Easy Sunday #23: Beauty Resolutions

Being a beauty blogger is not as easy as you would guess. You have to think about the content almost all the time and this can actually be quite overwhelming from time to time. As a beauty blogger I tend to buy a lot of stuff I don't really use after I write a post/review on it which looking back makes me sad. Thanks to this I've decided to set a few 'beauty goals' I want to achieve this year!

Use up what I got!
This comes as a no surprise I guess and it's actually my biggest problem! I find myself buying new stuff all the time even though I got so many products at home (which I'm not even able to use up!). It's quite a struggle because you always tell yourself 'ok I'll write a review on this/this would look good on blog' etc. According to this point I'm gonna do a new category here on HL so keep your eyes open for that!

Work with what I got!
This kinda refers to the previous point. I want to learn how to work with products I already got and try to use them in more than a post or two. It may seem funny but I don't want you to see the same products all the time and I want HL to be interesting for you. On the other hand I don't want to waste money on new products all the time so I have to think about some new posts where I can use my older products as well. 

Plan a budget!
I've decided to be really strict and allow myself to buy either one drugstore/cheaper product a month or buy one high-end/expensive product in two months (this does NOT include stuff I need such as makeup remover etc.). This is probably the hardest goal out of all of them but my makeup collection is getting out of hands so it is needed (and I want to go back to Asia asap so..)!

Stop saving products for 'special occasions'!
Am I the only one who tend to use limited edition products only twice a year or so? I know it's complicated when you own something you really like or you've spent a fortune on but when I really think about it I feel like you should use those products even more as you kinda invested in them because you like the way the look on your face/the way they work for you, not because they look stunning on your dressing table! And after all it's 'just' makeup, right? 

Did you set any beauty or any other goal this year?

CZ
Být beauty bloggerkou občas není vůbec jednoduché, jelikož musíte téměř pořád přemýšlet nad novými články, jejich obsahem, zajímavostí a celkově nad celým blogem. Já sama mám občas tendence nakupovat spoustu produktů, které v konečném výsledku vlastně ani nevyužiju (respektive kromě napsaní recenze, nebo zmínce ve článku). V poslední době jsem se právě nad tímhle dost zamýšlela a proto jsem se rozhodla si stanovit pár 'beauty cílů', kterých bych chtěla letos dosáhnout. 

Spotřebovat to, co mám!
Tenhle bod asi nebude úplně převratný, ale rozhodně je neméně důležitý. A je to vlastně také můj největší problém. Často se přistihnu, jak si vybírám další rtěnku/tvářenku/makeup a přitom jich mám zrovna otevřených třeba deset. Velkým problémem je to, že si často řeknu něco ve stylu 'ale na to bych mohla napsat recenzi/to by se mi hodilo do dalšího článku' a to je vlastně to hlavní, co bych se chtěla letost odnaučit. O tomto bodu se budeme na HL ještě bavit, tak mějte oči otevřené!

Naučit se pracovat s tím, co mám!
Tohle tak nějak souvisí v prvním bodem. Chtěla bych se pořádně naučit 'blogově' pracovat s produkty, které ve své kolekci mám a používat je nejen v jednom až dvou článcích. Možná na vás tenhle bod působí trochu směšně, já ovšem nechci, aby vás blog nudil a viděli jste jeden produkt v deseti článcích za sebou. Na druhou stranu ale nechci pořád utrácet za nové produkty, takže se budu muset zamyslet nad tím, jak i již zmíněné produkty do nový článků efektivně zakomponovat.

Naplánovat si rozpočet!
Rozhodla jsem se na sebe být tak trochu zlá a povolit si buďto jeden drogérkový/levnější (čti high-end produkty ve slevě) produkt za měsíc, nebo jeden parfumérkový/dražší produkt za dva měsíce (toto samozřejmě nezahrnuje produkty, které potřebuju, jako například odličovač apod.). Tento bod je rozhodně tím nejtěžším, ale jelikož už mě má kolekce tak trochu přerůstá, je to vážně potřeba (a taky chci co nejdřív zpátky do Asie, takže..)!

Přestat si schovávat produkty pro zvláštní příležitosti!
Jsem jediná, kdo kosmetiku z limitek používá jen několikrát ročně a šetří si ji většinou na slavnostnější události? Na jednu stranu vím, že vám může být tak trochu líto používat produkt, který už si nebudete moci znovu koupit, nebo jste za něj dali jmění. Na druhou stranu jste si ten produkt ale koupili proto, že se vám líbil na vás, ne na vašem nočním stolku! A v konečném výsledku je to přeci pořád 'jen' kosmetika, no ne?

Dali jste si na letošek nějaké beauty (či jiné) cíle?


15 komentářů

  1. Já se taky snažím už neutrácet tolik, hlavně teda v drogerii. Většinu z těch levnějších věcí stejně moc nepoužívám, a tak mi doma zbytečně leží. Snažím se vždycky zamyslet nad tím, jestli daný výrobek opravdu využiju, a zatím se mi to docela daří :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky vždycky říkám, že nepotřebuju tolik věcí a také většinu těch levnějších produktů nakonec nevyužiju, ale je to těžké se všem těm hezkým věcem ubránit :D :)

      Vymazat
  2. Jo tak s posledním bodem mám problémy.Já si high-end produkty děsně šetřím a nepoužívám je kvůli tomu třeba ani jednou za rok. Když pak procházím svou sbírku, říkám si sakra proč? Nebo kolikrát si koupím stejný odstín rtěnky, kvalitou někde jinde oproti dvojčeti high-end, který mám ale nechci používat, protože je to přeci drahá, luxusní rtěnka.. Achjo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední bod je teror! Loni jsem v MAC x Proenza Schouler kupovala rtěnku a použila jsme ji třeba desetkrát, i když ji zbožňuju! A to jen proto, že si říkám, jak už ji nebudu moct znovu sehnat a podobně :D

      Vymazat
  3. I definitely set the 'Use up what I've got' resolution, got waaay too many products to use! Great resolutions, X

    www.allaboutthatmakeup.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me too! It's a struggle not to buy new stuff haha :)

      Vymazat
  4. I definitely set the 'Use up what I've got' resolution, got waaay too many products to use! Great resolutions, X

    www.allaboutthatmakeup.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. nojo, taky se snažím spotřebovat vše co mám, třeba s makeupem (foundation) se mi to daří, mám jeden tekutý, jeden BB a jeden kompaktní a pěkně je střídám, takže jsem na sebe pyšná :D kde se mi to ale nedaří vůbec, to jsou rtěnky, já prostě nemůžu si nějakou novou (každou chvíli) NEkoupit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo tak to tě obdivuju, já toho mám spoustu a vždycky jsem na sebe naštvaná. Třeba teď jsem po xy vytáhla YSL Youth Liberator a jsem z něj nadšená! A o rtěnkách ani nemluvím.. :D

      Vymazat
  6. Muj velmi omezeny rozpocet (kapesne) mi neumoznuje stradat hodne "zbytecne" kosmetiky, no ja si dala za cil soustredit se jeden mesic na obleceni a druhy zase na kosmetiku, protoze posledni dobou je tolik kosmetickych veci, co bych chtela, ze nejak zapominam nakupovat nove obleceni, ktere potrebuji :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ale taky skvělý cíl! Poslední dobou jsem taky kupovala jen kosmetiku a pak zjistím, že chodím pořád v jednom a tom samém svetru :D

      Vymazat
  7. Já myslím, že by nikoho nenudilo, kdyby se některé produkty v článcích objevovaly častěji, aspoň je to důkaz toho, že Ti vyhovují a jsi s nimi spokojená.:) Podle mě je to spíš o tom, jak je článek napsaný a jelikož Tvoje články jsou naprosto skvělý, tak bych se toho vůbec nebála.;)
    Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale jsem v tomhle divná :) Jsi nejhodnější, moc děkuju :)))

      Vymazat
  8. Tak tyhle dvě fotky si ukládám do inspirations složky. Jsou naprosto super!
    A k článku - na všem pracuju a jsem na sebe celkem pyšná, krom posledního bodu. Mám prostě jednu krabici, kde jsou věci "co kdyby náhodou jednou...". Kdyby chyby. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jsi zlato <3 děkuju!
    Haha právě to je nejhorší! Mám to podobně a musím se toho zbavit! :D

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig