EASY SUNDAY #16 IS IT WORTH THE SPLURGE?

I think about this quite a lot. Are those high-end products really worth the money we pay for them? Some of you may heard or read about "who owns who" which basically tells us that for example L'Oréal owns YSL beauty. Does that mean they use same things to create their products? If you look at it up close you'll find out that some of the products from the YSL beauty range are actually really similar to those in the L'Oréal range (for example their lip products). So it seems like we're paying much more for the same thing. But I'm not quite sure about that. 

I am a "splurger" if you can say it this way. I love all of my high-end products and I'm happy with most of them and that's the thing. It may be because the drugstore doesn't offer as much as in for example the US here in the Czech Republic but I find most of the drugstore products disappointing. Not sure if it's just me but I really can see why I pay more money for those high-end products (of course not all of them don't get me wrong). Lipsticks said to be long-lasting really last for a long time, eyeshadows are pigmented etc. Of course there are products or specific colors in the range I don't like but it happens just sometimes. And of course there are some products from the drugstore I love (such as my base products from Bourjois - which actually owns Chanel beauty, isn't it funny?) but that also happens just sometimes. The main thing for me is the color range you can get from those high-end brands. And it really is different from the drugstore. And I am willing to pay for those unique colors you can't find anywhere else. But let's be honest for a bit - aren't those high-end products aesthetically pleasing to look at? I love pretty things and I could buy many little things from the drugstore but I will rather splurge on one high-end lipstick. Because it always worked better for me. And if you look at that Burberry bag pictured above isn't it just stunning (considering this came in a post with only one eyeshadow but you get a "thank you" letter and all of that nice stuff)? 

do you think high-end products are worth the splurge?
______________________________
CZ
Přemýšlím nad tím vcelku často. Stojí všechna ta high-end kosmetika za ty peníze, které za ni platíme? Někteří z vás asi četli nebo slyšeli o "who owns who", což vlastně znamená, že například L'Oréal vlastní YSL beauty. Znamená to, že používají na výrobu svých produktů stejné věci, stejné postupy či dokonce, že jsou produkty pro parfumérie a drogérky vyráběny dohromady? Pokud se pořádně podíváte na řadu YSL, některé produkty (zvlášť ty na rty) se nápadně podobají těm od L'Oréal. Vypadá to tedy, že platíme za stejné věci víc peněz. Já o tom ale úplně přesvědčená nejsem. 

Jsem prostě a jednoduše člověk, který rád utrácí za high-end produkty (nechci se tímhle ale dostat k otázce peněz, protože to je každého osobní věc). Jsem spokojená s 90% svých high-end věcí a to je vlastně to. Je to asi i tím, že drogérkový výběr tady u nás není tak skvělý, jako třeba v Americe nebo Anglii (a třeba na to také po návštěvě US změním názor), ale většina drogérkových produktů pro mě byla velkým zklamáním. Samozřejmě to nemůžu říct úplně o všech produktech (pořád miluju své Maybelline ColorSensational lesky, makeup od Bourjois - který funny enough vlastní Chanel beauty), ale ve většině případů to tak prostě je. Rtěnky, které mají vydržet x hodin vydrží maximálně půl, pigmentace stínů není dobrá a tak dále. Mým největším problémem je ale výběr barev produktů a jejich výjimečnost. V žádné drogérii nenajdete (tedy alespoň já na ni nikdy nenarazila) červenou tvářenku jako je Exhibit A od NARS. A jelikož tyhle výjimečné odstíny jsou právě to, co mě na kosmetice baví úplně nejvíc, jsem ochotná za tyto věci vyšší částky platit. Jde také o to, že bych si sice mohla koupit x rtěnek v drogérii, raději si ale koupím jednu dražší o které vím, že je pro mě nějakým způsobem výjimečná a vím, že mi udělá dobrou službu. A buďme na chvíli upřímní, na většinu high-end produktů je  prostě radost se dívat - jako třeba na tu krásnou Burberry taštičku, která přišla i s "thank you" dopisem a to v ní byl pouze single eyeshadow. Chápu, že pro někoho, koho kosmetika vůbec nebere je zbytečné kupovat podobné produkty za vyšší ceny, z mé vlastní zkušenosti ale ve většine případů vážně fungovaly lépe. 

a co Vy? myslíte si, že high-end produkty stojí za to?

5 komentářů

  1. I sometimes feel that high-end trumps the lower end products! Living in Canada, we get almost the full range of products like in the US, but sometimes you end up spending so much on drugstore stuff, and end up being disappointed when you can actually spend the same amount on the higher end! We definitely think quite alike!

    Stephanie | theFantasia.com

    OdpovědětVymazat
  2. Musím s tebou souhlasit:) Rozdíl určitě je a to nemalý, drogerkové makeupy mi vyhovovaly málokdy, šupinkatěl mi nos nebo jsem se naopak leskla. Ani řasenky žádná sláva, většinou rychle vyschly a drobily. Na high-end kosmetiku jsem přešla díky sestře, která je trochu kosmetický nadšenec, a nemůžu si ji vynachválit. Všehovšudy mě zklamal jen jediný makeup, a to Diorskin Nude.
    A co se týká obalů, tak není víc sexy řasenky, než ty od HR :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. trochu jsem se bála, že tu vznikne vlna nesouhlasu a jsem ráda, že má někdo stejný názor!

      Vymazat
  3. produkt mi musí hlavně vyhovovat, abych si ho koupila, hlavně co se té high-end kosmetiky týče, protože bych nerada vyhodila hafec peněz za věc, která bude stát za prd... ten krásné obal a všechno okolo je jen úúúžasnej bonus, kterej mimochodem ale šíleně zbožňuju :D

    OdpovědětVymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig