LUSH Shampoo Bars


In my April favourites I promised you another hair related post. So here it is! I've been trying LUSH Shampoo Bars for about month now and I wanted to share my thoughts on them with you. I got three of them, each one contains different ingredients just so I can tell you how they worked with my hair. Shall we begin?

Honey I Washed My Hair
This white little baby was the one I was the most excited about. It contains fair trade honey which adds moisture and softness, cleansing bergamot oil and refreshing sweet wild orange oil. First of all it smells delicious (at least if you don't mind toffee scent) and you will basically want to eat it. It left my hair feeling super soft and shiny without making them greasy whatsoever. For me this would be a great every day shampoo which works great. 

Jason and the Argan Oil
Oh my this is the winner! I wasn't particulary sure about this one when I first opened it but now I can honestly say I love it. Even though it's mainly for lighter hair I was super amazed by its results. It should basically make your hair stronger, shinier and softer and it does all of that. This one contains repairing argan oil, cleansing Sicilian lemon oil and balancing Geranium oil and Rose absolute. I was kinda worried that as it contains argan oil my hair will get oily quickly but I could go about 2-3 days without washing them which is amazing. 

Braziliant
And lastly we have this Sun-like shampoo bar which sadly didn't really work for me. It smells really nice and really orange-y and I think that's the main reason why it didn't work with my hair. It conrains fresh organic oranges as well as sweet orange oil and cleanses really well. Actually too well for my fine hair. It dried my hair a bit and made them all frizzy which I hate. I think this one would be amazing for someone with curly hair as it could calm those waves out but for my fine hair it wasn't really good. 

Have you tried these before? What do you think?


CZ
Jak jsem vám v oblíbencích za duben slíbila, mám pro vás další článek týkající se péče o vlasy. Konceptem šampuků z LUSH jsem byla fascinovaná už delší dobu a moc mě zajímalo, jak by fungovaly na moje vlasy. Ty mám hodně jemné a slabé, takže potřebují hodně vyživovat. Poslední měsíc jsem zkoušela tři šampuky, každý s hodně odlišným složením, abych viděla, jak na ně moje vlasy reagují. Tak se na to pojďme podívat.


Pokud nevíte, jak LUSH šampuky fungují, pak vám o nich něco málo povím. Jsou to tuhé šampóny, které jednoduše namočíte a několikrát s nimi přejedete vlasy po celé délce. Pak už to funguje jako s klasickým šampónem, ve vlasech se díky masírování vytvoří krásná pěna a po chvilce můžete vlasy opláchnout. Musím přiznat, že jsem byla až překvapena, kolik pěny se díky několika přejetím po vlasech vytvoří! Teď už ale k samotným šampukům. 

Honey I Washed My Hair
Na tento bílý šampuk jsem se těšila asi nejvíc. Zaprvé nádherně voní (tedy pokud máte rádi vůni karamelu) a díky obsahu medu by měl vlasům dodat lesk a sílu. Obsahuje také bergamotový olej, díky němuž jsou vlasy krásně čisté. Opravdu po něm vlasy byly krásně jemné a vyživené bez pocitu mastnoty.

Jason and the Argan Oil
Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše, tohle je můj favorit! I přesto, že je určený spíše pro světlejší typy vlasů jsem si ho zamilovala a jsem s jeho výsledky nadmíru spokojená. Obsahuje arganový olej, díky kterému jsou vlasy na dotek hebké a lesklé a růžovou a geraniovou silici, které pečují o vlasovou pokožku. Všechny své sliby plní a i přes vysoký obsah olejů se vlasy nemastily a vydržely 2-3 dny bez mytí. 

Braziliant
Toto je naopak ten, který mým vlasům úplně nesedl. Voní hodně svěže a pomerančově, což bude také asi ten důvod, proč mi nesedl. Jelikož obsahuje jak čerstvé pomeranče, tak i pomerančovou silici, tak vážně důkladně čistí. Na mě popravdě až moc. Vlasy jsem po něm měla poměrně vysušené a dost elektrizovaly, což nemůžu vystát, haha. Myslím si, že by byl skvělý pro nepoddajné vlnité vlasy, které by dokázal zkrotit, těm mým slabým ovšem nevyhovoval. 

Zkoušeli jste už některý z LUSH šampuků? Jaký je váš názor na ně? 


PR Samples

8 komentářů

  1. Miluju Honey I washed my hair! Za prvé kvůli vůni a za druhé, že nevysušuje vlasy a opravdu je krásně umyje. Na ten Jason and the argan oil jsi mě vážně nalákala! Určitě ho někdy zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honey je skvělý, máš pravdu :) A na Jason se běž podívat, i když si nejsem jistá, jestli ti bude vonět - víš přeci, jak to s vůní my dvě máme haha :D

      Vymazat
  2. Já zatím šampuky tak nějak obcházela. Věděla jsem, že je Lush nabízí, ale i přesto šly nějak kolem mě. Před nedávnem jsem se ale o ně začala zajímat, zjistila jsem si, který je na co dobrý, a mám vyhlídnutý 1 až 2, které bych chtěla vyzkoušet, jenže se upřímně bojím a jsem vůči nic skeptická. Uvidím, jestli se časem k nim dostanu, ale myslím, že po takovémhle vychvalovacím článku to nebude trvat moc dlouho :) Horší na tom jen je to, že z Lushe chci vždycky víc věcí, tak musím promýšlet, co koupit a co nechat na příště :) Ale to má za problém víc lidí, tím jsem si jistá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto tě chápu, taky jsem vůči nim byla dost skeptická, hlavně co se používání týče ale musím přiznat, že mě mile překvapily! Alespoň jeden bych být tebou vyzkoušela :)

      Vymazat
  3. já šampuky od LUSH používám už skoro 2roky. za tu dobu už jsem jich pár vyzkoušela, v drtivé většině případů kupuju nějaký nový, který jsem ještě neměla, ale mám favority ke kterým se třeba jednou vrátím a naopak ty, které mi úplně neseděly (např i tebou zmiňovaný braziliant). :)
    jinak jako jejich největší přednost beru to, že mi vlasy vydrží klidně 3-4 dny bez umytí. s klasickým šamponem byly vlasy druhý den už skoro nepoužitelné. Taky je super, že vzhledem k ceně mi vydrží asi ty 3 měsíce.
    v posledních týdnech se mi ale hůře rozčesávaly (nepoužívám kondicionér), tak jsem si koupila Godivu, která by měla zároveň fungovat i jako kondicionér, tak uvidíme.
    Vždycky se těším, když mi dochází, jak si půjdu do prodejny vybrat nějaký nový. 3:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky jako největší výhodu brala to, že po nich vlasy vydrží bez mytí déle, je to skvělé! :) napiš pak, jak ti vyhovovala Godiva, na tu jsem minule koukala a hodně mě zaujala! :)

      Vymazat
  4. Měla jsem jeden asi před pěti lety, kdy u mě probíhala Lush manie a vyzkoušela jsem asi polovinu obchodu :D.. Teď už jsem si od Lush dlouho nic nekoupila, ale nedávno jsem uvažovala, že bych mohla na vlasy něco vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádka si hodně chválí i jejich ostatní produkty na vlasy, třeba 'šampon' Big nebo kondicionery, tak asi taky něco dalšího vyzkouším :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig