Beauty 101: Smokey Eye Tips

Long time no see in terms of the beauty 101 posts. Today I wanna share some of my smokey eye tips with you. Some of them are well known some of them are not but I hope you will find them helpful anyway. I'm not gonna talk about the first things such as lighter shade all over the lid and then smoke it out with something darker because I guess everyone knows this. So let's get started.



DO NOT HURRY AND BLEND!
This is the first thing you need to know. Having a good blending brush (such as MAC 217 or Zoeva 227) is the key. And start with a little and repete the process. When you go heavy with the first swipe, there's no way back.

HIGHLIGHT!
Highlighting your brow bone and inner corner brings everything together. Especially if you go really dark on the lids. My personal favourite is Benefit Tickle My Ivory (matte cream white).

USE CREAM BASE!
I found my eyeshadow not only lasted longer but also blended out better while using cream base under it. The key is to way for it to dry a bit and then start applying the actual shadow. I love using Maybelline Color Tattoos or the Bobbi Brown Cream Shadows.

TRY NUDE LINER!
Dark makeup can make your eyes look a little bit smaller sometimes so I love using nude liner on my waterline. It makes you look awake and fresh. (Personal favourite is the NARS liner in Rue Bonaparte but Rimmel does great one too.)

MASCARA!
I know I know, everyone knows this but really. Don't forget to really get that mascara onto your lashes. It makes a hell of a difference.

what are your smokey eye tips?


Už dlouho jsem nedělala žádný beauty 101 článek, tak se s Vámi dneska podělím o pár svých smokey eye tipů. Některé jsou asi všem dobře známé (což ale neznamená, že se nemají připomínat), o některých možná uslyšíte poprvé - doufám, že Vám obojí alespoň trochu pomůže. Tak se na to vrhneme.

DO NOT HURRY AND BLEND!
Asi první věc, co potřebujete vědět - dobrý blending brush (jako třeba MAC 217 nebo jeho levnější varianta Zoeva 227) je základem hezkých smokey eyes. A začněte s malým množstvím produktu a postupně přidávejte a celý tenhle postup několikrát opakujte. Pokud to hned na začátku přeženete, není cesty zpět.

HIGHLIGHT!
Rozjasnění pod obočím a ve vnitřním koutku všechno hezky sváže dohromady a především u tmavších smokey eyes dodá celému líčení 'čistší' vzhled. Můj oblíbenec je stín od Benefit - Tickle My Ivory.

USE CREAM BASE!
Před nedávnem jsem si všimla, že krémový podklad stíny nejen udrží na víčku déle, ale také se díky němu lépe roztírají. Klíčem k úspěchu je nechat podklad trochu zaschnout, než začnete přidávat klasické pudrové stíny. Ráda používám Maybelline Color Tattoos nebo Bobbi Brown Cream Shadows.

TRY NUDE LINER!
Tmavé líčení může Vaše oči opticky zmenšit. Proto ráda používám tělovou tužku na oči na vodní linku. Ta oči nejen opticky zvětší, ale dodá jim také svěží a 'neunavený' vzhled. (NARS Rue Bonaparte je má srdcovka, ale Rimmel dělá taky skvělé.)

MASCARA!
Ano vím, tohle ví snad úplně každý. Ale je to přesně to, co se musí připomínat pořád. K výrazným smokey eyes patří hodně (a tím myslím vážně hodně) řasenky. Rozdíl je víc než viditelný.

a jako jsou Vaše smokey eye tipy?

Žádné komentáře

Okomentovat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig