I'm going to show you today is the bomb dot com. 

I never tried any of Too Faced eyeshadows but it had to change with this one. The Natural Matte Palette* has nine matte shades which all work more than beautifully together. There are three rows in the palette - DAY which is like a classic more cool-toned brown row, CLASSIC which consists of those more taupe and pink-toned shades and lastly FASHION in which you can find a perfect nude and more warm. The formula of these shadows is amazing and buttery soft! I don't think I ever came across such soft and highly pigmented shadows (I still love my MAC matte shadows, but these are just stunning). They're super easy to blend and work amazing together and I love the versatility of this palette as I could use for example Nudie to contour my face. They create a bit of fall-out once you dip into the pan with a brush but I didn't notice any fall-out under my eyes once I tapped off the excess. The longevity is great but I have to say I rarely notice a creasing or fading on my super dry eyelids (I don't usually use primer). Overall my favourite shades are Nudie, Cashmere Bunny, Risqué and Heaven which is just the most amazing matte highlight shade. And it makes me wonder - do I need to try the shimmery side of Too Faced eyeshadows? Let me know in the comments below!

Have you tried anything from Too Faced? What do you think about their shadows?


CZ
V líčení očí mě vždy bavily spíš matné stíny. Nikdy jsem si příliš nepotrpěla na ty třpytivé a osobně si myslím, že i s matnými stíny se dá vytvořit stejně zábavné (občas i zajímavější) líčení. Najít skvělé matné stíny ovšem nemusí být úplně procházka růžovou zahradou. Dnes vám ovšem ukážu paletku, která za to rozhodně stojí!

Předem bych ráda řekla, že jsem žádnou jinou paletku od Too Faced nevyzkoušela, tudíž bylo toto mé první setkání s jejich stíny. A musím říct, že bylo více než příjemné. Natural Matte paletka (cena paletky je 1000Kč a seženete ji v prodejnách Sephora) obsahuje celkem devět očních stínů, které jsou rozděleny do třech 'sekcí'. První z nich je DAY, ve které najdete klasické hnědé odstíny, řada CLASSIC jde naopak více o taupe a fialovo-růžova a třetí řada FASHION obsahuje krásné teplejší nude odstíny. Konzistence těchto stínů je máslově jemná a jejich pigmentace je skvělá. Rozhodně jsem se nikdy nesetkala s tak jemnými matnými stíny (stále miluju své matné stíny od MAC, ale rozhodně nejsou tak jemné, jako tyto). Se stíny se neskutečně lehce pracuje, nemáte problém s přechody, ani s nerovnoměrným nanášením, které může být u matných stínů často problémem. Při nabírání štětcem stíny trochu práší (asi jako většina matných stínů), ale při nanesení na oko jsem žádné výrazné padání pod oko nepozorovala. Co se týče výdrže, je pro mě dost těžké toto u stínů hodnotit. Mám hodně suchá víčka a zřídka pozoruji to, že by mi nějaké stíny stékaly, u těchto se ovšem nevytrácela ani jejich intenzita, což je skvělé. Mé nejoblíbenější odstíny jsou Nudie (ten bych mohla s klidem použít i na konturování), Cashmere Bunny, Risqué a Heaven. Celá tato zkušenost s Too Faced stíny mě přivedla k myšlence, jakou paletku mám vyzkoušet jako další? Dejte mi dole v komentářích vědět!


Používáte nějaké produkty od Too Faced? Jaká je vaše zkušenost s jejich stíny?
(PS: Viděli jste už nové video? Pokud ne, tak šup sem!)

Heaven, Lace Teddy, Nudie

Cashmere Bunny, Strapless, Honey Butter

Sexspresso, Risqué, Chocolatte Cookie

14 komentářů

  1. Kdysi jsem měla nějakou jejich paletku, asi Natural Eye ještě ve starém papírovém balení. Teď zbožňuji jejich bronzery. Chocolate Soleil a především Soulmates, ten si fakt užívám a oba používám i na líčení očí. Tuhle paletku mám v plánu, ale nedávno jsem si pořídila Naked 2 a zatím se z ní těším a používám ji maximálně, tak až mě někdy omrzí.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jejich bronzery si už dlouho brousím zuby, jen bych vcelku uvítala Milk Chocolate, ten u nás snad nemáme :/ Já právě taky dlouho chtěla nějakou Naked paletku, ale nakonec jsem víc než ráda, že mám tuhle :)

      Vymazat
  2. I haven't tried anything from Too Faced but I've been lusting over several of their palettes. This one looks gorgeous - I love full matte eyeshadow looks!

    Amy | Lilac Lemon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. It is gorgeous! I'm currently looking at the Chocolate Bar one, it look really nice as it has both matte & shimmery eyeshadows!

      Vymazat
  3. ja od Too Faced jeste paletky nezkousela, ale slysim na ne chvalu, tak asi nejake casem vyzkousim. spise me ale laka paletka od Urban Decay - Naked 3 :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě Naked 3 moc neláká co se barev týče, ale takovou dvojku bych si nechala líbit :)

      Vymazat
  4. Tyjo! Pro tu bych si možná zašla. A teď uvažuju, jestli si pořídit Naked 2, tuhle od TooFaced a nebo začít tvořit paletku od Mac. To je dilema!:(
    www.rinakrois.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám téměř plnou svou patnáctku od MAC a pořád jsou to jedny z nejlepších stínů, které jsem vyzkoušela. Nejvíc mě u nich baví, že si ty barvy prostě vybereš sama a neskončíš pak s x stíny, které vlastně nepoužíváš, jen ta cena no :/

      Vymazat
  5. Vypadá krásně a navíc ti to strašně moc sluší jako vždycky. Z neutrálních paletek bych si teď vybrala asi Naked 2:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlato Leni! Na dvojku taky pořád koukám, zvlášť kvůli stínu Verve <3

      Vymazat
  6. Paletky Too faced jsou super! Mám ještě tu původní Smoky eye, a pak Naked eye. A brousím si zuby buď právě na Natural matte nebo na Budoir eyes :) BTW hrozně ti to na fotkách sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé děkuju Tess! Tuhle mohu za sebe určitě doporučit a pokud máš od nich nějaké třpytivé stíny, tahle paletka je krásně doplní! :)

      Vymazat
  7. už o ní čtu po několikáté a musím konstatovat, že je úžasná! :) mám Naked Basics, takže bych ji asi tolik nevyužila, ale snít můžu, no ne? :D ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je Kájo! Pokud máš Naked Basics, tak tohle asi must have nebude, ale zase jsou v ní i teplejší barvy a taky barvy do fialova, takže.. :D

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig