Revamping My Skincare Routine & Kinda Failing

From
From time to time I got an urge to chnage my skincare big time. Sometimes it works but mostly it doesn't. And this was one of those times. I recently got a bunch of new skincare products and I was really excited to totally re-vamp my routine and to see how my skin's gonna react and all that jazz. Sadly it wasn't all that great but let's take a look at some new skincare bits and what I think about them. 


  • Oskia Renaissance Cleansing Gel - Now I was super excited about this one as you can probably guess. And for some reason I still haven't fell in love with it. The idea is that you rub it onto your dry skin an then add a bit of water, cleanse the skin and rinse it off with cloth or warm water. It's nice but I just feel like it doesn't cleanse my skin enough. I find myself reaching for the Neutrogena Cream Wash instead all the time. 
  • Bobbi Brown Buffing Grains For Face - This on the other hand is a love. Big love. If you have very dry and sensitive skin you may find many exfoliators being really harsh and uncomfortable to use. This one can be mixed with either water or your regular cleanser and it gets all the dead skin away but in a gentle way. 
  • Glossier Priming Moisturizer & Clinique Superdefense Night - I'm not really sure what's going on but none of these really worked for me. I couldn't wait to try Glossier products and the Balm Dotcom is nice and everything but I just wasn't wowed. I tried to use the Priming Moisturizer as my day moisturizer but it's just not moisturizing enough. Same goes to the Clinique night cream which has a really nice thick consistency but still it's not enough for my thirsty skin. 
  • Clinique Moisture Surge Melting Mask - Another one I love. This mask has a quite unique texture (it really is a balm) but it's super moisturizing and nice on the skin! I usually apply it in the evening and leave it on the whole night and in the morning my skin is plumped and super hydrated. 

Which skincare products you've been using recently? 
PS I'm still testing out the Konjac Sponge so more on that later but so far so good!
xx Linda




CZ
Čas od času mám potřebu od základu změnit svou péči o pleť. Někdy to funguje, občas ale taky ne a tohle byl jeden z těch případů. Za poslední dobu se mi doma nastřádala spousta nových skincare produktů a dnes vám řeknu něco o tom, co mi sedlo a co naopad vůbec.

  • Oskia Renaissance Cleansing Gel - Na ten jsem se TAK těšila! Tento čistící 'balzám' byste měli nanést na suchou pleť, po chvilce přidat trochu vody a následně setřít 'hadříkem' nebo teplou vodou. Gel je sice neskutečně příjemný, ale mám pocit, že mi pleť nevyčistí úplně. Bohužel ho pořád přehlížím a vracím se k osvědčenému Neutrogena Cream Washi. 
  • Bobbi Brown Buffing Grains For Face - Tady je to naopak velká láska. Pokud máte suchou a citlivou pleť, bude na vás asi většina exfoliačních produktů moc drsná. Tento 'písek' jednoduše smícháte s vodou nebo svým oblíbeným čističem na obličej a po jeho použití bude vaše pleť nádherně jemná a nepodrážděná. 
  • Glossier Priming Moisturizer & Clinique Superdefense Night - Dlouho se mi nestalo, aby mi nesedl ani jeden krém, který vyzkouším. Na produkty Glossier jsem se hrozně těšila a Balm Dotcom je fajn, Priming Moisturizer je na mě ale prostě a jednoduše málo hydratační. Myslím, že ho využiju jako doplňkovou hydrataci před nanášením makeupu, jako denní krém to ale nebude ideální. To samé platí pro noční krém Clinique, který by měl pleť ochránit a zabránit prvním známkám stárnutí. Krém má krásnou hutnou konzistenci, pořád to ale není to pravé ořechové. Třeba Turnaround Overnight jsem si zamilovala storkát víc (a brzy se k němu zase vrátím). 
  • Clinique Moisture Surge Melting Mask - Abych skončila něčím pozitivním, povím vám ještě o téhle balzámové masce od Clinique. Miluju na ní všechno. Balení je krásné, konzistence skvělá a zajímavá a účinky taktéž. Masku nanáším večer před spaním a nechávám ji na obličeji až do rána. Hezky se tak vstřebá a ráno máte pleť krásně hydratovanou a svěží. 


Vyzkoušeli jste v poslední době nějaké nové produkty z péče o pleť? 
PS: Konjac Sponge pořád zkouším, takže o té si poslechnete příště, nicméně zatím jsem spoko!
xx Linda



10 komentářů

  1. Ja jsem dostala na Vánoce péči od uriage, termální vodu jsem si koupila už druhé balení a je skvělá ke zklidnění a k hydrataci, jsem spokojena i s pletovym mlékem pro atopiky, micelarka skvěle odlicuje :) určité tu kosmetiku okoukni dle me je lepsi než bioderma,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super! Určitě kouknu :) Já si teda nemůžu vynachválit Atoderm krém od Biodermy, ale nebráním se zkoušení něčeho dalšího :)

      Vymazat
  2. Teším sa na recenziu Konjaca... tiež o ňom uvažujem (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  3. Já občas taky očekávám super výsledky od různých produktů, a pak jsem zklamaná. Naposledy se mi to stalo s očním krémem a tonikem od Manufaktury.. Udělala se mi šílená vyrážka a asi měsíc jsem na oči nemohla nic dát. Každopádně mě zaujala Clinique maska, v poslední době jsem si masky hodně oblíbila :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda :( To úplně nesnáším. Já teď s pletí docela dost bojuju a už popravdě nevím co s ní.. :/

      Vymazat
  4. Vidím v košíčku něco od The Body Shop, moje otázka zní, co to je, a jak si s tím spokojená?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vitamine E Face Mist! Nejlepší! :) Hydratační a osvěžující sprej na obličej s růží :)

      Vymazat

© HI LYCHEE

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig